Pages

vineri, 2 martie 2012

Hackerii Anonymous, infiltrați de informatori ai poliției

Arestarea celor 25 de hackeri care fac parte din gruparea Anonymous, nu a fost rezultatul unei operațiuni bazate pe priceperea poliției, ci al infiltrării unor ”informatori” în comunitatea de hackeri, susține Anonymous.

Într-o declarație postată pe site-ul Anonymous, în limba spaniolă, gruparea spune că arestările au fost făcute ca urmare a ”neatenției” părților implicate. Acestea ar fi furnizat ”date personale spionilor și oamenilor care nu erau membri ai organizației”, transmite Russia Today.

Unul dintre cei arestaţi este un spaniol, poreclit ”Troy”, care deţinea servere în Slovacia şi România.

În conversaţii într-o cameră de chat unde se întâlnesc în mod regulat activişti Anonymous vorbitori de limba spaniolă din America şi Spania, aceştia au afirmat că aproape toţi cei care fuseseră arestaţi au fost activi pe un singur site folosit de grupare.

Activiştii din camera de chat au susţinut că unii dintre arestaţi aparţin unui grup de hackeri numit ”Sector404”, în timp ce alţii erau simpli activişti care s-au angajat în atacuri de tip denial-of-service, care perturbă funcţionarea unei pagini de internet prin creşterea numărului de conexiuni simultane.

Interpol, care a anunţat arestările, nu a precizat cum i-a descoperit pe cei 25 de suspecţi, bănuiţi de atacuri cibernetice în Argentina, Chile, Columbia şi Spania şi au vizat site-uri precum cel al Ministerului Apărării şi cel al preşedinţiei din Columbia, precum şi cel al companiei de energie electrică chiliene Endesa.

Anchetatorii examinează în prezent calculatoare confiscate de la cele cinci persoane arestate pentru a stabili dacă acestea vor fi puse sub acuzare, însă întâmpină dificultăţi legate de criptarea datelor, a adăugat purtătorul de cuvânt.

În replică la aceste arestări, Anonymous a doborât ieri site-ul Interpol. 

Sursa: evz.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™