Pages

marți, 8 noiembrie 2011

10 lucruri haioase pe care le poti face cu Google

Multi utilizatori au postat de-a lungul timpului o serie de sfaturi foarte utile despre anumite functii ascunse in motorul de cautare al Google. Acum, ori vremea oamenilor seriosi a trecut, ori dorinta de distractie a luat un pic locul sfaturilor practice. Ceea ce va prezentam in continuare nu va va ajuta prea mult in "munca" pe motorul de cautare. Dar va va amuza. Hai sa mergem astazi pe principiul ca un pic de distractie nu strica. Mashable a realizat un top zece al celor mai haioase "smecherii" pe care le poti face cu Google. Sa le vedem impreuna.

Gravity
Nu trebuie sa faceti altceva decat sa tastati in casuta de cautare fraza: "Google Gravity", apoi sa dati click pe I'm feeling lucky. Apoi veti vedea ca toate cuvintele afisate pe pagina de cautare se prabusesc. Nimic util, doar haios.


Askew Ca si in exemplul de mai sus, veti tasta un cuvant in casuta de cautare a Google. De aceasta data este "Askew". Apasati "Enter" si observati se intampla cu pagina. Just for fun...
 

Chuck Norris
Se spune ca nu este bine sa-l cauti pe Chuck Norris pe Google, dintr-un singur motiv. Nu trebuie s-o faci, te va gasi el... :)
Probabil ca deja cunoasteti faptul ca Chuck Norris este cel mai "periculos" personaj si este bine sa nu te pui cu el. Chuck Norris nu are rival. Cauta-l pe Chuck Norris pe Google (cu feeling lucky) si motorul de cautare se va transforma instantaneu in cea mai mare enciclopedie dedicata celui despre care se spune "ca isi schimba ADN-ul din cinci in cinci minute".
 
ASCII artDaca veti cauta "ASCII art" pe Google cu ajutorul "i'm feeling lucky" vei descoperi ca Google dedica un logo special acestei categorii. Merita incercat si vazut.
 


Recursion
Daca veti tasta in Google Recursion, veti avea surpriza ca motorul de cautare sa va bage un pic in ceata incercand sa corecteze cautarea voastra. De fapt, nu face nimic altceva decat sa va intrebe daca vreti sa cautati Recursion sau... Recursion.
 

Mentalplex
Mentalplex a aparut ca o gluma de 1 aprilie facuta de Google. Se vrea un fel de cautare cu ajutorul mintii a unor cuvinte sau fraze.
Desigur, este o gluma, dar oamenii de la Google au uitat-o pe internet, iar acum, din cand in cand, cineva se mai minuneaza inca de "capacitatile" telepatice ale motorului de cautare.
 
PacMan
Un doodle inspirat de la Google - celebrul PacMan pe care chiar il poti juca direct din motorul de cautare. Tastezi Pacman in casuta de cautare a Google si dai search.
Ar trebui sa fii dus chiar in pagina cu doodle-ul. Spor la scor!
 
Ninja!
Sincer, "smecheria" asta nu ne-a iesit deloc. Poate reusiti voi. Trebuie sa faceti in felul urmator: sa mergeti in Google Reader si sa intrati in cont.
Apoi apasati pe rand sagetile: up, up, down, down, left, right, left, right, B, A. A si un ninja va sari dintr-o parte a ecranului. Ii credem pe cuvant pe cei de la Google.
 

Nessie
Setati-va tema cu plaja de iGoogle. Asteptati pana la ora 3,14 am (sau dati ceasul inainte) si vedeti ce monstru apare din apa. Sa fie chiar monstrul din Loch Ness? Chiar el!
10 lucruri haioase pe care le poti face cu Google 
 Flight simulator
De data aceasta facem un pas inainte spre Google Earth pentru a descoperi una dintre cele mai interesante functii ale programului. Dati clic pe Tools si tastati Flight Simulator, iar calatoria prin aer este ca si pregatita. Drum bun.


Sursa: hit.ro



5 comentarii:

Adrian spunea...

Chiar m-am distrat! you made my day!

Unknown spunea...

Adrian, ma bucur ca te-ai distrat:)

Ionut Pantis spunea...

Asta e si ideea, alaturi de niste sfaturi utile sau niste info, nu strica si un pic de distractie. Ma bucur si eu ca am reusit acest lucru si te mai asteptam pe blog. ;)

Anonim spunea...

Nu e vina voastra. voi doar preluati articolele (probabil fara sa verificati ce scrie).
Dar asta e unul dintre cele mai tampite din cate am citit in ultima perioada.
Multe din "lucrurile haioase" de aici nu functioneaza

Unknown spunea...

Am verificat cateva, aleator ma grabeam cand am postat articolul...
Imi pare rau ca e unul dintre cele mai "tampite" articole.

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™