Pages

sâmbătă, 5 noiembrie 2011

Roboţi pentru situaţii de urgenţă

paianjen high techÎn cazul unor evenimente neprevăzute ce necesită discreţie totală sau acces în zone dificile, puţine sunt echipamentele ce pot intra în aceste zone pentru a furniza informaţii relevante. O echipă de cercetători germani au dezvoltat un robot prototip destinat investigării acestor situaţii. Este vorba de un robot ce are aspectul unui păianjen, poate fi dotat cu cameră video şi senzori de diferite tipuri.


Ideea ce stă în spatele acestui design deosebit este mobilitatea de care dă dovadă un păianjen atunci când este vorba de parcurgerea spaţiilor înguste.

Robotul este conceput pentru a se putea deplasa în diferite moduri atunci când vine vorba de depăşirea obstacolelor.

Din punct de vedere al construcţiei s-a optat pentru imprimare 3D. Mulţumită acestei metode de fabricaţie se pot construi roboţi modulari de o mare complexitate tehnică, păstrând totuşi costurile scăzute. Prin imprimare se pot construi deodată mai multe componente. Modulele astfel obţinute pot fi uşor asamblate de oricine. De asemenea costurile de producţie pot fi scăzute atât de mult încât să se ajungă în punctul în care respectivii roboţi vor fi de unică folosinţă, precum mănuşile chirurgicale.

Sursa: chip.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™