Pages

marți, 6 decembrie 2011

Gingerbread domina cu 50,51% piata smartphone-urilor Android

Proaspatul Ice Cream Sandwich asteapta nerabdator inceputul anului 2012
Gingerbread domina cu 50,51% piata smartphone-urilor Android

Android, sistemul de operare dezvoltat de Google, s-a dovedit a fi una dintre cele mai dinamice platforme mobile. Cu toate acestea, smartphone-urile nu trec la fel de repede la ultima versiune. Lucrurile se complica si mai mult atunci cand este lansat un nou telefon insa nu cu ultima versiune software Android.

In prezent sunt sase versiuni, Cupcake, Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread si Ice Cream Sandwich, ce ruleaza pe mai multe smartphone-uri. Gingerbread este cel mai folosit, fiind prezent in 50,51% din cazuri, celelalte versiuni cumuleaza 47%, iar diferenta este data de tabletele ce au instalat Android Honeycomb. Cu alte cuvinte, pentru fiecare telefon cu Gingerbread exista un al doilea telefon cu o versiune Android mai veche.
In timp ce Android Ice Cream Sandwich este prea nou pentru a fi vizibil deocamdata in grafic, versiunea Froyo are inca 35,3%, iar Android Eclair ruleaza pe 9,6% dintre terminale. Mai sunt si 1,3% cu versiunea Donut si un procent mic de doar 0,8% cu Android Cupcake.
Este de asteptat ca in urmatoarele luni Android Ice Cream Sandwich sa fie disponibil pentru smartphone-urile cu versiunea Gingerbread si chiar pentru cele cu Android Froyo. Principalii producatori, Samsung, Sony Ericsson, HTC, Motorola si LG, au anuntat deja ca in scurt timp, cel mai probabil la inceputul anului viitor, update-urile vor fi disponibile.
Sursa:Yoda.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™