Pages

vineri, 22 noiembrie 2013

Probleme cu acumulatorii la telefoanele Galaxy Note

Tot mai mulţi proprietari de telefoane Samsung Galaxy Note reclamă probleme cu acumulatorul, faţă de care producătorul coreean încă nu are o poziţie oficială şi nici soluţii pentru înlocuirea gratuită exemplarelor afectate.

Potrivit unor rapoarte neoficiale, o proporţie tot mai mare din telefoanele Samsung Galaxy S3 comercializate în Coreea de Sud şi Galaxy S4 vândute pe în Europa au de suferit de pe urma acumulatorilor de proastă calitate. Probleme similare au fost raportate pentru telefoanele Galaxy Note comercializate în anul 2011.

Mai exact, acumulatorii tind să se umfle odată cu fiecare ciclu de încărcare/descărcare, forma căpătată ducând la deformarea capacului de fixare şi în cele din urmă desprinderea sa de telefon.

Din păcate pentru sud-coreenii ce deţin unul dintre telefoanele cu probleme şansele de remediere gratuită a defectelor sunt minime, garanţia oferită pentru acumulatori fiind de numai 6 luni în această ţară. În schimb, sub constrângerile legislaţiei europene Samsung oferă deja acumulatori de schimb pentru telefoanele Galaxy S4 vândute în Germania, urmând ca probabil şi alte modele smartphone să fie incluse în program.

Cât despre cauza defectelor semnalate la acumulatori, surse din cadrul Samsung ar fi declarat că problemele nu sunt rezultatul unor vicii de fabricaţie, ci pur şi simplu acumulatorii şi-au “depăşit durata de viaţă utilă ”. Sursa citată nu explică şi de ce umflarea acumulatorilor este un fenomen care a atras atenţia la telefoanele Samsung, rămânând însă aproape complet necunoscut la produse rivale fabricate în ultimii ani.

Sursa: go4it.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™