Pages

marți, 11 decembrie 2012

65% dintre virusii de Android va pot creste factura de mobil!


Romania este in topul tarilor cu cea mai mare rata de raspandire a virusilor de mobil ce urmaresc furtul de bani prin trimiterea de mesaje text la numere cu suprataxa, arata raportul asupra amenintarilor informatice pe Android realizat de specialistii Bitdefender.
Studiul, ce a analizat date din perioada 1 ianuarie – 1 decembrie 2012, releva ca din totalul detectiilor de software periculos din Europa si America de Nord, virusii care apeleaza numere premium reprezinta 65%.
Aproximativ 15% dintre acestia au fost localizati in Romania, 16%, in Statele Unite ale Americii, 15%, in Franta, 10%, in Marea Britanie, iar 9%, in Germania.


"Utilizatorii din Europa si America de Nord trebuie sa fie atenti la virusii de Android care le-ar putea goli buzunarele. In 2013 ne asteptam la o crestere mare a amenintarilor informatice, proportional cu numarul de persoane care isi cumpara terminale cu Android", spune Catalin Cosoi, Chief Security Strategist, Bitdefender.
Raportul Bitdefender a fost realizat luand in calcul 72 de tari din America de Nord si Europa.
Statisticile la nivel local releva faptul ca in timp ce mai mult de un sfert dintre virusii de Android detectati pe terminalele din Romania fac parte din categoria celor care trimit sms-uri la numere cu suprataxa, aproape acelasi procent sunt de tipul Trojan. FakeInst, care incerca sa vanda utilizatorilor aplicatii gratuite mizand pe neatentia lor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™