Pages

joi, 17 noiembrie 2011

Kit nou de dezvoltare pentru Android

Pasionaţii de electronică au auzit cu siguranţă de SparkFun. Pentru cei care nu ştiu despre ce este vorba, SparkFun este o mică companie americană ce explorează posibilităţile de dezvoltare ale sistemelor electronice. Printre ultimele creaţii ale acestui grup se numără un kit de dezvoltare pentru Android.

10745-01
Noul produs este conceput pentru a beneficia de toate avantajele sistemului Android. Placa se poate interfaţa prin intermediul portului USB cu orice dispozitiv ce rulează sistemul de operare Android. Acest lucru arată că nu mai contează atât de mult ce terminal folosim atâta timp cât acesta rulează Android. O altă caracteristică ce merită remarcată este că placa de dezvoltare poate fi interfaţată cu Arduino. Acest lucru înseamnă că avem la dispoziţie o gamă mult mai mare de posibile accesorii.

Nu ne putem da seama cum a fost ales numele plăcii de dezvoltare însă ea a apărut pe piaţă sub denumirea Electronic Sheep. Reprezentanţii SparkFun spun „Acest produs înseamnă luni de prototipare şi de muncă în dezvoltare din partea inginerilor SparkFun însă ne dă nouă ca utilizatori posibilitatea creării accesoriilor pe care le dorim.”

Din punct de vedere tehnic trebuie să spunem că această platforma integrează un microcontroler ATmega2560. Pentru crearea aplicaţiilor aveţi la dispoziţie Arduino IDEA şi HandBag plus shield-urile compatibile Arduino. Este bine de ştiut faptul că proiectul Arduino este de tip open-source atât din punct de vedere hardware cât şi software.

Puteţi achiziţiona placa de dezvoltare cu 80 dolari de pe site-ul SparkFun sau de la distribuitorii din Europa.

Sursa: chip.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™