Pages

vineri, 22 martie 2013

EXCLUSIV: Romanii scriu istorie la cel mai mare experiment facut vreodata de omenire, Acceleratorul de la Geneva



Fizicieni, ingineri si informaticieni romani incearca sa rezolve cele mai mari enigme ale cercetarii. Unul dintre ei munceste la biroul la care s-a inventat WWW-ul.
Suntem la granita dintre Franta si Elvetia, in apropiere de Geneva. Sub noi, la 100 de metri adancime, se afla Acceleratorul de particule, o masinarie complicata, de 27 de kilometri lungime, al carei scop este descoperirea tainelor Universului. 
Chiar sub noi se afla caverna in care e amplasat experimentul”, spune cercetatorul Bogdan Popovici. Mai multe porti speciale cu scanneri pentru retina, cartele de acces si chei, toate aceste sisteme utilizate simultan, sunt pe drumul spre liftul care te coboara in subteran in 45 de secunde.
Dr. Bogdan Popovici, de la Institutul pentru Fizica si Inginerie Nucleara Horia Hulubei, explicand cum functioneaza detectorul LHCb
Experimentul la care lucreaza dr. Bogdan Popovici se numeste LHCb, iar scopul lui este sa inteleaga mai bine antimateria, o forma de materie pe care o cunoastem de 80 de ani si care este folosita acum in toate spitalele lumii la tomografii, gratie experimentelor de la Geneva.
De descoperirea bosonului Higgs sau a “particulei lui Dumnezeu”, acel graunte mai mic decat un atom fara care oamenii, planetele si galaxiile n-ar fi putut exista, se ocupa alti romani. Dr. Sorina Popescu si dr. Calin Alexa sunt oameni de baza, iar ideile si munca lor au ajutat echipa sa se apropie mai repede de rezultat. 
Echipa romaneasca a dr. Calin Alexa de la IFIN HH
Sa cauti acul in carul cu fan ar fi fost simplu. Sa cauti un ac in 20 de milioane de care e o buna metafora pentru ceea ce s-a intamplat cu bosonul. Cercetatorii au dedus, acum 50 de ani, ca el trebuie sa existe. Insa nu reuseau nicicum sa il vada si multi au inceput sa se intrebe daca e, totusi, real. Si Stephen Hawking, cunoscutul om de stiinta, a pariat 100 de dolari ca “particula lui Dumnezeu” nu va fi gasita. Confirmarea finala a descoperirii bosonului a venit saptamana trecuta.
Acceleratorul care a facut totul posibil e un fel de masina a timpului care vrea sa ne arate ce a fost cu 14 miliarde de ani in urma, la o milionime de secunda dupa Big Bang. Atunci s-ar fi nascut timpul, spatiul, energia si materia, moment de a carui descifrare se ocupa si echipa dr. Mihai Petrovici, cercetator care are aproape 20 de ani de cand colaboreaza la experimentele de la Geneva.
Dr. Mihai Petrovici impreuna cu partea romaneasca a experimentului ALICE (IFIN HH)
In tunelul de aici, se creau si 30 de milioane de Big Banguri pe secunda. Particulele alergau cu aproape 300.000 km/s, se izbeau unele de altele si se rupeau in bucati. Iar bucatile acestea sunt obiectul muncii diferitilor oameni de stiinta de la Geneva.
Constructia de sub pamant e impresionanta: miliarde de lamele, senzori si cabluri, circuite electronice speciale si magneti facuti pe comanda dupa schitele echipei harghitencei Marta Bajko. Acceleratorul are peste tot inovatii, tehnologii care nu mai exista in alta parte. Dr. Bajko se ocupa acum de upgrade-ul instalatiei, pregatind terenul pentru viitoare experimente, mai ambitioase, de la Geneva, care vor incepe in 2015.
Dr. Marta Bajko, in laboratorul in care creeaza magneti pentru un upgrade al Acceleratorului
Atunci cand se ciocnesc particulele in timpul experimentelor, senzorii inregistreaza cantitati enorme de date intr-o retea internationala de 10.000 de ori mai rapida decat Internetul. Daca s-ar scrie pe CD-uri toate fisierele adunate intr-un an aici, s-ar face un turn pana la Luna.
De toate datele se ingrijeste departamentul de IT, pe coridoarele caruia se vorbeste adesea romaneste. Tanara Dana Dorneanu are parte de cea mai mare onoare. Sta la biroul ocupat de inventatorul WWW-ul. La masa la care sta, astazi, ea, britanicul Tim Berners-Lee scria codul sursa de la primul browser, in 1989, dupa o idee pe care o avuse cu 10 ani in urma.
Ing. Dana Dorneanu lucreaza la biroul creatorului WWW-ului
Astazi, la CERN, Organizatia Europeana pentru Cercetare Nucleara, care gazduieste Acceleratorul de particule, in jur de 60 de romani isi fac simtita prezenta printre cei 10.000 de oameni de stiinta din intreaga lume. Unii lucreaza prin institutele de cercetare din tara si fac naveta Bucuresti - Geneva, altii sunt trimisi de universitati sau de centre straine, iar cativa au venit pe cont propriu.
Fie ca lucreaza ca fizicieni, ca informaticieni sau ca ingineri, pun mana pe tehnologie de ultima ora, iar munca lor are puterea sa schimbe viitorul. Cand au ajuns aici, multi mi-au spus ca i-a socat simplitatea.
Daca in tunelul in care e acceleratorul totul e science-fiction, la suprafata vezi cladiri albe de beton, birouri fara pretentii si masini modeste. Cei de la Holywood, care doreau sa filmeze la suprafata scene din “Ingeri si Demoni” in care era vorba de Accelerator, au venit, au vazut si au plecat repede. Cladirile erau prea prafuite pentru gusturile lor. 
Sursa: yoda.ro

