Pages

luni, 30 ianuarie 2012

Xbox 720 de 6 ori mai puternica decat Xbox 360?

Xbox 720 de 6 ori mai puternica decat Xbox 360? Lansare: octombrie/noiembrie 2013?
În cursul acestei săptămâni, două site-uri (Fudzilla și Semiaccurate) au publicat câte un articol în care ne oferă zvonuri asemănătoare despre viitoarea consolă Xbox. Dacă nici ăsta nu e un semn… Cele două publicații sunt de acord când spun că producția de SoC destinate kit-urilor de dezvoltare ale consolei Xbox 720 a început în decembrie 2011 sub numele de cod Oban. 

Produs de IBM și Global Foundries, procesorul este un PowerPC cuplat la o placă grafică ATI Southern Island sau aparținătoare seriei 7000 (încă nu se știe exact). În spatele acestor informații obscure pentru neofiți, ni se spune și ceva cu adevărat concret: kit-urile ar trebui să fie livrate producătorilor în lunile martie/aprilie 2012, și sursele celor de la Fudzilla și Semiaccurate sunt de acord când spun că Xbox 720 cu greu ar putea să apară în 2012, anul cel mai posibil al apariției fiind 2013.

După ce a studiat acest zvon, IGN și-a consultat propriile surse, ca să intre în horă, că doar nu era să stea deoparte când avea un asemenea os de ros! Site-ul american ne oferă propriile sale cifre și ne spune că procesorul consolei Xbox 720 va fi șase ori mai puternic decât cel al actualei Xbox 360, cu performanțe cu 20% mai mari decât ale Wii U. Deh, genul acesta de cifre nu spune mare lucru, dar să însemne oare că Wii U este mai puternică decât s-ar crede? Mister de nepătruns (încă), dar, revenind la placa grafică a consolei, același IGN ne spune că va fi un produs ATI, din seria 6000. Pare-se că placa video a consolei va fi chiar asemănătoare lui Radeon HD 6670, ce oferă compatibilitate DirectX 11, afișarea pe mai multe ecrane, 3D și HD în 1080p. Începerea producției în masă a acestui GPU ar fi prevăzută pentru finele acestui an, iar comercializarea consolei va începe în lunile octombrie sau noiembrie 2013. IGN crede că kit-urile de dezvoltare definitive vor fi livrate producătorilor mai degrabă în luna august decât în lunile martie/aprilie.

Sursa: Gamoholic.net

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™