Pages

luni, 16 decembrie 2013

Top 10 telefoane ale anului 2013 (Emil Dragotă), HTC, LG și Samsung printre favorite

Emil Dragota2013 a fost plin de modele interesante și pot spune că decizia de a poziționa un anumit smartphone pe primul loc nu s-a dovedit deloc facilă. Să ne înțelegem de la bun început. Orice telefon din lumea asta are puncte PRO și CONTRA, are elemente care-l evidențiază și altele care-l trag în jos. Nu s-a inventat smartphone-ul high-end perfect, dar sunt câteva modele care se apropie de perfecțiune. Am testat cele 10 telefoane pe care le găsiți enumerate mai jos. 


10. GOCLEVER Insignia 5X - [Preț]
 
GOCLEVER INSIGNIA 5X
 

Începem cu o mică surpriză, un telefon care a ajuns a fi disponibil în țara noastră de câteva zile. GOCLEVER este o companie din Polonia și presupun că ați auzit de ei din poziția de producători de telefoane și tablete cu Android. Raportul preț / specificații / experiență oferită este esențial în poziționarea lui GOCLEVER Insignia 5X pe locul 10 în topul meu de final de an. Să repet câteva elemente importante:

999 lei = display IPS FHD de 5 inch, procesor MediaTek 6589T la 1.5 GHz, 1 GB RAM, 4 GB + microSD de până la 32 GB, 13 Megapixeli și cameră frontală de 2 Megapixeli, baterie de 2000 mAh + baterie de 4000 mAh + dongle aeroDISPLAY, toate incluse în pachet la prețul mai sus menționat. Ar mai trebuie să adaug și conectivitatea dual-sim, SIM-urile de dimensiuni normale. 

9) Allview X1 Soul - [Preț]
 
Allview X1 Soul

A sosit în urmă cu câteva zile și în mâinile mele. Cu un pic de ciudă spun că este mai atent fabricat decât LG Nexus 5. Dețin un LG Nexus 4, mi-aș dori să trec pe LG Nexus 5, dar autonomia și calitatea fabricației nu mă fac să investesc aprox. 2000 de lei. Să revin la X1 Soul, este cel mai nou rebranding al Allview și impresionează de la calitatea plasticelor utilizate și până la display-ul FHD, sunet de calitate, căști bune incluse în pachet, 32 GB spațiu de stocare, 2 GB RAM, cameră de 13 Megapixeli și 5 Megapixeli la camera frontală pentru cei pasionați de selfie-urile de pus pe Facebook etc. 

Nu am ce să-i reproșez. Este primul lor smartphone single sim cu accente clare de smartphone high-end. Apropo, după ce-l achiziționați faceți-vă un serviciu și renunțati la Berry UI în favoarea unui launcher din Google Play / Nova Launcher ar fi de pus pentru început. Telefonul se mișcă impecabil prin meniu, aplicații, jocuri, browsing. 

8) Nokia Lumia 1020 - [Preț]
 

Nokia Lumia 1020
Intra in top pentru ca uimeşte in ce priveşte calitatea fotografiilor si nu neapărat prin cei 41 de Megapixeli ci prin calitatea lor la rezoluţii mai modeste, prin software-ul pe care Nokia l-a imaginat pentru acest smartphone. Restul specificaţiilor nu uimesc. As fi ales Nokia Lumia 1520 in locul sau, dar nu l-am testat si preţul de peste 2800 - 2900 lei la momentul actual îl transformă într-un device prohibitiv. Lumia 1020 este un camera phone veritabil, îl cumperi pentru asta și pentru Windows Phone 8. 

7) HTC One Mini - [Preț]
 

HTC One Mini

Cel mai bun Mini din ce am testat în 2013, ASUS Padfone Mini s-ar putea să-l depășească în experiența oferită. Are multe puncte PRO și HTC One Mini: sunet impecabil preluat de la fratele mai mare, interfața Sense UI, rulează excelent prin meniu, aplicații, jocuri. Nu stă rău nici în ce privește camera foto cu tehnologia UltraPixel, deși parcă mi-aș fi dorit să facă fotografii ceva mai bine pe întuneric sau în condiții de lumină la intensitate mai redusă, display de calitate. 

Plus că în oferta Vodafone îl găseați la 1500 - 1600 lei fără semnarea unui contract și asta de la debutul în stocurile operatorului telecom. 

6) Samsung Galaxy S4 - [Preț]
 

Samsung Galaxy S4

Samsung a dat lovitura și în 2013 dacă ne uităm la cifrele de vânzări înregistrate de GALAXY S4 și GALAXY Note 3. Au preferat să meargă pe designul de la GALAXY S III plus mult software adițional, funcții pe care la alte telefoane le ai prin aplicații third party, la GALAXY S4 le găsiți integrate by default și asta trage telefonul în jos la viteza de operare. Este inacceptabil să ai chiar și puțin lag pe un telefon de top în 2013.  