Confirmare: si Google lucreaza la un ceas inteligent


Se pare ca intre gigantii IT a inceput o adevarata cursa in ceea ce priveste realizarea unui ceas inteligent. Dupa ce Apple si Samsung au dat semne ca lucreaza la un astfel de dispozitiv, iata ca nici Google nu se lasa mai prejos.
Potrivit Appadvice.com, care citeaza Financial Times, compania din spatele celebrului motor de cautare a depus un brevet de inventie in 2011, care sugereaza demararea unui astfel de proiect, iar in acest an a fost aprobat.
Din primele informatii, gadgetul ar avea un display dublu si o interfata utilizator interactiva.
In plus, echipa care se ocupa de proiect nu este aceeasi care pregateste ochelarii Google Glass.
Ceasul inteligent va fi realizat de divizia Android, ceea ce sugereaza faptul ca va fi o extensie a sistemului de operare al smartphone-urilor.
Despre un iWatch de la Apple se vorbeste de ceva vreme, iar cei de la Samsung au dat de inteles de curand ca lucreaza si ei la un ceas inteligent.

Sursa: hit.ro

vineri, 15 martie 2013

Samsung Galaxy S4 vs. HTC One vs. Lumia 920 vs. BlackBerry Z10 vs. iPhone 5. Care e cel mai bun?


