Pages

joi, 29 martie 2012

Victorie importanta a piratilor impotriva autoritatilor. File sharing-ul, declarat legal

Judecatorii din Germania au hotarat ca serviciul RapidShare nu incalca nicio lege.
Victorie importanta a piratilor impotriva autoritatilor. File sharing-ul, declarat legal
Judecatorii din Hamburg au hotarat ca site-ul de file-hosting RapidShare.com opereaza legal in tara lor. Verdictul vine dupa o batalie dura in justitie intre acest serviciu elvetian si grupul muzical GEMA. Totusi, cei de la RapidShare trebuie sa monitorizeze site-urile externe, pentru a descoperi link-urile care incalca legea drepturilor de autor.

In ultimii ani, cei de la RapidShare au facut eforturi mari pentru a colabora cu detinatorii drepturilor de autor si pentru a limita incalcarea legilor.

In verdictul dat in aceste zile, judecatorii Intaltei Curti Regionale din Hamburg recunosc explicit ca modelul de afacere urmat de RapidShare este legal.

Sursa: yoda.ro

Update disponibil pentru Nokia Lumia 800

Nokia a anuntat ca a inceput sa publice un update pentru seria de smartphone-uri Lumia 800. Update-ul este menit sa imbunatateasca semnificativ durata de viata a bateriei telefonului.

Potrivit GSMArena, update-ul este disponibil de ieri in anumite tari. Acelasi update software este asteptat in 4, 11 si 18 aprilie, motivul decalajului fiind dat de procedurile invocate de fiecare operator de telecomunicatii, in functie de tara.


Pe langa imbunatatirea duratei de functionare, update-ul - versiunea 1600.2487.8107.12070 - va rezolva si problemele legate de partea audio (bass si claritate imbunatatite pentru audio player).

In plus, update-ul promite si posibilitatea ca utilizatorii de Lumia 800 sa poata regla orice luminozitate pentru ecran (in loc de doar trei niveluri de setare).

Sursa: hit.ro

Google Chrome18 cu accelerare 3D, disponibil pentru download

Browser-ul Google Chrome a atins vârsta majoratului, cel puţin dacă este să ne luăm după cifra din coadă. Noul Google Chrome 18 păstrează viteza de încărcare a paginilor la un nivel de top şi aduce în plus o serie de optimizări faţă de versiunile anterioare.

Cele mai importante îmbunătăţiri vizează partea de randare grafică: modulele WebGL şi Canvas2D promit încărcarea rapidă a paginilor Web care conţin elemente bazate pe aceste API-uri - primul pentru randare 3D, al doilea pentru randări 2D.

Conform Google, noul Chrome 18 rulează mai bine inclusiv pe calculatoare mai vechi, tocmai datorită acestor optimizări, în tandem cu un software de rasterizare denumit SwiftShader.


sunt promise în viitoarele versiuni - Chrome 19 şi în special Chrome 20, aceasta din urmă programată să apară în iunie.

Chrome 20 promite suport avansat de gaming în browser, la un nivel de calitate comparabil cu cel oferit de console.

Până una alta, descărcaţi Google Chrome 18 cu încredere aici.

Sursa: go4it.ro

marți, 27 martie 2012

Utilizatorii serviciului cloud HTCSense.com sunt sfatuiti sa isi descarce toate datele aflate in sistem. Pe 30 aprilie 2012, site-ul va intra in "renovare" si toate datele nesalvate vor fi pierdute definitiv.

HTC planuieste sa ofere clientilor servicii imbunatatite, dar pana la implementarea lor, site-ul de tip cloud se inchide si se vor sterge toate datele, indiferent daca au fost salvate de utilizatori pana la sfarsitul lunii aprilie, potrivit anuntului publicat pe HTCSense.com.

Utilizatorii HTCSense.com, sfatuiti sa faca un backup - site-ul intra in renovare

Pentru a descarca datele retinute de site-ul HTCSense.com si folosite la sincronizarea contactelor, a mesajelor si a istoriei apelurilor, utilizatorii sunt sfatuiti sa se autentifice si sa aleaga optiunea Download din meniul Account Overview.

Datele stocate de HTCSense.com vor fi salvate subt forma unui fisier zip. HTC recomanda descarcarea unei aplicatii din Google Play (Android Market) pentru localizarea telefonului si backup, lucru ce pare sa indice ca relansarea serviciului se va lasa asteptata.

Sursa: hit.ro

luni, 26 martie 2012

Cinci motive pentru care compania ta are nevoie de o Aplicatie Smartphone


     Pana in anul 2000, putine companii romanesti au optat pentru realizarea unui website, insa cele care au facut-o sunt si acum in topul pietei. Aplicatiile pentru smartphone-uri si tablete sunt ceea ce website-urile erau acum 10 ani, o inovatie. Astazi un website este un “must have”, iar aplicatiiile de smartphone si tablete vor fi la fel. Acum poti alege sa nu fii doar un „follower”, care este nevoit sa faca o schimbare pentru a tine pasul cu rivalii, ci un deschizator pe piata smartphone-urilor.

