Pages

joi, 28 iunie 2012

Cisco trece pe noul wireless. Lanseaza un router de trei ori mai rapid


Cisco a lansat miercuri primul router Linksys Smart Wi-Fi si conectorul media universal, ambele prevazute cu tehnologia wireless de ultima generatie din industrie, 802.11ac. Noua tehnologie este conceputa astfel incat sa poata asigura viteze wireless de aproximativ trei ori mai mari decat standardul wireless actual 802.11n .
Noul router Linksys Smart Wi-Fi EA6500 imbina tehnologia 802.11ac cu platforma software Connect Cloud de la Cisco.
Anuntul vine intr-un moment in care producatorii de laptop-uri si smartphone-uri urmeaza sa introduca standardul 802.11ac spre sfarsitul anului 2012. Si consumatorii pot beneficia de noua tehnologie prin conectarea televizoarelor Smart, consolelor de jocuri si altor dispozitive la noul router Linksys Smart Wi-Fi cu ajutorul noului conector media universal Linksys.
„Puterea tehnologiei 802.11ac completata de routerele Linksys Smart Wi-Fi, noua platforma software faciliteaza experiente cu totul noi in interiorul, dar si in afara locuintei pe care nicio alta solutie nu le poate oferi consumatorilor,” a declarat Brett Wingo, vicepresedinte si director general, Cisco Home Networking.
Noul router Linksys Smart Wi-Fi cu tehnologie AC este compatibil cu versiuni anterioare ale retelelor wireless si dispozitivelor care folosesc 802.11a/b/g/n. Astfel, consumatorii au garantia ca pot trece la noile produse Linksys 802.11ac beneficiind totodata de interoperabilitate integrala cu dispozitivele Wi-Fi pe care le detin deja. Odata cu intrarea pe piata a noilor dispozitive 802.11ac cum ar fi smartphone-uri si tablete, consumatorii vor putea profita la maxim de noile capacitati si de puterea routerului Linksys Smart Wi-Fi care ofera performanta 802.11ac.
Routerul Linksys Smart Wi-Fi EA6500 contine sase antene 3D interne construite astfel incat sa asigure aceeasi performanta fie ca sunt plasate pe un desktop, fie ca sunt montate pe un perete.
Ideal pentru video si dispozitive mobile
Noua tehnologie 802.11ac este optimizata pentru a raspunde cresterii explozive a consumului video si proliferarii dispozitivelor wireless din locuinte. Conform previziunilor Cisco, in 2016 vor exista 19 miliarde de dispozitive conectate la nivel global si 1,2 milioane de minute video vor fi urmarite on-line in fiecare secunda.
Noua tehnologie wireless a fost proiectata cu scopul de a mari viteza, raza de actiune si fiabilitatea, dar si pentru a contribui la optimizarea consumului de energie al dispozitivelor mobile. Asigurarea unei bune conectivitati devine un aspect tot mai important avand in vedere numarul tot mai mare de dispozitive mobile care se regasesc intr-o locuinta, contribuind si la asigurarea tipului de conectivitate de calitate necesara pentru activitati cum ar fi urmarirea emisiunilor TV in direct sau video la cerere in sufragerie, birou sau dormitor.
Conectorul media universal
Noul conector media universal Linksys permite consumatorilor sa conecteze dispozitive cu fir, cum ar fi televizoare Smart si console de joc, la reteaua Wi-Fi proprie si sa transmita wireless continut video HD sau chiar 3D HD – si a fost optimizat pentru a interactiona cu routerul Linksys Smart Wi-Fi EA6500. Conectorul functioneaza in banda de 5Ghz caracterizata de mai putine interferente, deci un semnal mai clar. De asemenea, cu ajutorul celor patru porturi Gigabit, utilizatorii pot conecta la internet diverse dispozitive de divertisment din sufragerie la viteze incredibil de mari.
La fel ca toate routerele Linksys Smart Wi-Fi, si modelul EA6500 este prevazut cu Cisco Connect Cloud, platforma cloud conceputa pentru a asigura acces facil oricand si de oriunde la reteaua personala si dispozitivele conectate la aceasta – de la un browser web sau un dispozitiv mobil.
Cu SimpleTap, consumatorii pot conecta dispozitive printr-o simpla apasare de buton si in viitor doar trecand smartphone-ul cu NFC activat peste o eticheta NFC pentru a se conecta la reteaua prevazuta cu un router Linksys Smart Wi-Fi EA6500. In prezent, Cisco lucreaza cu producatori de electronice de larg consum (CE) si aparatura electrocasnica in vederea includerii tehnologiei SimpleTap intr-o gama variata de produse. Pentru mai multe detalii despre routerele Linksys Smart Wi-Fi cu Cisco Connect Cloud, noile capacitati mobile si SimpleTap.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™