Varful de gama de la Samsung s-a lansat vineri dimineata la New York
Vineri dimineata, la ora 1:00, si-a facut aparitia cel mai nou telefon de la Samsung, Galaxy S4, un aparat de la care fanii Android aveau asteptari mari, iar zvonurile de dinaintea lansarii apareau continuu. 
Smartphone-ul a fost lansat la New York, iar ceremonia a fost deschisa chiar de Jeremy, copilul cu cutia, cel pe care il stim din cele doua reclame Samsung. 
Am pus fata in fata noul telefon cu produsele concurente, cu care se va bate direct in urmatoarea perioada. Samsung Galaxy S4 ar trebui sa fie pe piata la sfarsitul lui aprilie, in 155 de tari ale lumii.
Pe langa dotarile tehnice, pe care le avem mai jos, telefonul vine si cu softuri precum Smart Scroll si Smart Pause, despre care s-a vorbit, la care se adauga S Translate, cu care poti comunica verbal cu un chinez sau japonez in timp real fara sa ii stii limba. Despre softurile lui Galaxy S4 am vorbit intr-un articol separat.
Pe larg despre specificatiile lui Samsung Galaxy S4 , pretul si cand va fi disponibil in Romania.
Care dintre telefoane este mai bun?
Smartphone-ul este, asadar, subtire, de 7,9 mm, si destul de usor, 130g. El va fi in doua culori, numite sa Samsung Black Mist si White Frost. E posibil sa il vedem si in alte versiuni colorate pe parcursul acestui an.  
GALAXY S4 are primul display Full HD Super AMOLED din lume. Ecranul de 5 inch are 441 ppi, o densitate usor mai mica decat la HTC One, care ingramadeste aceeasi rezolutie pe un ecran un pic mai mic. Telefonul are si Gorilla Glass 3, astfel ca e rezistent la zgarieturi.
Camera foto cu care vine are 13 MP. Samsung Galaxy S4 are functia Dual Camera, prin care utilizatorii pot filma sau fotografia, in acelasi timp, cu ambele camere ale telefonului. Exista, de asemenea, 8 modalitati de imbinare a imaginilor si o multime de efecte.
Telefonul este dotat si cu functia Dual Video Call, le permite utilizatorilor sa efectueze apeluri video cu prietenii si cu familia, aratandu-le in acelasi timp si peisajul pe care il privesc in timpul apelului. Funcțiile camerei merg chiar mai departe, telefonul fiind dotat cu 12 moduri de fotografiere, inclusiv Drama Shot, care face un timelapse. Daca vrei sa-ti fotografiezi copilul in timp ce sface un sport, in aceeasi imagine il vei surprinde in ipostaze diferite, telefonul compunand un cadru din mai imagini:
Exista si functia Sound & Shot, care permite inregistrarea sunetelor si a vocii in timpul fotografierii, astfel camomentele speciale sunt captate in cea mai fidelă forma, exact asa cum s-au petrecut. Totul poate fi stocat automat intr-un album foto, cu Story Album.
Cei mai putin ordonati si organizati trebuie sa stie ca fotografiile realizate cu Samsung Galaxy S4 sunt adunate si sortate automat dupa criterii cronologice, geografice sau in funcție de evenimente specifice intr-un album foto. 
Sursa: yoda.ro

Specificatii Samsung Galaxy S IV

Aveti aici o specificatiile noului model Samsung Galaxy S IV:

Click to zoom


Rețea
2.5G (GSM/ GPRS/ EDGE): 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz
3G (HSPA+ 42Mbps): 850 / 900 / 1900 / 2100 MHz
4G (LTE Cat 3 100/50Mbps):până la 6 benzi de frecvențe (în funcție de țară)
Display
5 inci, Full HD Super AMOLED (1920 x 1080) display, 441 ppi
AP
Procesor 1,9 GHz Quad-Core / Procesor 1,6 GHz Octa-Core (în funcție de țară)
OS
Android 4.2.2 (Jelly Bean)
Camera
Principală (spate): 13 megapixeli, Auto Focus, Flash & Zero Shutter Lag, BIS
Secundară (față): 2 megapizeli, înregistrare Full HD @30fps, Zero Shutter Lag, BIS
Video
Codec: MPEG4, H.264, H.263, DivX, DivX3.11, VC-1, VP8, WMV7/8, Sorenson Spark, HEVC
Înregistrare & redare: Full HD (1080p)
Audio
Codec: MP3, AMR-NB/WB, AAC/AAC+/eAAC+, WMA, OGG, FLAC, AC-3, apt-X
Caracteristicile camerei foto
Dual Camera: Dual Shot / Dual Recording/ Dual Video Call
Drama Shot, Sound & Shot, 360 Photo, Cinema Photo, Eraser, Night, Best Photo, Best Face,
Beauty Face, HDR (High Dynamic Range), Panorama, Sports
Alte funcții
 Group Play: Share Music, Share Picture, Share Document, Play Games
 Story Album, S Translator, Optical Reader
 Samsung Smart Scroll, Samsung Smart Pause, Air Gesture, Air View,
 Samsung Hub, ChatON (Voice/Video Call, Share screen, 3-way calling)
 Samsung WatchON
 S Travel (Trip Advisor), S Voice™ Drive, S Health
 Samsung Adapt Display, Samsung Adapt Sound
 Auto adjust touch sensitivity (Glove friendly)
 Safety Assistance, Samsung Link, Screen Mirroring
 Samsung KNOX (B2B only)
Servicii Google Mobile
 Google Search, Google Maps, Gmail, Google Latitude
Google Play Store, Google Plus, YouTube, Google Talk,
Google Places, Google Navigation, Google Downloads, Voice Search
Conectivitate
 WiFi 802.11 a/b/g/n/ac (HT80)
 GPS / GLONASS
 NFC,  Bluetooth® 4.0 (LE)
 IR LED (telecomandă), MHL 2.0
Senzori
Accelerometru, RGB light, Geomagnetic, Proximitate, Gyro, Barometru
Temperatură & Umiditate, Gesturi
Memorie
16/ 32/ 64 GB + slot microSD (până la 64GB)
2GB RAM
Dimension 
136,6 x 69,8 x 7,9 mm, 130g
Battery
2.600 mAh




joi, 14 martie 2013

Samsung Galaxy S4, dezvaluit inainte de lansare?