Avantajele unei aplicatii proprii:

1.      Cota mai mare de piata

Piata de smartphone-uri si tablete este in continua crestere. In prezent, peste 2.5 milioane de romani sunt posesori si utilizatori, iar statisticile spun ca acest numar este intr-o crestere exponentiala.  De exemplu, vanzarile de smartphone-uri ale companiei Orange au crescut in volum cu circa 63% anul trecut comparativ cu 2010, conform oficialilor.

2.      Adresarea catre un public mobil

Vei reusi sa te adresezi oricui, oriunde. Conectarea la internet de pe smartphone-uri a inregistrat o cota de 15.2%, fata de 9% în 2011, potrivit studiului "Profilul utilizatorului de Internet" .

3.      Marketing la un alt nivel

O aplicatie smartphone iti ofera posibilitatea  de a apela la metode de marketing si promovare specifice, precum: trimiterea de notificari catre utilizatori in orice moment, folosirea gps-ului, a senzorilor de miscare, a camerei, scanarea de coduri QR sau coduri de bare si sharing pe retele sociale din orice locatie.

4.      Atractivitate prin design si utilitate
 Aplicatia are un „look and feel” nativ si intuitiv. Aceasta ofera utilizatorului o experienta vizuala placuta in timpul navigarii si acces usor la informatii printr-o singura atingere, fara a fi nevoie de a tine minte pe de rost o adresa web (URL).
 
5.      Profit instant

Poti sa iti comercializezi aplicatia prin magazinele de specialitate precum App Store sau Android Market la un pret stabilit de tine, sau poti opta pentru vanzarea prin „in-app purchase”, adica folosirea unor functionalitati gratuite si posibilitatea de deblocare a unor avantaje in plus, contra cost.

   Daca te-ai convins ca urmatorul pas pentru afacerea ta este o aplicatie pentru smartphone-uri, apeleaza la Adonis Software. Noi iti oferim toate aceste servicii la standarde inalte si te ghidam prin intregul proces. Pentru mai multe informatii despre portofoliu si proiecte intra pe www.adonissoft.com

   Cele mai noi aplicatii si stiri din domeniul mobile le puteti urmari pe pagina noastra de Facebook: www.facebook.com/Adonis.Software

joi, 22 martie 2012

Nokia aduce oficial seria Lumia în România pe 3 aprilie

Am primit o invitaţie de la Nokia care menţionează un eveniment dedicat seriei de telefoane Lumia, care rulează Windows Phone. Se pare că pe 3 aprilie vor debuta oficial în ţara noastră telefoanele Nokia Lumia, deşi două dintre ele se vindeau prin retaileri locali de ceva vreme. Este vorba despre Nokia Lumia 800 şi Lumia 710.
Nokia aduce oficial seria Lumia în România pe 3 aprilie
Peste tot în Europa ofertele au fost atractive, aducând vânzări uriaşe în Marea Britanie mai ales, unde Lumia 800 se vindea la abonament la pachet cu un Xbox 360.

La noi nu sunt şanse prea mari să vedem astfel de oferte pentru gameri, deşi nu ar strica. Despre Nokia Lumia 800 trebuie să vă spun că este un frate geamăn pentru Nokia N9, la capitolul design şi vine cu o carcasă din policarbonat, camera de 8 megapixeli cu bitrate foarte bun la filmare, display de 3.7 inch, cu rezoluţie de 480 x 800 pixeli, 512 MB RAM şi Windows Phone Mango. Ce mă întreb eu este dacă îl vom vedea şi pe Nokia Lumia 900 la noi în tara odată cu evenimentul din aprilie, dacă nu ca produs adus pentru vânzare, măcar de dragul prezentării pentru jurnaliştii de la eveniment...
Sursa: mobilissimo.ro

miercuri, 21 martie 2012

Unde mi-a disparut mobilul? O aplicatie antifurt

In cazul in care v-ati pierdut telefonul mobil, exista o aplicatie care v-ar putea ajuta sa il gasiti. Este vorba de Seek My Android, un soft care permite localizarea telefonului prin intermediul unui site de internet.
 
Aplicatia, disponibila pentru smartphone-urile cu sistemul de operare Android,  poate fi descarcata gratuit din Google Play, fostul Market.

Odata descarcata, va configurati optiunile si este gata sa functioneze.

In cazul in care v-ati pierdut telefonul sau v-a fost furat iar hotul nu se pricepe sa dezinstaleze aplicatia, aveti toate sansele sa il recuperati.

Trebui doar sa intrati pe site-ul www.seekmyandroid.com de unde puteti afla unde va este telefonul, bineinteles, cu aproximatie.

Dincolo de functia “Locate”, aplicatia vine cu alte cateva optiuni interesante printre care monitorizarea apelurilor sau blocarea acestuia cu o parola stabilita de la distanta prin functia “Look”.

