Pages

joi, 5 decembrie 2013

Vrei un smartphone de Mos Craciun? Top 5 – cele mai bune telefoane

5-hottest-android-phones-970x0
Daca va intereseaza sa faceti cadou de sarbatori sau sa va cumparati un smartphone, credem ca materialul acesta o sa va ajute sa luati cea mai buna decizie.
DigitalTrends a selectat cinci dintre cele mai bune smartphone-uri cu Android, Samsung Galaxy S4, LG G2, HTC One, Motorola Moto X si Google Nexus 5, si a facut o comparatie intre ele doar pe baza specificatiilor tehnice.
La nivel de performanta, intre Galaxy S4, LG G2, HTC One si Nexus 5 nu exista mari diferente. Toate ruleaza procesoare quad-core de la Qualcomm, cu observatia ca LG G2 si Nexus 5 au chiar ultimul model, Snapdragon 800. In plus, toate au 2 GB de RAM.
Moto X face diferenta cu un procesor X8, octa-core, insa, la modul in care sunt construite aplicatiile software in prezent, diferenta nu se simte. Mai mult chiar, acest procesor pare sa consume mai multa energie.

In ceea ce priveste software-ul, Moto X face, de asemenea, opinie separata, oferind un Android curat, fara nicio modificare, asa cum au toate celelalte.
Tot la capitolul sistem de operare, Google Nexus 5 este, pentru moment, singurul care ruleaza Android 4.4 insa si celelalte urmeaza sa treaca in urmatoarea perioada la noua platforma KitKat.
In ceea ce priveste ecranul, unul dintre cele mai importante criterii de departajare, Galaxy S4, LG G2, HTC One si Nexus 5 vin cu ecrane Full HD, la 1080p, in timp ce Moto X ofera doar un 720p, cu culori bune, insa parca insuficient pentru a face diferenta.
Daca va intereseaza si mai mult comparatia, e bine sa stiti ca cea mai mare densitate de pixeli o are HTC One, de 469 pixeli/inch, urmat de Nexus 5 cu 445ppi, Galaxy S4 cu 441 ppi si LG G2 cu 424 ppi.
Un alt criteriu important care face diferenta intre telefoanele analizate il reprezinta camera foto/video. Trebuie sa stiti, din start, ca nu megapixelii fac neaparat diferenta si ca lentilele si software-ul sunt extrem de importante.
Galaxy S4 si G2 vin cu camere de 13MP, Moto X are una de 10 MP, in timp ce Nexus 5 ofera imagini de 8 MP, insa cu un stabilizator optic de imagine.
HTC One a iesit din cursa numarului de megapixeli si ofera o camera cu 4 ultrapixeli, un nou standard despre care spune ca ofera o claritate, luminozitate si culori mult mai naturale decat concurenta.
Dupa cum va spuneam, dincolo de numarul de megapixeli sau ultrapixeli, importante sunt soft-urile care asista camerele. S4 vine cu o suita foarte interesanta, ce include imagini cu sunet si recunoastere faciala, insa si celelalte telefoane ofera aplicatii interesante.
In ceea ce priveste autonomia, pare ca LG G2 se descurca cel mai bine, cu o baterie de 3000 mAh. Tot la capitolul baterie, este important de notat ca Galaxy S4 este singurul care iti permite sa ii schimbi bateria oricand, fara probleme.
In fine, ultimul criteriu si poate cel mai important il reprezinta rezultatul in testele Quadrand. Iar LG G2 se claseaza pe primul loc cu 17.700 de puncte, urmat de HTC One si Galaxy S4.
Toate comparatiile le vedeti in graficul de mai jos.
comp1
comp4

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™