Se pare ca Samsung Galaxy S4 a fost dezvaluit cu mai putin de 24 de ore inainte de lansarea oficiala.
Nu putem garanta ca informatiile sunt suta la suta corecte si ca modelul din imaginile de mai jos este chiar urmatorul varf de gama al Samsung, dar datele, publicate de mai multe surse, par a indica faptul ca avem de-a face cu Galaxy S IV.
Un site din China, IT 168, sustine ca a intrat in posesia unei unitati din noua gama Galaxy a celor de la Samsung. Imaginile releva un smartphone identic celui prezentat si de HIT.ro zilele trecute, dar de aceasta data avem si o serie de "confirmari" referitoare la hardware-ul device-ului.
Potrivit site-ului citat, noul Galaxy S4 are un ecran de 4,99 inci  1080p si se bazeaza pe un chipset Exynos 5410 cu CPU tactat la 1,8 GHz (opt nuclee, patru dintre ele fiind A15, iar alte patru fiind A7).
Arhitectura chipsetului este dezvoltata pentru a oferi performanta prin cele patru nuclee A15, dar si consum redus de energie prin cele patru nuclee A7 care functioneaza practic atunci cand mobilul nu este solicitat de task-uri "grele".
Potrivit chinezilor de la IT 168, Galaxy S IV este dotat si cu 2 GB RAM si 16 GB spatiu de stocare (cel putin). In acelasi timp, cei de la AppleInsider spun ca noul Galaxy S4 dispune de un GPU PowerVR SGX (544MP3), care este similar celui folosit de Apple in iPhone 5.
De asemenea, alte informatii mai dau ca sigura camera foto de 13MP. Potrivit surselor citate, noul Samsung Galaxy S4 are o grosime de doar 7,7 mm.

Sursa: hit.ro

Samsung Galaxy S4 lansare LIVE


Urmariti pe High Tech Blog lansarea Live celui mai nou telefon de la Samsung anume Galaxy S IV.

miercuri, 13 martie 2013

Acer C7 Chromebook. Cum arata noul laptop de 280 dolari


acerchromebook
La cinci luni distanta de la lansarea primei generatii C7 Chromebook, Acer a anuntat oficial lansarea unei noi versiuni, cu mai multa memorie, o baterie mai puternica si, bineinteles, un pret ceva mai mare.
Noul laptop Acer C710-2055, pe care il puteti cumpara de aici, promite 6 ore de autonomie si vine cu 4 GB de RAM, dublu fata de prima versiune.
81vfUvSo48L._SL1500_Gadgetul prezinta un ecran de 11.6 inch, la o rezolutie de 1,366 by 768 pixeli, un procesor dual-core Intel Celeron de 1,1 Ghz, o camera HD si un pret de 280 de dolari, fata de 199 $ cat costa prima generatie.


