Pages

sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Anonymous a dezlantuit cel mai mare atac: site-ul FBI, la pamant

Grupul de hackeri Anonymous a dezlantuit cel mai mare atac la adresa autoritatilor americane de pana acum. Accesarea site-ului FBI a fost intrerupta temporar, la fel ca multe alte site-uri ce reprezinta nume mari din industria muzicala.

Activistii de la Anonymous au executat cea mai mare actiune din istoria organizatiei raspandita la nivel global. Peste 5,635 de hackeri au participat la atacul cibernetic, potrivit TechCrunch.

Lista institutiilor ale caror site-uri au fost atacate include FBI, Departamentul de Justitie american,
Casa Alba, RIAA (organizatia de lobby impotriva pirateriei a industriei muzicale) si MPAA (organizatia de lobby a industriei cinematografice). Site-urile Universal Music, Viacom, Copyright.com si BMI.com au avut aceleasi probleme.


Atacurile nu au vizat doar site-uri din S.U.A. Organismele care au ca scop protejarea drepturilor de autor din mai multe tari au avut site-urile inchise temporar. In Franta au fost atacate site-urile Vivendi.fr si Hadopi.fr, iar Belgia si Olanda site-ul Anti-piracy.be/nl.

Activistii Anonymous au intreprins o actiune de anvergura, lucru reflectat in cresterea activitatii internetului cu pana la 14% la nivel global.


Cauza atacurilor hackerilor pare a fi inchiderea Megaupload.com si arestarea a mai multi angajati ai firmei care il conducea, potrivit MSNBC. La doar o zi dupa ce site-uri ca Wikipedia si Google au protestat impotriva noii legislatii anti-piraterie SOPA, autoritatile americane au intreprins o actiune importanta impotriva site-ului acuzat de incalcarea repetata a drepturilor de autor.

Pe Twitter, activistii au numit atacul Operation MegaUpload (#OpMegaUpload) si s-au laudat cu marimea actiunii intreprinse, "10 site-uri in 20 de minute", scrie CNET.
 Cititi mai multe pe hit.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™