Pages

miercuri, 7 decembrie 2011

Kinect 2 - interactiune emotiva

Urmatoarea versiune de Kinect ar putea fi atat de performanta, incat sa ofere cu adevarat utilizatorilor o experienta vecina cu domeniul SF: va identifica starea emotionala, va urmari directia privirii si va putea chiar sa citeasca pe buze.



Specialistii de la Microsoft par sa fi optat pentru incorporarea unor senzori deosebit de sensibili la miscari, alaturi de o unitate de recunoastere vocala in masura sa monitorizeze tonul vocii si sa-l asocieze unei anumite stari de spirit a utilizatorului.

Eforturile echipei grupului din Redmond sunt directionate spre imbunatatirea calitatii camerei incorporate si identificarea unor solutii care sa ofere o viteza net superioara fata de versiunea Kinect disponibila in prezent, care utilizeaza tehnologia USB 2.0.

Lansat recent, Kinect Avatar permite deja in buna masura urmarirea anumitor schimbari la nivel de mimica a fetei, corelate cu miscarea buzelor sau a sprancenelor, dar Kinect2 ar putea avansa o tehnologie noua, de o majora precizie si cu rezolutie HD.

Sursa: hit.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™