Pages

marți, 19 iunie 2012

Facebook a cumparat compania de recunoastere faciala Face.com

Noua tehnologie va permite utilizatorilor Facebook sa idetifice si sa taguiasca fotografii.

Facebook a cumparat compania de recunoastere faciala Face.com
Dupa zvonurile din urma cu cateva saptamani, Facebook a cumparat compania israeliana de recunoastere faciala Face.com, in tendinta de extindere a retelei de socializare pe dispozitivele mobile. Noua tehnologie va permite utilizatorilor Facebook sa incarce poze direct de pe telefon, sa idetifice si sa taguiasca fotografii. 


Pretul nu a fost facut public, insa potrivit Reuters ar fi vorba de o suma cuprinsa intre 55 si 60 de milioane de dolari. In urma cu cateva saptamani, mai multe surse dadeau ca sigur un pret de achizitie de aproximativ aproape dublu de 80~100 de milioane USD. 


Compania lui Zuckerberg a cumparat initial de la israelieni doua aplicatii, Photo Finder si Photo Tagger, ce permit uitizatorilor sa gaseasca pozele nemarcate, iar apoi sa le taguiasca. In 2010, Face.com a lansat chiar si un API pentru dezvoltatori. Preluarea Face.com vine la doar cateva saptamani de la achizitia aplicatiei de photo-sharing Istagram, pentru suma impresionanta de 1 miliard de dolari, potrivit TG Daily.


Sursa: yoda.ro

2 comentarii:

Mihai spunea...

Multe idei mai are Zuckerberg. Vad ca ii merge bine!

Unknown spunea...

Vorba aia: ... are mintea odihnita:))

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™