Pages

luni, 10 octombrie 2011

Razboiul patentelor: Apple breveteaza cumparaturile din aplicatii

Razboiul patentelor dintre Apple si concurentii sai, in principal Samsung, a ajuns la o noua faza. Producatorul iPhone-urilor intentioneaza sa patenteze in Statele Unite sistemul prin care utilizatorii fac cumparaturi in interiorul aplicatiilor.
 
Practic, acestea pot varia de la plati pentru servicii de streaming de filme si seriale precum Netflix pana la cumpararea anumitor upgrade-uri sau facilitati intr-un joc. Sistemul este folosit si de utilizatorii care aleg sa plateasca pentru o aplicatie gratuita pentru a scapa de reclame nedorite.

Apple a depus inca din aprilie anul trecut o cerere in acest sens, iar aceasta a fost publicata in urma cu cateva zile pe site-ul autoritatii de profil din Statele Unite.

Daca Apple primeste un patent pentru cumparaturile realizate in interiorul aplicatiilor, atunci Google, Microsot si RIM vor avea o problema foarte mare, avand implementate solutii similare pe platformele lor mobile.

Cei de la Apple au o politica foarte agresiva de protejare a patentelor pe care le detin, iar principala victima a acestui lucru a fost pana acum Samsung.

Conflictul juridic dintre Apple si Samsung are o istorie indelungata, compania americana acuzandu-i pe sud-coreeni ca au copiat designul si functionalitatile smartphone-urilor si tabletelor iPhone si iPad in modelele din seria Galaxy. In replica, cei de la Samsung ii acuza pe Apple de incalcarea mai multor patente din zona telecomunicatiilor.

In prezent, intre cele doua companii exista deschise 23 de procese, in tari precum Franta, Japonia, Germania, Coreea de Sud si Statele Unite.

Pana acum, Apple pare sa fi iesit invingatoare in disputele cu cei de la Samsung. Compania americana a reusit sa blocheze vanzarile tabletei Galaxy Tab 10.1 in Germania si sa provoace retragerea modelului Galaxy Tab 7.7 din targul IFA Berlin.

Sursa: gadgetreport.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™