In rest, specificatiile sunt similare – porturi USB 2.0, conectori HDMI, VGA si SD card slot.
Chromebook-ul celor de la Acer, la fel ca si rivalul de la Samsung, sunt destinate, in principal, navigarii pe internet si activitatilor educative. Este usor, subtire si are o baterie buna.
Poti sa navighezi in conditii optime pe internet, sa scrii un text, sa vezi un grafic sau o prezentare, dar sa nu va asteptati sa puteti juca ultimele jocuri, poate doar cele online.
Mai multe detalii despre noul gadget aflati din comunicatul de presa de mai jos.
81EkFK3LLtL._SL1500_
Acer C7 Chromebook Boosts e-Learning, Collaboration
Editor’s Summary:
* Expanded line of C7 Chromebooks available for education customers
* New model for U.S. provides up to six hours of battery life
* Security for students; easy manageability for administrators
* Ideal for schools with multiple users logging on as well as 1-to-1 initiatives
* Mobility and multimedia for greater learning
SAN JOSE, Calif., (March 12, 2013) – Acer America today debuts new Acer C7 Chromebook models for its commercial customers, especially schools looking for a way to enhance student learning with technology that is affordable and impactful.
“Chromebooks are an ideal option for schools and districts that want to quickly implement a technology program that will significantly enhance student learning,” said Gregg Prendergast, vice president, U.S. Commercial Sales, Acer America. “The Acer C7 Chromebook delivers the advanced capabilities that will help students excel in all areas of their education. In addition, the Acer C7 Chromebook is incredibly affordable as a stand-alone product, and even more affordable when schools consider the reduced total cost of ownership thanks to its manageability and security features.”
Students Kept Secure, IT Administrators Can Manage with Ease
Teachers and parents will appreciate that the Acer C7 Chromebook is automatically updated, so their students have the latest software version and protection against online threats. The Chrome OS has security features built in to defend against malware and viruses to further ensure students’ online safety. Also, the available web-based management console lets administrators set up and manage users, apps and policies across all Chromebooks in the network, reducing the need to travel to separate classrooms.
In addition, the Acer C7 Chromebook is an excellent choice for schools considering a 1-to-1 computing initiative. IT administrators will be pleased with both the affordable price of the Chromebook as well as the reduced cost of maintenance and support. The robust features and capabilities in Google Apps for Education mean there is no additional required investment in expensive software. Students can also use Chrome Web Store Apps to find additional educational apps for enhanced learning.Collaborate and Safely Store Projects
The Acer C7 line is ideal for schools planning to give multiple students access to the Chromebooks, either in their classrooms or on a mobile cart. Each student can log on with their unique account to access email, documents, website bookmarks and other projects. Chromebooks come with Google Drive, an online file storage service, so students and teachers can save and access their files safely online and won’t need to back up manually. Teachers and students can also access files as well as create and edit Google Docs and use Gmail offline for greater flexibility.


With Google Docs, it’s easy to share and collaborate on school projects such as presentations and reports that incorporate input from several students. Students in middle school and high school can also see calendars set up by the teacher to track homework, assignments, and projects in various classes. The Acer C7 Chromebooks quickly connect to campus wireless networks with integrated 802.11b/g/n WiFi, so they can be used in a dedicated classroom or on a mobile cart.
Education Starts Quickly; Delivers Battery Life and Performance for All-Day Learning
Students can take advantage of the many educational websites and Chrome apps available online for enhanced learning. Students will also be able to get right to work with the Acer C7; it boasts a less-than 18-second boot time and can almost instantly resume from sleep mode. Plus, using Chrome is easy and intuitive for students and teachers alike.
The new Acer C710-2055 Chromebook for customers in the U.S. is powered by a 6-cell battery that delivers up to six hours of life for all-day student learning without having to recharge during school hours.(1) It is powered by an Intel Celeron 847 processor (2MB L3 cache, 1.10GHz, DDR3 1333 MHz) and 4GB of RAM to provide exceptional speed and responsiveness when running multiple apps and programs.
Mobility and Multimedia Enhance Learning
The Acer C7 weighs only 3.05 pounds, so it’s portable enough to move between classrooms and even outside for projects in classes such as science and art. It measures only one inch thin, so it can easily be stored in a classroom, on a mobile cart, or can fit into a backpack for schools that allow a check-out program. The slim size incorporates a full-sized keyboard that is comfortable to use for web browsing, creating presentations and running educational apps.
Multimedia can be incorporated into student learning with the Acer C7′s integrated HD 1.3MP webcam. Video and photos can be captured and incorporated into presentations, websites and slideshows. Plus, the Acer C7 has three USB 2.0 ports, so it can be connected to a digital camera and other devices. It also has an HDMI port for sharing video and content to external displays for a presentation. Students can easily view websites, apps, video and more on the C7′s 11.6-inch HD Widescreen CineCrystalTM LED-backlit LCD.
Pricing, Availability and Warranty
The new Acer C710-2055 is available now in the U.S. at retailers and from authorized Acer resellers for $279.99. Additional configurations are available in the Acer C7 Chromebook line.
The new Acer C7 comes with a standard one-year parts and labor warranty, which can be extended to three years with the Acer Advantage service. All Acer Chromebooks are backed by toll-free service and support.(2)
1.) Actual battery life varies depending on product specifications, computer settings and applications or features launched. All batteries’ maximum capacity diminishes with time and use.
2.) Limited warranties and service agreements apply. May not be available in all locations. Availability varies. Other conditions apply. For a copy, write to AcerCustomer Service, P.O. Box 6137, Temple, TX 76503.

