Pages

marți, 15 noiembrie 2011

Google X, laboratorul secret unde este pus la cale viitorul

Intr-un laborator secret amplasat in Bay Area, unde robotii circula liberi, cei de la Google isi imagineaza cum va arata viitorul. Un loc unde frigiderul este conectat la internet astfel incat va putea comanda alimentele potrivite cand ramai fara provizii si vei putea sa iti updatezi statusul pe o retea sociala direct din farfurie.

Google X, laboratorul secret unde este pus la cale viitorul
In plus, robotul va putea merge in locul tau la serviciu si sa ia liftul pana in spatiu. Acestea sunt doar cateva dintre cele peste 100 de proiecte puse la cale in laboratorul clandestin al Google, potrivit celor de la New York Times. Acesta este atat de secret, incat multi angajati nu stiu de existenta sa. Multe dintre aceste idei sunt in stadiul de proiect, potrivit unor surse apropiate proiectului, iar una dintre ele se va materializa pana la finele anului.
La fel ca in cazul multor companii din Silicon Valley, inovatia inseamna dezvoltarea unor aplicatii si reclama, insa, conceptual, Google se vede ca pe o entitate diferita. Chiar daca vorbim acum de Google ca despre o corporatie, laboratorul este vazut de reprezentantii gigantului drept un mod prin care pot fi in centrul unor descoperiri majore, asemanatoare proiectului Xerox PARC, unde a fost dezvoltat computerul personal.

Chiar daca purtatorul de cuvant al companiei, Jill Hazelbaker, a refuzat sa comenteze pe marginea existentei unui laborator, el a spus ca investitiile sunt o parte importata a ADN-ului Google. "Sumele investite sunt foarte mici prin comparatie cu cele facute in business-ul nostru de baza", spune ea.
Compania foloseste deja tehnici de inteligenta artificiala pentru "alimentarea" algoritmilor de cautare si grupeaza informatiilor din intreaga lume, de ce sa nu treaca la nivelul urmator - sistemul solar.

Unul dintre proiectele care se afla in miscare, la propriu, este masina condusa cu ajutorul tehnologie si care presupune un parteneriat intre Google si producatorii auto.

Si robotii ocupa un loc important in proiectele Google, acestia ar putea fi folositi pentru fotografierea locatiilor de pe Google Maps.

Sursa: Incont.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™