Pages

sâmbătă, 31 decembrie 2011

De ce ai cumpara un netbook cu sistem de operare Chrome?

Computerele portabile au castigat, in ultimii ani, foarte mult teren in fata desktopurilor PC. Tendinta este normala si vine odata cu evolutia performantei portabilelor. Laptopurile se afla insa intr-o faza de regres ca si cerere pe piata, iar acum portabilitatea suprema apartine netbook-urilor, tabletelor PC si, evident, telefoanelor mobile care tind sa egaleze performantele netbook-urilor. 
 
Recent, o noua "specie" (din punct de vedere software) de portabile si-a facut aparitia pe piata, dar nu prea multa lume pare sa fie interesata de noutate. Vorbim despre Chromebook-uri, mai exact despre netbook-urile cu sistem de operare Chrome OS de la Google si care ofera o experienta total diferita de ceea ce stia publicul consumator ca inseamna un portabil.

Online este cuvantul de ordine atunci cand vine vorba despre Chromebook. Care sunt avantajele si dezavantajele unor astfel de device-uri, explica AllAboutEeepc.

 Ce este un Chromebook?

Daca nimeriti intr-un magazin IT in fata raftului cu netbook-uri, nu veti face, in mod sigur, diferenta intre un Chromebook si un netbook deja "clasic".

Chromebook-ul isi va arata adevarata fata in momentul in care veti porni portabilul si veti descoperi un sistem de operare cu totul nou, simplu si rapid, dar care are nevoie, pentru a va oferi o experienta similara celei oferite de un netbook normal, de internet.

Sistemul de operare Chrome OS de la Google functioneaza pe baza de internet. Teoretic, pentru cei care obisnuiesc sa stea cu orele pe internet, un Chromebook este solutia ideala.

Google isi lauda produsul afirmand ca este mai bun si mai rapid decat orice Windows atunci cand vine vorba despre navigarea pe internet sau utilizarea aplicatiilor web based.

Tot Google mai afirma despre Chrome OS ca booteaza in doar 8 secunde (lucru promis si de Microsoft pentru Windows 8).

 Sursa: hit.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™