Pages

miercuri, 21 martie 2012

NanoSIM - motiv de ceartă între producătorii de telefoane

Apple, Nokia, Samsung şi Motorola sunt producătorii de telefoane mobile care folosesc la ora actuală formatul microSIM în unele din modelele de pe piaţă. Se pare însă că Apple nu este mulţumit de dimensiunile reduse cu mai mult de 50% ale microSIM-ului şi militează împreună cu Orange pentru un format mai compact. Pentru comparaţie, un SIM are dimensiunile 25x15x0,76 mm, iar un microSIM, 15x12x0,76 mm. Apple susţine implementarea unui format care să măsoare 12x9x0,64 mm.


Deşi nanoSIM-ul nu ocupă o suprafaţă cu mult mai mică decât microSIM, el este uşor mai subţire. Se pare că diferenţa este destul de importantă pentru producătorii care se luptă acum să scoată pe piaţă cele mai subţiri smartphone-uri.

Deşi au căzut oarecum de acord în privinţa dimensiunilor, implementarea fizică în terminal diferă din perspectiva producătorilor. Apple susţine un format în care nanoSIM-ul trebuie plasat într-un suport înainte de-a fi introdus în telefon, format pe care-l are implementat pe telefoanele iPhone.

Designul propus de Nokia şi susţinut de Motorola şi RIM pare să fie mai simplu şi să aibă „avantaje tehnice semnificative”. În general nu se pune problema patentării unui format de către o companie producătoare de telefoane, însă mai multe voci şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu propunerea care vine exclusiv de la Apple.

 ETSI, Institutul European pentru Standarde în Telecomunicaţii va vota în legătură cu implementarea formatului nanoSIM în această săptămână. Vom aflat mai multe detalii după acel vot.

Sursa: go4it.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™