Pages

joi, 17 ianuarie 2013

Americanii vor sa taxeze jocurile video violente



Diane Franklin, membru in Camera Reprezentantilor din statul american Missouri, cere introducerea unei taxe speciale pentru jocurile video violente.
Taxa este de numai 1% din pretul de lista si propunerea priveste toate jocurile din categoriile teen, mature si adult-only.
Banii ar urma sa fie folositi pentru programe destinate sanatatii mentale si sigurantei publice. Si asta pentru a evita atacuri precum cel de la finele anului trecut din oraselul american Newtown, cand un elev a impuscat mortal 26 de colegi si angajati ai scolii in care invata, dupa care s-a sinucis.
Totusi, propunerea ridica numeroase semne de intrebare, si asta pentru ca jocurile video ar putea fi considerate continut protejat de Primul Amendament al Constitutiei Americane in baza dreptului la libera expresie, iar acest tip de continut nu poate fi taxat. Mai multe amanunte, aici.
In acelasi timp, resedintele american Barack Obama a cerut congresului sa finanteze un studiu privind efectul pe care jocurile video violente il au asupra tinerilor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™