Pages

joi, 5 ianuarie 2012

Google, Facebook si Twitter s-ar putea inchide pe 23 ianuarie

Google, Facebook sau Twitter sunt doar cativa dintre gigantii online care si-ar putea suspenda serviciile pe 23 ianuarie in semn de protest fata de noul proiect de lege impotriva pirateriei. Acesta se numeste SOPA si creeaza mari controverse printre cele mai mari companii de internet din lume, din cauza prevederilor care le defavorizeaza.

 SOPA sau Stop Online Piracy Act este cel mai nou proiect de lege impotriva pirateriei pe internet si a reusit sa infurie unele dintre cele mai mari companii de internet din lume.

  Google, Facebook, Twitter, Amazon, Mozilla, eBay si chiar Wikipedia s-au reunit in fata acestei initiative si planuiesc impreuna o forma de protest de mare amploare. Aceasta ar putea avea loc pe 23 ianuarie si presupune inchiderea site-urilor si suspendarea serviciilor pe care le ofera, relateaza Newssocialnetwork.com.

Cea mai mare teama a companiilor este ca daca SOPA va intra in vigoare, se va intra intr-o noua epoca a cenzurii, extrem de dezavantajoasa pentru detinatorii de site-uri

Pe cat de sustinuta este initiativa de industriile de muzica si film, pe atat de nefavorabila este companiilor de internet, deoarece ar putea avea de-a face cu libertati ale detinatorilor de copywight, care le-ar putea periclita afacerile.

Sursa:hit.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™