Pages

vineri, 21 octombrie 2011

Nokia pierde zeci de milioane de euro

Compania finlandeza continua sa aiba mari dificultati pe piata telefoanelor mobile.


Finlandezii de la Nokia au anuntat o pierdere neta de 68 milioane de euro in cel de-al treilea trimestru al anului. In ciuda aparentelor, vestea este buna, pentru ca toata lumea se astepta la un rezultat si mai slab. Anul trecut, in aceeasi perioada, Nokia avea un beneficiu net de 529 milioane de euro.

Minusul de "doar" 68 de milioane de euro a facut ca actiunile companiei sa urce la Bursa de la Helsinki cu peste 8%, dupa anuntul vestii. Analistii se asteptau ca pierderile Nokia sa depaseasca 320 de milioane de euro.

Vanzarile de telefoane mobile Nokia au scazut anual cu 25%. Cele mai grave probleme sunt pe segmentul smartphone, unde finlandezii au putine succese in confruntarile cu iPhone si cu Android. In acest sector, scaderea este de 39%.

Seful Nokia, Stephen Elop, s-a aratat bucuros ca a reusit sa stopeze declinul puternic al veniturilor. El spera ca sfarsitul acestui an sa aduca rezultate economice mai bune, data fiind colaborarea dintre Nokia si Microsoft pentru sistemul de operare Windows Phone.

Sursa: Yoda.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™