Pages

miercuri, 12 octombrie 2011

iPhone 4S uimeşte cu aplicaţia vocală “Siri”!

Când am scris despre "killer feature-ul" de pe noul telefon Apple - controlul vocal avansat, lumea s-a împărţit în două tabere: una a negativiştilor care considerau că în practică este greu de utilizat sau că nu ai nevoie de aşa ceva, cealaltă a entuziaştilor. Acum că iPhone 4S a fost lansat şi aplicaţia a putut fi testată, iată că lucrurile încep să se aşeze. "Siri", căci aceasta este denumirea aplicaţiei vocale, funcţionează peste aşteptări şi surclasează implementările similare ale celorlalţi producători.

Cei de la stuff.tv au realizat o mică demonstraţie video de funcţionalitate a aplicaţiei "Siri". Aplicaţia este capabilă să interpreteze corect fraze relativ lungi, să răspundă corect la comenzi, la diverse intrebări (curiozităţi generale - curs valutar, informaţii despre vreme, informaţii ştiinţifice etc.), dar şi să asocieze gradul de rudenie al posesorului cu contactele din listă. În cazul asocierii gradelor de rudenie, poţi trimite spre exemplu un mail mamei tale fără să-i rosteşti numele ci spunând simplu "send an e-mail to my mom".



Peste toate aceste aspecte, un lucru care merită apreciat din plin este faptul că interpretarea tuturor comenzilor se face corect fără ca utilizatorul să adopte un ton forţat pentru a fi recunoscut. Vorbirea naturală, flunetă, nu ridică probleme interpretorului vocal din "Siri".

iPhone 4S se bucură de un succes enorm, fiind precomandat în peste 1 milion de exemplare în primul weekend de la lansare.

Sursa: go4it.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™