Pages

marți, 12 februarie 2013

De ce ar trebui Google sa plateasca Apple cu un miliard de dolari anul viitor


Google ar putea plati companiei rivale Apple un miliard de dolari in 2014 pentru ca motorul sau de cautare sa fie principalul din sistemul de operare iOS, arata un raport al companiei de analiza de piata, Morgan Stanley.
Scott Devitt, analist al Morgan Stanley spune ca Google a apelat la o metoda similara de a-si mentine motorul de cautare default in iOS in anul 2009, cand a platit suma de 82 de milioane de dolari.
De ce in 2014 suma s-ar ridica la un miliard? Tot analistul Morgan Stanley explica faptul ca pentru fiecare dolari castigat de Google prin iOS (advertising si colectare de date), Apple primeste 75 de centi, iar cifrele sunt in continua crestere.
Privind lucrurile din alta perspectiva, Mozilla Foundation ar trebui sa primesca de la Google, in 2014, in jur de 400 de milioane de dolari din aceleasi motive (advertising-ul prin Firefox).
Pe de alta parte, trebuie vazut si celalalt aspect: dezvoltarea incredibila a Samsung, care domina acum producatorii de profil. Daca Apple nu va reusi sa-si mentina trendul de crestere al vanzarilor de device-uri cu iOS, Google nu va sta pe ganduri deloc si, ori va renunta la colaborarea cu compania fondata de Steve Jobs, ori va impune rediscutarea conditiilor contractuale, adica va cere o parte mai mare din veniturile generate de parteneriat.

Sursa: hit.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™