Pages

miercuri, 21 martie 2012

Seagate a inghesuit 1TB intr-un inci patrat

Seagate a realizat un prototip ce dubleaza densitatea de date in HDD: 1TB intr-un inci patrat. Chiar daca recordul este simbolic pentru sistemul anglo-saxon de unitati, saltul in densitate este impresionant.
Tehnologia care a permis cresterea densitatii datelor stocate in HDD este HAMR, "heat-assisted magnetic recording", ce permite o miniaturizare considerata imposibila pana acum, scrie ExtremeTech. Folosind HAMR, un HDD de 3,5 inci ce poate in prezent sa ofere spatiu de stocare de 3TB ar ajunge la 6TB.

Seagate nu a inventat HAMR, tehnologia a fost introdusa pentru prima oara de Fujitsu in 2006, insa compania americana a perfectionat sistemul cu un laser care incalzeste bitii magnetici pana la temperaturi la care scrierea datelor este usurata. HAMR ar putea inlocui in curand PMR, "perpendicular magnetic recording", tehnologia folosita in prezenta de HDD-uri.
Fiecare bit scris pe noul prototip de HDD Seagate are o marime de 12,7 nanometri sau 12 atomi. Compania nu a dat detalii cu privire la costurile noii tehnologii sau cu privire la consumul energetic dupa adaugarea sistemului pe baza de laser.
Sursa: Hit.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™