Pages

vineri, 11 noiembrie 2011

Adobe renunţă la dezvoltarea player-ului Flash pentru device-urile mobileDeşi compania anunţa cu toate trâmbiţele în ultimii ani că nu va renunţa la dezvoltarea player-ului Flash pentru device-urile mobile, acum Adobe s-a dat bătută, renunţând la dezvoltarea acestuia.

Conform unui email primit, se pare, de partenerii companiei, lucrul la playerul Flash pentru telefoane mobile şi tablete se va concentra acum pe înlesnirea "împachetării aplicaţiilor cu ajutorul Adobe Air", conform ZDNet.
De asemenea, compania a anunţat că îşi va mări investiţiile în dezvoltarea tehnologiei HTML5.

Ulterior, Adobe a anunţat oficial că renunţă la dezvoltarea Flash Player pentru telefoanele mobile reafirmând angajamentul de a "contribui agresiv" la dezvoltarea HTML5. 

Steve Jobs, fondatorul companiei Apple, a criticat puternic aplicaţia dezvoltată de cei de la Adobe, acuzându-i că nu fac nimic pentru ca player-ul să nu mai consume la maxim resursele telefoanelor. Din acest motiv, Apple a şi decis să nu mai permită rularea aplicaţiilor care folosesc tehnologie Flash pe telefoanele mobile şi tabletele produse de compania din Cupertino.

Sursa: Zf.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™