Pages

joi, 9 mai 2013

Microsoft: primul update pentru Windows 8

imageMicrosoft pregăteşte primul update al sistemului de operare Windows 8. Acesta va fi lansat până la sfârşitul acestui an sub numele de cod “Windows Blue” (să fie oare o auto-ironie subtilă, cu referire la celebrele „blue-screen of death”?), iar primul său preview public va avea loc la conferința anuală BUILD, la sfârșitul lunii iunie.
Conform oficialilor companiei, Windows Blue răspunde feedback-ului utilizatorilor şi avansează inovațiile aduse de Windows 8 pe o gamă variată de dispozitive de toate mărimile, variind la nivel de display, baterie și performanță.
Update-ul va crea noi oportunități pentru ecosistemul Microsoft şi va oferi mai multe opțiuni pentru companii și consumatorii finali.
Tami Reller, CFO-ul diviziei Windows Client Microsoft, a precizat că preţul acestuia şi data la care va deveni disponibil comercial vor fi anunţate în săptămânile următoare. Zvonurile spun că, în cazul în care Blue a fost într-adevăr dezvoltat în funcţie de feedback-ul primit de la utilizatori, acesta ar trebui să readucă în interfaţa SO-ului butonul Start. O altă speculaţie priveşte şi renunţarea la interfaţa Metro, cu opţiune de boot direct în modul Desktop.
Conform informaţiilor companiei, în prezent s-au vândut peste 100 de milioane de licențe Windows 8 la nivel global, cifră care include atât licențe Windows pre-instalate, cât și upgrade-uri. Tot la nivel global, au fost lansate peste 2400 device-uri certificate Windows 8 și Windows RT, multe dintre acestea fiind dispozitive touch. De asemenea, numărul de aplicații publicate în Windows Store a crescut de 6 ori de la lansarea noului sistem de operare, depăşindu-se cifra de 250 de milioane de aplicații descărcate din Windows Store în ultimele 6 luni la nivel global.
În materie de servicii integrate, Microsoft a anunțat recent că are peste 250 de milioane de utilizatori SkyDrive la nivel global şi că lucrează la adăugarea de noi funcționalități atractive serviciului de e-mail personal, Outlook.com, inclusiv integrarea cu Skype, funcționalitate care va fi disponibilă în următoarele luni utilizatorilor din întreaga lume. În prezent, Outlook are 400 de milioane de conturi active, după migrarea clienților de Hotmail încheiată recent.
Sursa: chip.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™