Pages

luni, 3 octombrie 2011

iTunes în România. Cine dă 1 Euro pe un MP3?

iTunes, binecunoscuta platformă comercială multimedia dezvoltată de Apple, poate fi acum accesată şi de utilizatorii din România. Din iTunes putem descărca muzică, software, cărţi în format electronic (e-book) sau putem viziona diverse emisiuni şi talk show-uri.
Muzica este disponibilă contra cost, iar preţul mediu pentru o piesă MP3 este de 1 Euro. Rar se întâmplă să găsiţi piese cu 0,69 Euro, iar de gratuitate nu putem vorbi decât în cazuri de excepţie, cum ar fi cazul utilizării unor vouchere speciale.




Dacă doriţi să achiziţionaţi un album complet, preţurile pleacă de la 5 - 7 Euro şi merg până la 16 - 20 de Euro.

Aplicaţiile pentru iPhone, iPad şi iPod Touch sunt în proporţie de 66% pe bani (preţuri începând cu 1 Euro), iar restul gratuite. Amatorii de cărţi în format electronic (format ePub) vor găsi numeroase titluri gratis, dar şi contra-cost.

Pentru a putea comanda un produs electronic, indiferent că e pe bani sau nu, trebuie să autentificaţi cu un aşa zis Apple ID.

Contul Apple se realizează în cinci paşi simpli.

1. Descărcaţi aplicaţia iTunes (apple.com.ro/itunes) şi mergeţi la secţiunea iTunes Store pentru a vă crea un Apple ID.






2. Citiţi cu atenţie termenii de utilizare şi politica de confidenţialitate. Confirmaţi doar dacă sunteţi de acord cu cele menţionate în document (confirmarea este obligatorie pentru a trece la pasul următor).


3. Introduceţi o adresă de e-mail validă (acesta va fi ID-ul dvs.) şi stabiliţi o parolă. Parola trebuie să aibă minimum opt caractere, să conţină cel puţin un caracter scris cu majusculă şi cel puţin o cifră. Completaţi şi restul câmpurilor (întrebarea secretă şi data naşterii).



4. Specificaţi metoda de plată dorită (tipul cardului) şi introduceţi datele de pe card (numărul cardului, data expirării, codul CVC etc.). Completaţi şi adresa de domiciliu.




5. Validaţi contul de utilizator accesând adresa de e-mail specificată la pasul 3 şi confirmând prin click pe link-ul transmis de Apple.



După validarea contului sunteţi liberi să descărcaţi orice tip de conţinut doriţi din iTunes Store, fie el gratuit sau contra cost.

 
Taxarea se face extrem de uşor deoarece datele de pe card sunt deja salvate în baza de date a Apple. Spre exemplu, dacă aţi dat click pe o melodie veţi fi întrebat dacă doriţi să o cumpăraţi (vezi imaginea de mai jos). Un click pe ok consemnează instantaneu tranzacţia şi suma respectivă va fi debitată în contul Apple de pe cardul dumeavoastră.







Menţionăm acest lucru deoarece în majoritatea magazinelor online cumpărăturile se adună într-un coş, iar abia la sfârşit se confirmă plata şi se introduc datele necesare tranzacţiei. La Apple este exact invers.
În cazul în care vă faceţi cont pe iTunes, este de preferat să nu vă salvaţi datele de autentificare şi să dezactivaţi opţiunea de logare automată. Persoanele care nu ştiu cum funcţionează platforma ar putea intra din curiozitate şi face cumpărături costisitoare folosind contul vostru.

Ca alternativă la iTunes, puteţi încerca unul dintre numeroasele site-uri româneşti care comercializează muzică online. Detalii pe pagina oficială a AIMR (Asociaţia Industriei Muzicale din România).



Sursa: go4it.ro



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™