Dacă nu aveți probleme cu interfața TouchWiz și preferați abordarea Samsung, GALAXY S4 presupun că deja a devenit telefonul vostru de zi cu zi. Să sperăm că în 2014 vor inova în ce privește designul, o carcasă metalică ar fi de bun augur. 

5) LG Nexus 5 - [Preț]
 

Google LG Nexus 5

LG Nexus 5 l-aș fi poziționat mai sus dacă avea bateria de 3000 mAh de la LG G2. Am avut un model de test și am înțeles că după 1 - 2 săptămâni de utilizare se obține un comportament mai bun din partea acumulatorului. Recomand LG Nexus 5 pentru specificaţiile sale, Android nativ și update-urile de software care ajung la timp. Deja de la Android 4.4 a trecut la 4.4.1 si la 4.4.2 KitKat in mai putin de 2 luni de la debutul comercial. 

Este un smartphone care va rula fara probleme orice joc sau aplicaţie cu cerinţe grafice ridicate din ce se va lansa in 2014, prima parte a lui 2015. Mi-aș fi dorit un plus de atenție în ce privește asamblarea, materialele. Pe de altă parte la 349 dolari cât este în SUA nu ai ce să-i reproșezi. 

4) iPhone 5s - [Preț]
 

iPhone 5s
Prevăd câteva comentarii răutăcioase. Da. Știu. Nu are procesor octa-core, nici 4 - 5 GB de RAM, nici camera de 20, 30, 40 Megapixeli, dar este cel mai bine vândut smartphone pe final de 2014. Are în spate App Store cu sute de mii de aplicații, multe dintre aplicațiile și jocurile existente în marketul Apple nu sunt în Google Play, Windows Phone 8 Store etc. Sunt câteva tehnologii implementate de Apple pe iPhone 5S de luat în seamă: co-procesorul M7 și procesorul pe 64-bit, cititorul de amprente. Camera de  8 Megapixeli a rămas una dintre cele mai apreciate și o referință în segment. Inutil să spun că funcționează brici în browsing și alte operații. 

Sunt și elemente contra care-l aduc pe locul 4: prețul, designul identic în mare parte cu iPhone 5, dimensiunea ecranului. 

3) LG G2 - [Preț]
 

LG G2

LG și-a făcut temele bine și LG G2 impresionează de la prima vedere. Aș puncta display-ul care se apropie de acel mult dorit edge-to-edge, culorile plăcute, luminozitate, hardware puternic, poziționarea inedită a butonului de power cât și pentru reglarea volumului (sub camera de 13 Megapixeli), multe funcții preinstalate pe smartphone și un design al LG UI ce amintește de TouchWiz-ul Samsung. 

LG G2 este și unul dintre primele telefoane de top cu autonomie decentă, ar mai fi GALAXY Note 3 care mai degrabă îl consider phablet și pe nișa sa mai sunt și alte produse  cu baterii încăpătoare și autonomie pe măsură. 

2) Samsung Galaxy Note 3 - [Preț]
 

Samsung Galaxy Note 3

Cel mai bun produs al Samsung pe telefoane mobile în 2013, un phablet excelent, un monstru al specificațiilor, camera filmează la 4K. L-aș fi pus pe primul loc dacă luam în calcul doar specificațiile sale. GALAXY Note 3 este trădat de spatele fabricat din plastic și imită pielea, asta mă duce direct cu gândul la chinezăriile. Știu că punctează la grip și oricum este mai bine decât plasticul ultra-ieftin de la GALAXY Note II. Ar mai fi și plasticul vopsit argintiu de pe laterale, se cojește în timp. 

1) HTC One - [Preț]
 

HTC One

Cel mai bun în opinia mea, demonstrează ca și iPhone 5S că nu ai nevoie neapărat de specificații de top ca să impresionezi. Punctele PRO la HTC One sunt date de liniile de design, carcasa din aluminiu excelent finisată, cel mai bun sound oferit de un telefon mobil în 2013, display de 4.7 inch ce iese în evidență prin culori plăcute, Sense UI și o interfață ceva mai light și mai centrată pe utilizator decât la concurență. Bateria trădează HTC One, altceva nu am ce să-i reproșez. HTC One îl găsiți prin SUA și în ediția Google Play cu Android nativ. 

Sper ca HTC să-și revină și în 2014 să nu dispară din peisaj, ar fi o pierdere pentru universul Android. În locul Google aș fi achiziționat HTC în loc de Motorola.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™