Pages

joi, 31 ianuarie 2013

YouTube: taxa pentru continut?


Un nou capitol în materie de video online este pe cale să înceapă: YouTube se pregătește să lanseze abonamentele plătite pentru canale individuale de pe platforma video. Prin aceasta, compania încearcă să atragă venituri nu doar din vânzarea de publicitate ci şi de la utilizatori, producătorii de conținut și agențiile de publicitate.
youtubemoney

Google încearcă astfel să monetizeze popularitatea şi numărul mare de utilizatori YouTube. Compania a început discuţiile cu mici grupuri de producători care deţin canale pe site, pe care încearcă să-i convingă să introducă opţiunea de plată pentru vizualizarea de conţinut - între unu şi cinci dolari lunar. Mai mult, site-ul de video sharing plănuieşte şi plata pentru vizionarea evenimentelor live sau per biblioteci de conţinut.
Nu se ştie cu siguranţă care vor fi primele canale pentru care se va introduce abonamentul, dar YouTube se orientează către cele mai căutate de către utilizatori sau către companiile care au potenţialul de a dezvolta reţele proprii, cum ar fi Machinima, Maker Studios şi Fullscreen. Google se gândeşte de asemenea şi la parteneriate cu producători, care ar putea transforma serviciul într-un furnizor clasic de conţinut.
Experimentul ar putea debuta în al doilea trimestru al acestui an – cel mai probabil în luna aprilie, când vor fi lansate deocamdată 25 de canale bazate pe abonament. Banii care ar rezulta din aceste abonamente s-ar împărţi între YouTube şi furnizorii de conţinut (45%-55%), în aceeaşi manieră în care se împarte câştigul obţinut actualmente din publicitate. De asemenea, furnizorii de conţinut îşi păstrează opţiunea de a include publicitate în canalele plătite.
Înainte de a opta pentru subscripţie, YouTube îşi sfătuieşte partenerii să ia în calul reacţia abonaţilor actuali - care au venit într-o perioadă în care conţinutul era gratuit - şi să socotească dacă vor putea produce conţinut de calitate pentru care aceştia ar fi dispuşi să plătească.
În prezent, YouTube atrage venituri din închirierea sau vânzarea de filme online, la preţuri cuprinse între 1,99 şi 14,99 dolari.

Sursa: chip.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™