Pages

sâmbătă, 21 ianuarie 2012

5 lucruri pe care ar trebui sa le stii inainte sa folosesti Timeline (Facebook)

Noile aplicatii pentru Timeline-ul Facebook extind din nou limita intimitatii in reteaua de socializare. Odata autorizate, acestea pot publica mesaje in Timeline-ul contului tau fara sa aiba nevoie de acordul tau repetat. Afla 5 lucruri pe care ar trebui sa le stii inainte sa folosesti Timeline-ul Facebook.

Facebook pariaza pe aplicatii pentru Timeline. Compania a prezentat in urma cu cateva zile 60 de aplicatii noi. Exista insa cateva lucruri asupra carora merita sa-ti indrepti atentia, inainte de a autoriza prea multe aplicatii, potrivit CNET.

1) Activitatile tale vor fi vizibile peste tot

Sistemul "Open Graph" implementat de Facebook are un efect direct asupra informatiilor din contul tau. Dupa instalarea unei aplicatii, informatiile publicate in cont nu vor fi restrictionate la Timeline.
Activitatile legate de aplicatii vor aparea peste tot in contul tau de Facebook, de la "News Feed" pana la "Ticker" si pe pagina principala a profilului tau de Facebook.

 

2) Aplicatiile au nevoie sa fie autorizate o singura data

Facebook a implementat un nou protocol pentru permsiunile acordate aplicatiilor. Astfel, odata ce autorizezi prima oara aplicatia sa publice informatii in contul tau Facebook, aceasta va continua, poate chiar intr-un ritm alert, fara sa-ti mai ceara aprobarea.

Ingradirea permisiunilor aplicatiei va fi disponibila in mod diferit in functie de dezvoltatorul acesteia. Instrumentul cel mai bun de control este selectarea corecta a grupurilor de prieteni care sa vada activitatile tale, chiar atunci cand o instalezi.


3) Timeline-ul poate renunta la ordinea cronologica

Un alt efect ce poate fi considerat neplacut de unii utilizatori este modificarea Timeline-ului de catre aplicatiile instalate.

In mod normal, activitatile sunt organizate dupa an si luna, dar unele aplicatii vor putea ocupa pozitii prioritare in Timeline, in functie de veniturile generate pentru Facebook.


Chiar daca ultima ta activitate a fost updatarea status-ului Facebook, reteaua sociala va hotari care dintre mesaje sunt considerate "Top Stories" si le va prezenta ca cele mai recente. Mai mult, ordinea activitatilor din Timeline este dinamica si se poate modifica in functie de utilizatorul care o vizualizeaza.

4) Listele de prieteni, mai folositoare ca oricand

Deoarece au devenit instrumentul principal pentru a controla cine vede informatii despre tine, listele de prieteni sunt foarte folositoare in controlul aplicatiilor instalate in Timeline.

In meniul "Friends", alege optiunea "Custom" si creeaza liste de prieteni, utile pentru a face informatiile aplicatiilor vizibile pentru grupuri mai restranse din lista ta de prieteni Facebook.


5) Poti revoca oricand permisiunile unei aplicatii

Daca nu mai esti multumit de informatiile publicate in contul tau de aplicatiile instalate, le poti oricand revoca sau restrictiona drepturile.

In meniul de "App Settings", poti sterge aplicatiile pe loc folosind butonul "X" sau poti folosi optiunea "Edit" pentru a modifica drepturile aplicatiei in raport cu grupurile tale de prieteni.


Sursa: hit.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™