Sursa: gadgetreport.ro 

Camera foto 3D pe noul Samsung Galaxy S4?


Zvonurile privind noul smartphone de la Samsung, Galaxy S4, se mai inmultesc cu o speculatie. Cele mai noi informatii vizeaza o camera 3D incorporata in noul smartphone, zvon bazat pe un patent inregistrat de Samsung.
Patentul depus in SUA vizeaza o tehnologie de captura de imagini panoramice, in 2D si in 3D, iar Samsung spera sa integreze sistemul de in diverse gadgeturi, de la smartphone-uri la camere digitale si chiar la flash drive-uri USB.
Camera foto 3D pe noul Samsung Galaxy S4?
Speculatiile cu privire la camera foto 3D pentru Samsung Galaxy S4 au fost intampinate de compania sud-coreeana cu aceeasi tacere ca si restul zvonurilor despre specificatiile noului smartphone.
Samsung Galaxy S4 va fi prezentat inainte de sfarsitul saptamanii la New York, iar telefonul ar putea include si alte tehnologii noi, ca cea de control cu privirea: scrolling in pagini bazat pe miscarea ochilor utilizatorului.
Camera foto 3D pe noul Samsung Galaxy S4?
Sursa: hit.ro

marți, 12 martie 2013

Prima imagine oficiala cu Samsung Galaxy S IV (VIDEO)


Samsung a inceput numaratoarea inversa pentru lansarea celei de-a patra generatii a smartphone-ului Galaxy. Modelul S IV va fi lansat in cadrul unui eveniment organizat in celebra piata Times Square din New York, pe 14 martie.
 Sud-coreenii au lansat oficial o prima imagine cu noul model S IV care insa nu spune mare lucru despre noul model, relateaza GSM Arena.
Cert este ca lansarea va fi prima din SUA pentru un model Galaxy in ultimii trei ani si vine in contextul unei ofensive publicitare a companiei pe piata americana, inclusiv prin ironii la adresa fanilor Apple.
“Am prezentat Galaxy S III la Londra anul trecut, iar de aceasta data am schimbat locatia (…), intrucat am fost bombardati cu cereri de la operatorii telecom americani pentru prezentarea Galaxy S IV in SUA”, a declarat seful diviziei de dispozitive mobile a Samsung, JK Shin, pentru portalul Edaily.
Potrivit surselor, Galaxy S IV va ajunge pe piata europeana in luna aprilie si in mai sau iunie pe cea din SUA.
Legat de cum va arata noul telefon, cele mai noi informatii vorbesc despre un gadget in doua versiuni – una cu 4G, destinata pietelor unde exista astfel de servicii, si o alta clasica, cu H+.
Telefonul va veni cu un ecran de 4.99″ Super AMOLED Full HD la 1080, un procesor de 1.9GHz quad-core,  2  GB de RAM, o camera de 13 MP si o baterie de 2600 mAh.
Pe langa imaginea incredibila, noul ecran SUPER AMOLED va consuma cu 25% mai putina energie si va permite producatorului sa il foloseasca inclusiv in gadgeturi cu forme curbe.
Galaxy S IV ar urma sa vina in doua culori – alb si negru, si sa se incarce wireless. Potrivit BGR, noul smartphone va integra cateva dintre facilitatile Galaxy Note, printre altele si S Pen stylus.
BGR a scris marti ca nu este exclus ca noul telefon sa vina cu o camera 3D.
Materialul video nu este unul oficial, fiind un exercitiu de imaginatie al unei case de design.

CONNECT GO. COSMOTE lansează prima cartela preplatita de internet


COSMOTE România a anuntat marti lansarea CONNECT GO,  noua cartelă preplătită de Internet pentru modemuri, tablete şi laptopuri, oferind, în premieră pe piaţa de Internet 3G din România, extraopţiuni cu trafic nelimitat de date.
Noua cartelă preplătită de Internet este disponibilă în două variante: Cartela Connect GO la 8.68 euro (TVA inclus) şi Cartela Connect GO însoţită de modelul 3G MF195 la 149 RON (TVA inclus). Cele două pachete includ 1GB trafic de date, disponibil timp de 30 de zile, la viteze de download de până la 21,6 Mbps.
CONNECT GO oferă acces la extra-opţiuni care pot include până la trafic nelimitat preplătit, în perioada de valabilitate, cu viteze de download de până la 21,6 Mbps.
Astfel, CONNECT GO Flexible oferă Internet pentru cei care nu au nevoie permanent de navigare online şi plătesc pe măsură ce consumă, CONNECT GO 1 weekeste perfect pentru cei care utilizează Internetul atunci când călătoresc, în timp de CONNECT GO Unlimited 2.5 şi Unlimited 6 sunt optime pentru cei care sunt mereu online, oferind trafic de Internet nelimitat. Mai jos găsiţi toată gama de extra-opţiuni:

