Pages

miercuri, 12 octombrie 2011

Google îl omagiază pe Art Clokey, creatorul personajului Gumby

Astazi, 12 octombrie 2011, Google omagiaza 90 de ani de la naşterea lui Art Clokey! Astfel, cel mai mare motor de cautare il sarbatoreste pe expertul în animația cu argilă Arthur “Art” Clokey, dedicandu-i un ingenios desen interactiv pe pagina de pornire a site-ului.


Art Clokey s-a născut la 12 octombrie 1921 în Detroit, Michigan. Numele de naştere al artistului Clokey este Arthur C. Farrington, dar el a fost adoptat de către Iosif Clokey când avea 12 ani. Dl. Clokey mai în vârstă a fost un compozitor la Colegiul Pomona din Claremont, California.
Art Clokey avea o pasiune să sape după fosile şi a studiat Geologia, şi-a făcut primul său film în 1955, Gumbasia, animaţie parodie din zgura, lut după Fantasia lui Disney. Film a fost descoperit de Samuel G. Engel în 1957, iar primul episod din serialul The Gumby Show a fost difuzat de NBC.
Filmul Gumby a fost lansat în 1995, şi Namco a creat un joc video Gumby pentru Game Boy Advance intitulat “Gumby vs Astrobots.” În 2007, când Google deține YouTube prezintă toate cele peste 200 de episoade în întregime ale serialului Gumby în celebrarea a 50 de anii de la aniversarea personajului TV, noteazaoglindadevest.ro
Art Clokey a incetat din viata, în somn, la 08 ianuarie 2010 din cauza unei infecții urinare recurente.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™