Pages

marți, 31 ianuarie 2012

Dupa Megaupload, FBI ar putea inchide si alte servicii similare

FileSonic isi suspenda serviciile de partajare online. Utilizatorii vor avea acces doar la propriile fisiere
Panica in randul site-urilor de stocare online. Dupa Megaupload, FBI ar putea inchide si alte servicii similare
FileSonic, un cunoscut site ce ofera servicii de stocare online, si-a suspendat serviciile de partajare in urma presiunilor autoritatilor americane de a stopa pirateria online. Politiile din Noua Zeelanda si din unele state europene au realizat in ultimele zile o serie de arestari in legatura cu investigatiile FBI in cazul site-ului Megaupload.
Autoritatile au adus acuzatii privind pagube de peste 500 de milioane de dolari, provenite din continutul fisierelor ce intra sub incidenta legii drepturilor de autor, ce au generat castioguri de peste 175 milioane dolari din abonamente si publicitate. Avocatii companiei au declarat ca Megaupload a oferit pur si simplu servicii de stocare online.
FileSonic, un alt site de stocare online, ce are drept motto "The Unlimited Storage Company", a publicat un anunt pe prima pagina conform caruia utilizatorii vor avea acces doar la propriile fisiere. Site-ul ofera acces gratuit pentru stocarea fisierelor timp de o luna si abonamente intre 9 si 55 dolari pentru upload pe termen nelimitat.
"Toate facilitatile FileSonic de partajare sunt suspendate" anunta site-ul de stocare online. "Serviciile noastre de incarcare si recuperare pot fi folosite doar pentru fisierele ce au fost uploadate personal" se precizeaza in anuntul postat pe FileSonic.


Incepand de joi, toate fisierele stocate de utilizatorii site-ului megaupload vor fi sterse, la ordinul autoritatilor americane. Milioane de oameni din lumea intreaga au folosit site-ul pentru a stoca si distribui filme, muzica, pornografie, software sau carti, insa exista si persoane care utilizau megaupload fara sa incalce legea, stocand fisiere personale.
Avocatii platiti de fondatorul megaupload, Kim Dotcom, atrag atentia ca stergerea informatiilor ii va pune intr-o mare dificultate pe clientii lor, care nu vor reusi sa se apere asa cum ar fi normal in instanta impotriva acuzatiilor. Ei mai spun ca ar fi cel putin 50 milioane de utilizatori care ar avea stocate pe servere fisiere legale, prin urmare ar fi o greseala ca totul sa fie sters.
Sursa:Yoda.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™