Pages

luni, 11 martie 2013

De ce ecranele edge-to-edge pentru telefoane nu sunt o idee buna


Probabil ca ati vazut ca in ultima perioada cele mai multe concepte de smartphone-uri prezinta display-uri care acopera toata partea frontala a device-urilor. Conceptele, trebuie sa recunoastem, sunt foarte frumoase. Exista insa o problema cu aceste display-uri.
Cele mai multe concepte grafice ale unor smartphone-uri cu ecrane edge-to-edge vin din partea fanilor Apple (iPhone) si ai Samsung (Galaxy). Insa, pe cat de reusite sunt din punct de vedere al design-ului, pe atat de lipsite de ergonomie ar fi daca ar deveni realitate.
Folosirea unui smartphone cu ecran edge-to-edge ar fi extrem de grea in conditiile in care utilizatorii ar trebui sa fie tot timpul atenti sa nu atinga ecranul sensibil la atingere din greseala. Iar pentru asta ar trebui sa tina telefonul cu o mana si sa-l opereze cu cealalta. Ori, acest lucru nu ar reprezenta decat o involutie la capitolul ergonomie, in niciun caz o inovatie.
Asa ca, oricat de mult vor extinde display-urile pentru a acoperi suprafata unui device, producatorii vor lasa intotdeauna o margine (laterala), daca vreti un bezel, tocmai pentru a evita problemele amintite mai sus.
Pana si Motorola, odata cu cea mai recenta serie de RAZR, a pastrat o margine de cativa mm pe lateralele ecranului, chiar daca la prezentarea smartphone-urilor a mers pe ideea de edge-to-edge.

Sursa: hit.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™