Pages

joi, 22 septembrie 2011

4 lucruri care te vor face sa iubesti Windows 8

Noul sistem de operare de la Microsoft are mai multe smecherii! Vei putea sa il reinstalezi in cateva minute si va pastra programele tale, fisierele si setarile.
4 lucruri care te vor face sa iubesti Windows 8
Dupa ce Windows 8 a fost aratat in avanpremiera, toata lumea s-a legat de aspectul lui si de lucrurile care il fac sa fie altfel fata de versiunile precedente. Cu toate ca noua interfata este spectaculoasa, noul sistem de operare de la Microsoft, care poate fi downloadat de aici, vine cu cateva caracteristici menite sa ne faca viata mai frumoasa. Lansarea oficiala va avea loc anului viitor. Cei de la chron.com au punctat mai bine decat oricine principalele avantaje ale noului soft. Daca vrei sa citesti un review video, click aici.
Search imbunatatit
Fara doar si poate, cautarea fisierelor nu e deloc punctul forte al lui Windows 7, cu toate ca unii utilizatori s-au declarat incantati de caseta de Seach de la meniul Start. Acestia au fost un pic dezamagiti cand au vazut noua interfata, cea de la Windows 8. Insa n-au motive sa-si faca griji. La Windows 8, atunci cand vad ecranul de start, trebuie doar sa tasteze textul dorit si, magie, o fereastra de search apare din dreapta ecranului, iar rezultatele se afiseaza in stanga. Sub caseta de search apare o lista de aplicatii care te pot ajuta sa identifici mai bine rezultatele. De notat este timpul scurt necesar calculatorului sa indeplineasca aceste sarcini.
Windows la pachet
Sa presupunem ca te-ai putea aseza la orice PC din lume, iar acesta ar functiona exact cu setarile tale de acasa, cu wallpaper-ul tau, cu bookmark-urile tale si chiar cu soft-urile pe care le-ai instatat cu propriile manutele. WindowsToGo face posibil lucrul acesta, realizand o copie completa a sistemului de operare pe un stick USB.
Tot ce trebuie sa faci cand folosesti un alt calculator este sa ai stick-ul USB la tine si sa il conectezi asa cum faci de obicei. Daca e un calculator cu Windows 8 bine configurat, va boot-a de pe stick. Dupa ce-ti termini treaba, scoti pur si simplu stick-ul si nu vei lasa pe hard disk nicio urma a prezentei tale. Toate documentele, dar si celelalte fisiere raman doar la tine. Suna a film cu hackeri, nu?
Sincronizarea PC-urilor
De ceva vreme incoace, sistemele de operare ale smartphone-urilor le permiteau userilor sa se log-eze la un nou telefon si sa aiba aplicatiile transferate automat pe acest aparat, chiar si setarile. Microsoft aduce functia in Windows 8.
Dupa ce ti-ai setat un cont, poti sa te log-ezi intr-un altul, iar acesta va fi personalizat cu bookmark-urile, setarile si programele tale. Pentru asta, sistemul de operare foloseste serviciul cloud al Microsoft, ca sa stocheze informatiile remote.
Reinstalarea sistemului
Multi utilizatori de Windows cred ca e o idee buna sa isi reinstaleze, din cand in cand, sistemul de operare. Numai ca aceasta este o adevarata operatiune-monstru, care implica multa munca de back up, dar si reinstalarea soft-urilor. In Windows 8 vei putea sa iti reinstalezi sistemul de operare, dar asta nu iti va da peste cap calculatorului, datorita serviciului cloud.

Sursa:Yoda.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™