Pages

joi, 27 octombrie 2011

Ce are Samsung Galaxy Nexus şi nu are iPhone 4S?

Noul iPhone 4S a spulberat toate recordurile cu vânzări de 4 milioane de unităţi în primul weekend, dar popularul smartphone are deja un concurent în noua versiune de Samsung Galaxy Nexus. Telefonul lansat de către Samsung şi Google este primul dispozitiv care rulează cea mai recentă versiune a sistemului de operare Android (cunoscută sub numele de "Sandwich Ice Cream") şi se mândreşte cu mai multe caracteristici hardware promiţătoare, inclusiv un ecran mai mare de 4,65 inch şi un procesor mai rapid de 1,2 GHz.

image
Unele dintre caracteristicile acestuia sunt identice cu cele care pot fi găsite pe recentul model de iPhone - înregistrare video la 1080p, acces la camera foto de la ecranul de blocare, opţiune de recunoaştere a vocii şi posibilitatea de a dicta texte sau a trimite mesaje verbal – însă Samsung Galaxy Nexus oferă şi o serie de caracteristici care nu sunt disponibile pe iPhone 4S, ne atrage atenţia www.mainstreet.com.

image

imageDeblocare prin recunoaştere facială

V-aţi gândit vreodată că vă veţi putea debloca telefonul doar printr-un zâmbet? Mai eficientă decât o parolă care vă protejeze terminalul, Galaxy Nexus folosește tehnologia de recunoaştere facială pentru ca utilizatorii să îşi poată bloca şi a debloca telefonul doar printr-o privire aruncată la aparatul de fotografiat. Sistemul de siguranţă va scana faţa utilizatorului. Dacă sistemul nu va recunoaşte figura, telefonul nu va fi activat.

Reţea 4G

imageMulţi utilizatori s-au aşteptat ca IPhone 4S să ofere şi conexiune 4G de mare viteză, însă telefonul celor de la Apple nu oferă acest tip de conectivitate, în ciuda tuturor zvonurilor care au circulat anterior lansării sale. Galaxy Nexus, pe de altă parte, oferă conectivitate 4G autentică (LTE sau HSPA +), ceea ce se traduce prin experienţe de navigare mai rapide decât cele oferite de iPhone 4S.

imagePlăţi mobile

Google a lansat opțiunea pentru plăţi mobile încă de la modelul precedent de Nexus, prin adăugarea unui chip NFC. Noul Nexus beneficiază de acelaşi chip, ceea ce înseamnă că utilizatorii vor putea să stocheze versiuni virtuale ale cardurilor lor bancare pe telefon şi să folosească terminalul pentru a face cumpărături. Încă o dată, aceasta a fost una dintre caracteristicile pe care se credea că Apple le va introduce pe modelul iPhone 4S, dar aceasta nu sa întâmplat.

Răspuns automat la apeluri prin mesaje text

Facilitatea poate părea o caracteristică minoră, în raport cu altele pe listă, dar este una care s-ar putea dovedi incredibil de utilă. Cu noua opţiune „Quick Response”, utilizatorii pot refuza un apel telefonic şi trimite automat un text către persoana care a efectuat apelul. Această caracteristică este utilă în timpul întâlnirilor sau atunci când sunteţi la film (de exemplu) – în general atunci când nu puteţi răspunde la telefon, dar doriţi să aduceţi la cunoştinţă celui care sună că aţi luat la cunoştinţă apelul.

Un ecran mai mare

imageDupă cum am mai menţionat, noul Nexus are un ecran mai mare - o potenţială atracţie pentru cei care folosesc telefonul lor pentru a viziona filme sau pentru a juca jocuri video. La 4,65 inci, ecranul este cu un inch mai mare decât cel de pe iPhone 4S - dar rămâne suficient de mic pentru ca telefonul să intre uşor în buzunar. Practic, este suficient de mare pentru a-l face pe proprietarul smartphone-ului să se simtă aproape la fel ca atunci când ar utiliza o tabletă!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™