Pages

luni, 7 ianuarie 2013

Nvidia lansează Tegra 4


366AC7E2-DF37-4BA3-9C22-429888E96DFBNvidia, compania care produce procesoare pentru diverse dispozitive Android, printre care și tableta Google Nexus 7, a lansat astăzi cel mai recent procesor mobil și anume Tegra 4.
Noul Tegra 4 este un procesor quad-core iar, conform Nvidia, este de șase ori mai puternic decât predecesorul său, Tegra 3. Pentru a arăta de ce este în stare noul chip, directorul executiv Nvidia, Jen-Hsun Huang a demonstrat cum un dispozitiv echipat cu Tegra 4 a reușit să realizeze fotografii cu HDR (high dynamic range) în timp real, fără întârzieri între cadre. Acesta a mai afirmat că Tegra 4 este mai puternic chiar și decât procesorul de pe iPad 4, care este renumit pentru performanțele sale.
În ceea ce privește consumul, Tegra 4 are un comportament similar cu Tegra 3, ambele utilizând aceeași arhitectură și un al cincilea nucleu pentru a economisi energia. Datorită designului eficient, Tegra 4 se laudă cu până la 14 ore de redare video pe smatphone-uri.
Noul procesor este bazat pe platforma ARM Cortex-A15 și conține 72 de nuclee grafice marca GeForce. Huang a demonstrat capabilitățile grafice ale cipului redând conținut video 4K pe un Ultra HDTV.
Unul dintre primele dispozitive care for folosi Tegra 4 va fi un produs atât proiectat cât și fabricat de către Nvidia, și anume un controller de gaming pe numele „Project Shield”. Odată cu lansarea oficială a lui Tegra 4, ne așteptăm la mai multe anunțuri din partea producătorilor de dispozitive mobile.

Sursa: chip.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™