Pages

joi, 30 ianuarie 2014

Intel dezvolta Jarvis, sistem de control vocal fara suport cloud

Intel a dezvaluit o noua tehnologie de recunoastere si control vocal. Jarvis ar putea deveni rapid o alternativa la Siri mai puternica si mai eficienta, deoarece procesarea comenzilor vocale se face local, nu prin cloud.
Siri are unele limite clare, care tin de transmiterea vocii in cloud si procesarea in servere aflate la distanta pentru executarea comenzii corecte. Intel spera ca prin casca sa inteligenta Jarvis sa elimine timpul irosit prin transmiterea datelor si sa ofere control vocal si fara acces la internet.


Prima etapa completata de Intel este dezvoltarea unor componente hardware capabile de putere de procesare necesara. Daca si partea de software merge la fel de bine, Jarvis ar putea inlocui rapid Siri.
Platforma Intel de control vocal ar putea revolutiona interactiunea cu gadgeturile deoarece viteza de reactie va fi, in sfarsit, mai buna decat executarea comenzilor prin apasarea butoanelor.
Casca inteligenta Jarvis se conecteaza wireless la smartphone, fara sa fie necesara o conexiune de date sau Wi-Fi, dar compania a inceput deja discutiile cu producatorii de smartphones, care ar putea sa o integreze direct in gadgeturi.

Sursa: Hit.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™