Sub Windows 8,
trackpad-ul este mai mult decât versiunea statică a unui mouse,
preluând multe din atributele rezervate până acum ecranelor tactile.
Mai exact, suprafaţa trackpad-ului oglindeşte o versiune în miniatură a unui ecran tactil, interpretând comenzile în funcţie de zona în care este atins, raportată la poziţia elementelor de pe ecran. La fel ca în cazul unui ecran multitouch, trackpad-ul poate interpreta gesturi complexe, realizate folosind două sau mai multe degete simultan.
Dată fiind complexitatea unei interfeţe touchscreen, folosirea unui trackpad performant şi cu dimensiuni generoase este esenţială pentru interpretarea corectă şi precisă a comenzilor.
Din păcate sistemul are şi unele limitări, cum ar fi imposibilitatea de a vedea poziţia exactă e elementelor de pe ecran, raportată la suprafaţa trackpad-ului. Practic, pentru ca sistemul să poată funcţiona corect este nevoie să atingem mai întâi trackpad-ul, observând poziţia degetului raportată la conţinutul ecranului, după care putem apăsa pe elementele cu care dorim să interacţionăm.
Pentru a beneficia de funcţionalitatea multitouch avem nevoie de un trackpad compatibil, cum sunt cele din gama Synaptics ClearPad Series 7. Din fericire pentru comenzi mai puţin complexe, care nu implică folosirea mai multor degete simultan, ne vom putea baza şi pe laptopurile actuale, echipate cu trackpad clasic.
Sursa: go4it.ro
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu