Pages

luni, 7 ianuarie 2013

5 shortcut-uri utile in Windows 8

Daca esti gata sa abandonezi meniul Start in Windows 8 si nu mai cauti solutii pentru schimbarea lui, vezi 5 shortcut-uri utile in Windows 8, care iti pot creste semnificativ confortul la utilizarea noului sistem de operare Microsoft.


1. Combinare Metro si desktop
Noua interfata este mai versatila decat pare la prima vedere si poate fi imbinata cu succes cu modul desktop. Folosind drag and drop, poti ancora pe marginile desktopului orice aplicatie creata special pentru Windows 8, in timp ce lucrezi cu programe care functioneaza doar in modul desktop.
2. Meniul Start secret
Chiar daca butonul rotund de Start a disparut, coltul inferior din partea stanga a ecranului ofera in continuare un punct de control al sistemului de operare. Cu un click dreapta in colt, ai acces la un meniu nou Windows 8, care te duce catre Control Panel, Task Manager, dar si Command Prompt si functia Search.
3. Shortcut-uri utile pentru accesarea functiilor noi Windows 8
Odata cu noua interfata, Microsoft a introdus si scurtaturi suplimentare pentru a usura si mai mult lucrul in noul sistem de operare. Cele mai utileshortcut-uri Windows 8 sunt:
  • Win+C pentru Charms
  • Win+X pentru meniul "secret" ce a inlocuit meniul Start clasic
  • Win+D pentru a ajunge rapid in modul desktop
  • Win+PrtScrn pentru o captura de ecran in modul PNG direct in folderul Screenshots din Libraries/Pictures
4. Backup automat
Inspirat de Time Machine, functie utila pe Mac, Microsoft a creat File History pentru Windows 8, o unealta la fel de versatila, care are insa nevoie de activare manuala.
Poate fi lansata din Control Panel/System and Security si pastreaza in mod automat toate fisierele, astfel incat stergerea accidentala din Recycle Bin nu mai este deloc definitiva.
5. Sincronizare prin Windows ID
Contul Windows ID, pe care multi utilizatori il au disponibil de cand si-au creat un cont SkyDrive sau Hotmail, include in Windows 8 nenumarate setari care devin mobile.
Odata ce au fost activate din PC Settings, optiunile de sincronizare prin Windows ID te ajuta sa ai la dispozitie pe orice gadget wallpaperul, shortcut-urile din Internet Explorer si alte date utile, inclusiv parolele altor conturi online.
Sursa: hit.ro

1 comentarii:

mswinupdate spunea...

The user interface of Windows 8 is really attractive.The Shortcut links in Windows 8 makes the work easier.It makes the user convenient to work. Also visit.
winupdate.com

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™