Pages

sâmbătă, 10 decembrie 2011

Motorola obtine o victorie istorica in razboiul patentelor. Vanzarile iPhone si iPad ar putea fi interzise in Germania

Vanzarile iPhone si iPad ar putea fi interzise in Germania dupa ce concurentii de la Motorola au obtinut o victorie istorica in “razboiul patentelor” pe care il poarta cu Apple, potrivit The Inquirer
 
Cazul se refera la patente ale Motorola din domeniul comunicatiilor fara fir, mai exact anumite patente ale companiei japoneze legate de tehnologia GPRS pe care iPhone-urile si iPad-urile le-ar incalca.
Cazul reprezinta o pierdere uriasa pentru Apple in razboiul mondial al patentelor pe care il poarta cu producatorii asiatici de terminale Android in mai multe tari din intreaga lume.

“Vom face apel la decizia justitiei imediat. Consumatorii germani care vor sa-si cumpere un iPhone sau iPad de sarbatori nu ar trebui sa aiba probleme in a le gasi”, au declarat la scurt timp dupa pronuntarea deciziei reprezentantii Apple.

Potrivit expertului in patente Florian Mueller, decizia instantei germanie include o interdictie preliminara aplicabila vanzarilor subsidiarei Apple Sales International, inregistrata in Irlanda.

Apple mai pierdut, vineri, o batalie in razboiul patentelor, o curte australiana ridicand interdictia vanzarilor tabletei Samsung Galaxy Tab in aceasta tara.

In lumina ultimelor evenimente, achizitia Motorola Mobility de catre Google, petrecuta in vara acestui an, pare una naturala. Specialistii din piata au speculat inca de la acea data ca Google a platit 12,5 miliarde de dolari pentru compania japoneza doar pentru portofoliul sau de patente din zona telecom, si asta pentru a putea apara Android, platforma mobila pe care o dezvolta, de procesele intentate de Apple catre mai multi producatori.

Conflictul juridic dintre Apple si producatorii de terminale Android are o istorie indelungata, cele mai multe procese fiind intentate de compania americana sud-coreenilor de la Samsung.

Apple ii acuza pe acestia ca au copiat designul si functionalitatile smartphone-urilor si tabletelor iPhone si iPad in modelele din seria Galaxy. In replica, cei de la Samsung ii acuza pe Apple de incalcarea mai multor patente din zona telecomunicatiilor.

In prezent, intre Apple si Samsung exista deschise 23 de procese, in tari precum Franta, Japonia, Germania, Coreea de Sud si Statele Unite.

Pana acum, Apple pare sa fi iesit invingatoare in disputele cu cei de la Samsung. Compania americana a reusit sa blocheze vanzarile tabletei Galaxy Tab 10.1 in Germania si sa provoace retragerea modelului Galaxy Tab 7.7 din targul IFA Berlin.

Sursa: gadgetreport.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™