Pages

sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Si americanii protesteaza.Impotriva cenzurii pe internet


Mii de americani au iesit in ultimele zile in strada pentru a protesta impotriva proiectelor de legi SOPA (Stop Online Piracy Act), depus la Camera Reprezentantilor, si “Protect IP Act”, analizat in Senatul SUA, care vizeaza combaterea pirateriei online.

In esenta, prin aceste legi autoritatile americane vor sa interzica pe teritoriul american toate site-urile care nu dovedesc ca au drepturi de autor pentru informatiile prezentate. Oficialii SUA au primit sprijinul Hollywood-ului, a industriei muzicale si a Camerei de Comert a SUA.

Tim Berners-Lee, inventatorul World Wide Web, cunoscut sub numele de “Parintele Internetului”, a declarat, pentru Sydney Morning Herald, ca “legile respective vor inchide Internetul”

”Daca esti in America, atunci ar trebui sa iti contactezi prietenii, prin telefon sau email, sa le expliciti ce prevad aceste legi si sa ii indemni sa iasa in strada si sa protesteze pentru aceasta incalcare flagranta a drepturilor omului intr-o tara considerata democrata”, a declarat acesta.

Protestelor celor care cred ca legea va introduce cenzura pe internet s-au alaturat si Google, Wikipedia, eBay, Twitter, Yahoo si Reddit. Acestia si-au blocat, temporar, serviciile in SUA, in semn de protest fata de demersul legislativ.

“SOPA va afecta, practic, tot continutul online din intreaga lume”, a declarat  Berners-Lee.

Marii giganti IT&C au publicat, deja, in decembrie 2011, o scrisoare deschisa in care se aratau ingrijorati fata de cele doua proiecte din Congresul american deoarece acestea vor putea oferi guvernului american puterea de a cenzura internetul prin proceduri similare celor din China, Malaysia sau Iran.

Sursa: gadgetreport.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™