Pages

vineri, 21 octombrie 2011

iPhone-ul "spionează" ce tastezi la PC mulţumită vibraţiilor

Aceasta este concluzia unor experţi în computere din statul american Georgia. Conform experimentelor, accelerometrul de pe iPhone (telefonul de test - iPhone 4), ajutat de giroscop, poate detecta ce tastezi cu o acurateţe de până la 80 de procente.

Descifrarea textelor redactate este posibilă datorită vibraţiilor care apar la apăsarea tastelor. Vibraţiile şi distanţa de la care se emit sunt interpretate prin intermediul unei aplicaţii ce are la bază o tehnică specială de decodare şi un dicţionar de termeni uzuali. Pentru ca rezultatele să fie cât mai aproape de adevăr, telefonul trebuie poziţionat pe birou, lângă tastatură.

O astfel de aplicaţie poate da rezultate şi pe alte dispozitive mobile dotate cu giroscop şi folosită cu scopul de a spiona. Dacă magazinul App Store este unul considerat sigur, nu acelaşi lucru îl putem spune despre Android Market, acolo unde soft-urile trec de multe ori fără o verificare amănunţită.

Cu siguranţă însă, indiferent de ce spun aceşti experţi, aplicaţia de spionaj prin vibraţii este ultimul lucru de care trebuie să ne temem. Există o mulţime de alte metode prin care se interceptează fiecare bit de informaţie, cu o precizie de 100%.

 Sursa: go4it.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™