Extra-opţiune
Preţ
(Credit)
Trafic inclus
Valabilitate
Tarif trafic adiţional
Viteză download pentru traficul inclus
Viteză download pentru traficul adiţional
Connect GO Flexible
N/A
N/A
N/A
0,02€/MB
N/A
21,6 Mbps
Connect GO 1 Week
5 €
1 GB
1 săptămână
0,01€/MB
21,6 Mbps
21,6 Mbps
Connect GO Unlimited 2.5
10 €
2.5 GB
1 lună
Nelimitat, gratuit
21,6 Mbps
128 kbps
Connect GO Unlimited 6
15 €
6 GB
1 lună
Nelimitat, gratuit
21,6 Mbps
128 kbps

Viteza de upload pentru extra-opţinile menţionate anterior este de până la 5,76 Mbps.
Pentru mai multe informaţii vizitaţi www.cosmote.ro.

Mouse-ul care pluteste


Un mouse cu o tehnologie deosebită, menită să protejeze mâna utilizatorului împotriva sindromului de tunel carpian (neuropatia compresivă a nervului median la încheietura mâinii), a fost prezentat la Praga de inventatorul Vladimir Kibardin.
mouse
"The Bat", cum a fost botezat mouse-ul, reprezintă o alternativă sigură și comodă pentru cei care își petrec un timp îndelungat în fața calculatorului. Realizat deocamdată sub forma unui concept, acesta se bazează pe un câmp magnetic indus între mousepad și mouse.
mouse1
Dispozitivul levitează la o înălțime de 40 de milimetri atunci când asupra sa nu se exercită nici o forță și la 10 milimetri când este manevrat. Produsul se află deocamdată în faza de testare.

Sursa: chip.ro

luni, 11 martie 2013

Google: de la ecranul din ochelari, la pantofii vorbitori


Imaginația celor de la Google este departe de a avea limite: după proiectul Google Glass, specialiștii companiei propun utilizatorilor Google Talking Shoe.
google talking shoe

Chiar dacă ideea nu e complet originală, pantofii de sport cu microcip fiind lansați deja de ceva vreme pe piață, proiectul Google realizat de divizia Art, Copy & Code aduce o serie de noutăți remarcabile.
google talking shoe1
Practic, pantofii conțin o serie de senzori (de mișcare, de accelerare, de presiune, giroscop, pedometru…), care urmăresc modul și perioada în care posesorul lor se mișcă sau, dimpotrivă, stă pe loc! Un difuzor încorporat în limba pantofilor produși de Adidas oferă feedback utilizatorului și îl atenționează pe acesta când nu face destulă mișcare sau îl laudă dacă face sport. În plus, pantofii sunt sincronizaţi cu smartphone-ul prin Bluetooth.
Google Talking Shoe este deocamdată doar un experiment – cât de popular va deveni acest proiect rămâne de văzut…


Sursa: chip.ro

De ce ecranele edge-to-edge pentru telefoane nu sunt o idee buna


Probabil ca ati vazut ca in ultima perioada cele mai multe concepte de smartphone-uri prezinta display-uri care acopera toata partea frontala a device-urilor. Conceptele, trebuie sa recunoastem, sunt foarte frumoase. Exista insa o problema cu aceste display-uri.
Cele mai multe concepte grafice ale unor smartphone-uri cu ecrane edge-to-edge vin din partea fanilor Apple (iPhone) si ai Samsung (Galaxy). Insa, pe cat de reusite sunt din punct de vedere al design-ului, pe atat de lipsite de ergonomie ar fi daca ar deveni realitate.
Folosirea unui smartphone cu ecran edge-to-edge ar fi extrem de grea in conditiile in care utilizatorii ar trebui sa fie tot timpul atenti sa nu atinga ecranul sensibil la atingere din greseala. Iar pentru asta ar trebui sa tina telefonul cu o mana si sa-l opereze cu cealalta. Ori, acest lucru nu ar reprezenta decat o involutie la capitolul ergonomie, in niciun caz o inovatie.
Asa ca, oricat de mult vor extinde display-urile pentru a acoperi suprafata unui device, producatorii vor lasa intotdeauna o margine (laterala), daca vreti un bezel, tocmai pentru a evita problemele amintite mai sus.
Pana si Motorola, odata cu cea mai recenta serie de RAZR, a pastrat o margine de cativa mm pe lateralele ecranului, chiar daca la prezentarea smartphone-urilor a mers pe ideea de edge-to-edge.

