Pages

vineri, 27 aprilie 2012

Greseala incredibila facuta de Steve Jobs. Decizia prin care Apple a ramas cu 10 ani in urma Microsoft

Compania Apple e corigenta intr-unul dintre cele mai importante domenii, fapt care afecteaza toti posesorii de gadget-uri.
 
Greseala incredibila facuta de Steve Jobs. Decizia prin care Apple a ramas cu 10 ani in urma Microsoft

Apple este cu 10 ani in urma Microsoft in ce priveste securitatea, afirma Eugene Kaspersky, CEO-ul celebrei firme rusesti de securitate.

Kaspersky a continuat: "De ani buni spun ca din punct de vedere al securitatii nu exista o diferenta mare intre Mac si Windows. Mereu a fost posibil sa creezi malware pentru Mac".

Declaratiile vin in contextul in care numeroase Mac-uri sunt infectate cu Flashback, desi compania Apple a dat de inteles in repetate randuri ca trebuie sa fii mai mult decat geniu ce sa faci un virus de Mac, fara sa ia masuri radicale pentru protejarea computerelor.

In total ar fi vorba de 650.000 calculatoare cu Mac care au in continuare virusul, scrie thenextweb.com
Mai mult decat atat, un nou studiu arata cifre ingrozitoare pentru Apple: unul din 5 Mac-uri are virusi de Windows, insa doar 2,7 dintre aceste calculatoare au malware special croit pentru Mac OS X.

2,7 % nu inseamna foarte mult. Inca. Eugene Kaspersky spune ca problema se va agrava in viitorul apropiat si e posibil ca Apple sa aiba probleme serioase: "Infractorii informatici si-au dat acum seama ca Mac este un domeniu interesant. Acum avem mai multe amenintari, nu e doar Flashback sau Flashfake. Bine ai venit in lumea Microsoft, Mac. E plina de malware", a mai declarat Kaspersky.

Sursa: yoda.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™