Pages

vineri, 7 octombrie 2011

Sony, pe cale să cumpere Sony-Ericsson

sony_logo
sony-ericsson-logoO știre apărută pe Reuters arată faptul că Sony dorește să cumpere și jumătatea ce nu-i aparține din cadrul joint-venture-ului Sony-Ericsson. Mutându-și toate produsele sub același acoperiș, compania japoneză ar putea avea mai multă coerență în felul în care își concepe dispozitivele și serviciile.

Viziunea unificată asupra dispozitivelor, serviciilor și software-ului, precum cea pe care Apple o are, este un exemplu pe care mai multe companii mari și-au propus să-l urmeze, iar Sony își pune la rândul său ordine în propria curte.

Sony-Ericsson a fost format în urmă cu 10 ani, ca o companie mixtă între Sony și Telefon AB LM Ericsson, în care fiecare dintre părți deținea 50%.  Parteneriatul a fost încheiat la momentul respectiv pe o durată de 10 ani, deci acesta este momentul la care el este pe cale de a expira. În prezent Sony-Ericsson se află pe locul 9 în topul celor mai mari producători de telefoane mobile, însă, în vremurile sale bune s-a aflat pe locul 4. Reacția lentă pe care a avut-o pe piața smartphone-urilor și presiunea pe care ceilalți fabricanți au pus-o pe piața telefoanelor ieftine, au făcut ca poziția companiei să se erodeze în ultimii ani.

Analiștii sunt de părere că o astfel de tranzacție, prin care Sony ar cumpăra jumătatea deținută de Ericsson, ar costa compania japoneză până la 1,3 miliarde USD, lucru care a trezit unele îngrijorări printre investitori, care se tem că Sony s-ar putea îndatora prea tare.

Sursa: chip.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™