Sursa: hit.ro

sâmbătă, 9 martie 2013

Romanian Electronics Show(RES) Bucuresti, 28 Martie 2013



Romanian Electronics Show – RES® își propune să devină cea mai importantă expoziţie interconectată a tehnologiei din domeniul electronicii și IT&C.
Evenimentul va avea loc în perioada 28–31 martie 2013 și se va desfășura la cel mai nou complex expozițional din țară, EXPOROM, sub patronajul Ministerului pentru Societatea Informaţională.

”Inițiativa organizării unui târg care să reunească producătorii și distribuitorii de produse și servicii ICT poate să impulsioneze semnificativ piața de profil. Consumatorii români de astfel de produse și servicii sunt exigenți, iar actorii pieței trebuie să se adapteze constant pentru a răspunde unei cereri tot mai sofisticate. Astfel de târguri reprezintă o ocazie excelentă pentru ca actorii de pe piață să poată face schimb de experiență, efectul final fiind diversificarea și ajustarea ofertei atât în beneficiul tuturor companiilor, cât și al consumatorilor.” – Dan Nica, ministrul pentru Societatea Informațională.
RES® este un eveniment amplu dedicat atât companiilor, cât și publicului larg, realizat de EXPOROM în parteneriat cu Camerele de Comerț Bilaterale România–Japonia și România–Coreea. Expoziția internațională RES® reprezintă un suport informațional și un instrument de marketing eficient pentru dezvoltarea și creșterea sectorului electronic și IT&C, promovând conceptul de Business is Sharing.
Invităm industria să participe activ pe cele cinci planuri care constituie premisele creșterii mondiale ale IT&C (dar și reformării domeniului).  În acest context, programul de conferințe și expoziția RES urmăresc:
  1.  Inovație și tineri antreprenori;
  2.  Adoptarea noilor modele de business de tip Cloud, virtualizare și IT as a service (ITaaS) pentru companiile mari și sectorul public, clienți mari din zonele guvernamentale, utilități, telecom, banking;
  3. Mobilitate – tehnologii, accesul la date și securitatea acestora;
  4. Dezvoltatori de aplicații – pentru diferite platforme mobile și life style;
  5. Smart devices and products.
Cele patru zile RES® înseamnă prezentări interactive, lansări de produse, conferinţe, dezbateri, aplicaţii și servicii, concursuri, concerte. Partenerii vor susține o serie de seminarii, worskshop-uri și conferințe în funcție de următoarele teme generale:
  • 28 martie: E-government & E-administration
  • 28 martie: Startups & Innovation
  • 29 martie: Mobile, Entertainment &Display
  • 29 martie: Cloud Computing, Big Data and ITaaS
  • 29 martie: Hackathon – mobile apps
Mai multe detalii despre acestea se regăsesc pe www.roels.ro/conferences.
Așadar, într-un spațiu de 12.500 mp, fie că sunt producători, importatori, dezvoltatori sau distribuitori, expozanții  sunt invitați să prezinte, dezbată sau să lanseze în fața publicului ultimele inovații, tehnologii online și mobile.
Înscrierile se pot face până la 15 martie 2013, pe www.roels.ro.
Accesul în spațiul expozițional se va face pe baza biletului de intrare, iar transportul vizitatorilor va fi gratuit.
EXPOROM este cel mai nou centru expozițional modern cu servicii integrate de tipul și la nivelul celor existente în Europa. Cu o investiție de 15 mil. de euro și cu o suprafață actuală de 12.500 mp cu potențial să ajungă până la 50.000 mp, EXPOROM își propune să devină principalul jucător pe piața organizării de expoziții, conferințe și alte evenimente.
Contact:
Bogdan Trelea, Marketing Assistant, Complexul Expozițional EXPOROM:  Strada Biruinței, nr 98, Pantelimon, județul Ilfov

 
Powered by High tech Blog™