Pages

miercuri, 20 februarie 2013

"OK Glass", cuvintele magice prin care Google ar putea schimba lumea (VIDEO)


Google a prezentat un clip video prin care demonstreaza, in sfarsit, intr-un mod explicit, cum functioneaza Google Glass si cum vor interactiona utilizatorii cu gadgetul care promite sa schimbe perspectiva asupra device-urilor super-portabile.
Din clipul de mai jos se poate vedea cum sunt controlati ochelarii inteligenti ai Google prin simple comenzi vocale. Pentru a activa ochelarii, utilizatorul va trebui sa spuna "Ok, Glass", cuvinte urmate de o comanda specifica, tot vocala.
Astfel, Google Glasses va putea filma, direct din perspectiva utilizatorului, orice, doar prin pronuntarea comenzii "Ok Glass, record a video". La fel se procedeaza si in cazul in care purtatorul vrea sa faca o fotografie cu ochelarii Google.
Nu este insa doar atat. Ochelarii Google au integrare cu Google+ ceea ce va permite, desigur, initierea de sharing de continut tot prin comenzi vocale. Google Glass foloseste si hartile Google pentru navigatie, dar si functia translate, dupa cum veti putea observa din clipul video demonstrativ.
Oricat de ciudata ar parea, tehnologia Google ar putea schimba in mod radical industria. Device-ul ar putea fi lansat comercial chiar in acest an.
Trebuie precizat faptul ca Google nu este singura companie care dezvolta un astfel de produs. Oakley, Olympus si Valve sunt alte nume din industrie care lucreaza la proiecte similare.


Sursa: hit.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™