Pages

miercuri, 21 septembrie 2011

Google+ deschis pentru toată lumea


imageGoogle anunţă noile caracteristici ale proiectului său lansat în luna iunie, Google+, şi care a încheiat faza de testare în mai puţin de 90 de zile – în această perioadă fiind făcute 91 îmbunătăţiri diferite (o parte dintre acestea sunt detaliate aici!).
Cele mai noi caracteristici duc azi numărul de îmbunătăţiri la 100 şi, cel mai important, Google+ anunţă că înscrierile de noi utilizatori sunt acum „la liber”, fără ca aceştia să mai aibă nevoie de invitaţii.
Una dintre cele mai importante îmbunătăţiri au fost aduse Hangouts, introducând posibilitatea de video chat şi permiţând discuţiile între utilizatori, faţă în faţă.
Iată, pe scurt, care sunt îmbunătăţirile aduse:

92.Hangouts pe telefon

În viaţa de zi cu zi interacţionăm cu alte persoane în tot felul de locuri şi în tot soiul de momente. Iar interacţiunile care se petrec pe neaşteptate sunt cele de care ne amintim, cel mai adesea, cel mai des. Google crede că Hangouts trebuie să ţină pasul cu modul în care socializăm în lumea reala, aşa că astăzi opţiunea a fost lansată pe dispozitivul pe care utilizatorii îl au mereu cu ei: telefonul mobil. Hangouts acceptă în prezent dispozitive cu sistem de operare Android 2.3+ cu camera frontală (iOS in curand). Aplicaţia poate fi descărcată din Android Market, astfel încât utilizatorii pot începe să se vadă cu prietenii lor în orice moment, de aproape oriunde.
clip_image002
Hangouts pe telefonul mobil: stream-urile disponibile pe ecranul din stânga

93. Hangouts On Air

Utilizatorii Google+ folosesc deja Hangouts pentru discuții cu grupuri restrânse de utilizatori - membrii familiei, de exemplu. Uneori însă doresc să se adreseze unui public larg sau să se transforme doar într-un spectator la discuţii. În aceste cazuri, este nevoie de o transmisiune „publică”, aşa că a fost introdusă opţiunea Hangouts On Air. Aceasta se realizează simplu: utilizatorul foloseşte în mod normal Hangout, dar are opţiunea de a transmite şi înregistra sesiunea. Odată ce optează pentru „On Air,” poate realize un chat cu până la nouă alţi utilizatori şi orice utilizator poate viziona transmisiunea live.
clip_image004
Hangouts On Air: stream view (stânga), modul full-screen (dreapta)
Google va face prima demonstraţie pentru Hangouts On Air cu ajutorul vedetei de la Black Eyed Peas, will.i.am, în această seară! (21 septembrie). Pentru mai multe informaţii vizitaţi will.i.am’s sau my profile pe Google+.

94, 95, 96, 97. Hangouts cu caracteristici extra

Petrecerea împreună a timpului înseamnă, de cele mai multe, activităţi făcute împreună. De exemplu, când întâlneşti un prieten ajungi de multe ori să îi arăţi fotografii sau să planificaţi o ieşire împreună. Hangouts a avut până acum inclus un set de bază de acţiuni (cum ar fi grupul de discuții şi co-vizionarea de clipuri video pe YouTube), dar Google a dorit să extindă posibilităţile, astfel că acum se pot face mult mai multe, inclusiv:
- Screensharing: pentru atunci când utilizatorii doresc să afişeze fotografiile de vacanţă, scorurile obţinute la diverse jocuri, planul de lecţii pentru şcoală sau orice altceva de pe ecranul calculatorului.
- Sketchpad: pentru atunci când utilizatorii doresc să scrie de mână, să deseneze sau pur şi simplu să noteze ceva împreună cu prietenii.
- Google Docs: pentru atunci când utilizatorii doresc să scrie, să planifice sau să prezinte ceva împreună cu alte persoane
- Hangouts pe anumite teme: când utilizatorii doresc să se alăture sau să creeze un Hangout public despre un anumit subiect (cum ar fi moda, muzica sau sportul ...)
clip_image006
Hangouts cu caracteristici extra: Screensharing (stânga), Sketchpad (dreapta)
clip_image008
Hangouts cu caracteristici extra: Docs (stânga), Named Hangouts (dreapta)
Funcţiile extra sunt încă în construcţie, dar aGoogle a dorit să previzualizaţi aceste caracteristici pentru a afla părerea voastră. Aşa că începeţi un hangout, daţi click pe “Try Hangouts with extras” şi trimiteţi feedback către Google!

98. Hangouts API

Perioada de testare i-a învăţat pe cei de la Google că, în materie de hangouts, au de-a face cu o comunitate plină de persoane creative. Așadar, în urma lansării Google+ API, a fost lansat şi un set de bază Hangouts API. Dezvoltatorii care doresc să construiască noi tipuri de aplicaţii şi jocuri pot găsi mai multe detalii aici.

99. +Search: găseşte persoanele şi posturile care te interesează.

Căutarea în Google+ a fost cerută de mulţi utilizatori. Nu trebuie decât să tastaţi ceea ce căutaţi în caseta de căutare Google+ şi veţi primi rezultate relevante despre persoane şi postări, precum şi conţinut relevant de pe Internet. Dacă sunteţi interesat de fotografie, spre exemplu, puteţi descoperi alţi entuziaşti şi o mulţime de fotografii de calitate. Dacă vă interesează gătitul, veţi descoperi alţi bucătari şi mâncăruri din întreaga lume.
clip_image010
Căutare în Google+: fotografie (stânga), gătit (dreapta)
Cu peste 1 miliard de elemente distribuite şi primite in fiecare zi, Google aşteaptă să vadă în ce fel noua funcţie de căutare va conecta oamenii prin intermediul mesajelor lor de pe Google+.

100. Google+ este deschis pentru toată lumea!

Oricine se pot înscrie în Google+, invitaţiile nu mai sunt necesare. Cele 12 săptămâni care au reprezentat perioada de testare şi în care s-au făcut îmbunătăţiri marchează trecerea către varianta beta sunt marcate de îmbunătăţirea cu numărul 100 - înscrieri deschise. Oricine poate accesa acum google.com/+ şi să se alăture proiectului, pentru a se conecta cu cei la care ţin.

Sursa: www.chip.roOfficial Google Blog.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™