Odata cu achizitia DeepMind, Google si-a propus sa formeze o comisie de etica. Rolul acesteia ar fi de a se asigura ca inteligenta artificiala dezvoltata de Google nu se va transforma intr-un instrument de abuzuri.
Planurile Google includ si crearea de androizi, dar deocamdata comisia de etica se va ocupa de modul in care va fi utilizata inteligenta artificiala in serviciile online ale companiei. Crearea comisiei este una dintre conditiile puse de firma britanica DeepMind pentru acceptarea achizitiei de catre Google. Reglementarea modului in care va folosi Google tehnologia este binevenita in conditiile in care gigantul IT are tot mai multe probleme legate de incalcarea drepturilor utilizatorului.
Nu se stiu prea multe detalii despre DeepMind in afara de preocuparea companiei pentru a face computerele sa gandeasca la fel ca oamenii si de tentativa esuata de achizitie a companiei de catre Facebook.
Reteaua sociala si firma londoneza care are ca scop perfectionareainteligentei artificiala se aflau in negocieri avansate pentru o achizitie la finalul anului trecut, dar aceasta nu s-a incheiat. Putem presupune ca Facebook nu a fost de acord cu notiunile de etica ale britanicilor sau poate ca pur si simplu Google a platit mai mult.
Nu este greu de imaginat ce actiuni ar putea intreprinde o inteligenta artificiala fara restrangeri etice, cel putin in domeniul reclamelor online. Avand in vedere cate informatii strange Google despre utilizatori, un sistem inteligent de marketing ar putea profita de momente vulnerabile pentru a promova agresiv servicii si produse, inclusiv prin reclame la bautura pentru ...alcoolici.
Sursa: hit.ro
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu