Pages

joi, 17 mai 2012

10 lucruri Pro si Contra Samsung Galaxy S III

Samsung Galaxy S III 9
Care sunt lucrurile ce trebuie admirate la Samsung Galaxy S III și unde mai e de lucru? Noul smartphone Android de la Samsung a întrecut în unele direcții așteptările publicului și a reușit să creeze foarte multe dezbateri vizavi de locul I pe piața Android. Și cu toate astea, Galaxy S III nu este un produs perfect. Mai sunt zone unde Samsung ar trebui să mai facă finisări pentru un eventual upgrade.

Dacă sunteți încă indeciși și nu știți către ce să mergeți – HTC One X sau Samsung Galaxy S III, vă mai dau câteva elemente ajutătoare.

Pro:

1. Display Super AMOLED cu diagonala de 4,8 inci

Nu există neapărat un prim element PRO pentru că eu le-aș pune pe toate pe același nivel. Trebuie să încep de undeva și am zis că e nimerit să pornesc cu cel pe care îl vezi din prima: display-ul. 720 x 1280 pixeli pe Super AMOLED la o diagonală de 4,8 inci fac din Samsung Galaxy S III un excelent instrument de browsing și consum multimedia. Culorile sunt bine redate, contrastul bun. Răspunde instant la comenzi. La final e o plăcere să îl folosești.

2. Autonomie

S-a dovedit că alegerea unei baterii de 2100 mAh a fost o alegere excelentă pentru Samsung Galaxy S III, autonomia măsurată ajungând la 10 ore pentru redarea de film sau browsing. În realitate, cu o utilizare judicioasă Galaxy S III poate fi folosit lejer pe parcursul unei zile de lucru, cu conexiunea de date activă.

3. Performanță

Samsung Galaxy S III este cel mai performant smartphone Android al momentului. În benchmark-uri și nu numai. Cam tot ceea ce vrei să faci pe el se întâmplă instant. Mai puneți și marele avantaj că spre deosebire de One X de exemplu nu se încălzește când e folosit intens.

4. Serviciile software: senzori, voce, jocuri, allshare

Samsung aduce pe Galaxy S III o selecție amplă de servicii și îmbunătățiri la nivel software care împreună trebuie să creeze o experiență mai plăcută pentru utilizator. Folosirea senzorilor din smartphone (de mișcare, microfon, camera foto) pentru ca face aparatul inteligent e un aspect notabil. Mai are până să funcționeze așa cum trebuie.

Integrarea allshare înseamnă mult pentru cine mai are acasă sisteme Samsung conectate în rețea. Altfel funcționarea e oarecum limitată deși conceptul stă în picioare. Veți regăsi pe smartphone shortcut-uri către servicii personalizate de Samsung cum ar fi cel de recomandare și descărcare de aplicații, video etc. Deocamdată în România nu le putem folosi.

Eu am apreciat posibilitatea de redare pe overlay a unui material video, oriunde în Android. Și preinstalarea versiunii de Android pentru Flipboard.

5. microSD

Pe lângă cei 16/32 GB disponibili pentru stocare, Galaxy S III are și slot microSD pentru cine dorește ceva mai mult. Știu că oricâtă memorie liberă ai avea, în timp ea devine insuficientă. Așa că apreciez posibilitatea de extindere.

Trec acum la lucrurile unde Samsung nu s-a descurcat prea bine.

Contra:

1. Materialul carcasei

Indiscutabil cel mai mare minus pe care îl văd la Samsung Galaxy S III e legat de plasticul carcasei pentru modelul pe alb. E foarte subțire și pe deasupra și strălucitor. Orice urmă de degete rămâne vizibilă și dezagreabilă. Când îl compari cu HTC One X, Nokia Lumia 900 sau iPhone 4S rămâne în urmă.

2. Design

O preferință personală poate: așteptam ca Samsung să vină în Galaxy S III cu un design deosebit nu doar să finiseze puțin Galaxy Nexus. După seriile Galaxy S și S II în care se simte puternic influența iPhone, S III ar fi trebuit să fie ceva deosebit.

3. TouchWiz și bug-urile asociate

Deși schimbată puternic, interfața grafică TouchWiz nu e unitară. Într-un fel arată meniul cu lista de aplicații, în altul modulul de telefonie și în altul aplicațiile personalizate. E drept că nu mai sunt la fel de multe bug-uri ca în versiunile anterioare. Ele încă există și sunt convins că nu veți dori să resetați din când în când smartphone-ul din cauză că de exemplu interfața lockscreen-ului e orientată greșit și nu mai puteți debloca aparatul.

4. Nu e unibody

Trendul vizavi de modul în care sunt construite smartphone-urile e evident: unibody. Apple a dat tonul, au venit apoi Nokia și HTC cu modele interesante construite compact. Galaxy S III are o armătură metalică pe margini care asigură o structură cât de cât compactă. Până când vrei să scoți cardul și dai cu ochii de capacul carcasei, dintr-un plastic ultrasubțire pe care îți e și frică să pui mâna.

5. Display-ul nu e cel mai bun în soare puternic

Oricât de bun e display-ul Super AMOLED în redarea culorilor și mai ales a celei negre, are un neajuns: în soare puternic nu oferă cea mai bună experiență. Mai ales dacă e comparat cu LCD2-ul de pe One X.

Acum aștept și de la voi impresii legate de lucrurile pe care le considerați Pro și Contra vizavi de Samsung Galaxy S III.

Sursa: chip.ro

Promotie Telefon Mobil i9300 Galaxy S III, 1.4 GHz Quad-Core, Android 4.0.4 Super AMOLED, capacitive touchscreen 4.8inch, 8MP, 32GB, (Alb)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™