Alte optiuni sunt  “Vibrate:” – o functie care va pune telefonul pe vibratie ca sa-l gasiti mai usor,

“Play Sound” – un program care face telefonul sa sune,

“Wipe” – o optiune care curata toate datele de pe telefon ca ultima masura, in cazul in care nu mai aveti sperante sa-l gasiti si

 “Text to Speech” – telefonul incepe sa citeasca un text introdus de dvs.

Interesant este faptul ca aplicatia Seek My Android functioneaza chiar si in conditiile in care cartela de telefon este schimbata.

Sursa: gadgetreport.ro

Noi imagini cu Samsung Galaxy S3

Site-ul olandez gsmhelpdesk a dat publicitatii un nou set de imagini cu smartphone-ul Samsung Galaxy S3 care ar urma sa fie lansat in aprilie sau mai. Fotografiile arata ca telefonul va imprumuta din trasaturile Galaxy S WiFi 4.2 si Galaxy Tab N. 
 
Fotografiile prezinta un telefon care are pe ecran o imagine copiata de la un eveniment Samsung de anul trecut, ce infatiseaza data de 22 mai, posibil a fi data de lansare a telefonului.

Jurnalistii afirma ca Galaxy S III  va avea un display Super Plus HD AMOLED de 4.7 inch, cu o rezolutie de 720 x 1280 pixeli, un procesor de 1.5 GHz quad-core, 1 GB memorie RAM, si doua camere – una de 1,8 MP frontala si o alta de de 12 megapixeli capabila sa inregistreze in Full HD. Smartphone-ul va suporta tehnologia 4G LTE si va rula Android 4.0.

Noul S III ar urma sa aiba o grosime de numai 7 mm, mai subtire cu 1 mm decat HTC Ville si cu 0,1 mm fata de Moto RAZR. GalaxyS II are o grosime de 8.49 mm.

Imaginea, preluata de Reddit, a fost atribuita firmei de PR Weber Shandwick care, potrivit surselor, ar urma sa o foloseasca pentru promovarea noului telefon Galaxy S III.

S3, in aprilie sau mai?

Data de lansare a noului telefon ramane, in continuare, incerta. Potrivit The Verge care citeaza presa coreana, presedintele diviziei Samsung din China, Kim Young-Ha, a declarat ca lansarea Galaxy S3 va fi mutata cu o luna mai devreme, din mai in aprilie.

Galaxy S3 este considerat al doilea cel mai asteptat smartphone al anului, dupa iPhone 5, principalul sau concurent, ce urmeaza sa fie lansat in toamna.

Sursa: gadgetreport.ro


OneID: spuneti adio parolei si username-ului

OneID, un nou start up din Silicon Valley, propune o modalitate noua de identificare online, care i-ar putea convinge pe utilizatori sa spuna adio parolei si username-ului.
Avantajul OneID este faptul ca ofera o modalitate simpla de autentificare, fara sa stocheze toate username-urile si parolele intr-o baza de date centralizata care ar fi expusa atacurilor online, scrie Mashable.

OneID propune identificarea prin gadgeturi multiple si functioneaza pe PC, smartphone si tableta. Autentificarea este realizata atat prin gadget-ul activ cat si prin unul de control.
Daca utilizatorul vrea sa se autentifice pe PC, sistemul OneID ii cere verificarea actiunii si pe smartphone. In cazul in care utilizatorul vrea sa foloseasca un singur gadget are la dispozitie un cod PIN pentru autentificare. Pe site-urile Web care folosesc sistemul sunt stocate doar codurile de verificare, inutile pentru hackeri.
Sistemul OneID are o aplicabilitate imediata in plati online, unde procesul este usurat de disparitia procesului de introducere a seriei cardului bancar pentru fiecare tranzactie.
Sursa Hit.ro

Vodafone lanseaza un abonament special pentru noul iPad

Vodafone Romania a anuntat ca, incepand cu data de 23 martie, va oferi planuri tarifare speciale pentru noul iPad. Ofertele vor permite clientilor sa se conecteze la reteaua sa nationala de date mobile, cu viteze de pana la 21,6 Mbps.

In comunicatul de presa lansat miercuri, Vodafone nu a prezentat mai multe detalii. Probabil acestea vor fi anuntate cu ocazia lansarii oficiale de vineri.
A treia generatie de iPad-ul vine cu Retina display, cu noul chip A5X de la Apple, cu grafica quad-core si o camera iSight de 5 megapixeli  capabila sa inregistreze video HD la 1080p. Terminalul are o autonomie de 10 ore.

Noul iPad va fi comercializat in Romania la preturi cu 1000 de lei mai mari decat in Statele Unite.

Potrivit datelor Price.ro, cea mai ieftina tableta, New iPad Wi-Fi de 16 GB, va costa in jur de 2600 lei, iar cea mai scumpa, Apple New iPad 64GB Wi-Fi 4G White, va fi vanduta la pretul de 4500 lei.

Vedeti toate preturile aici.

Emag, cel mai mare jucator din piata online de produse IT&C nu a anuntat, pentru moment, preturile tabletei. Din experientele anterioare, preturile se vor incadra in acest interval.

In Statele Unite, New iPad Wi-Fi costa 499 pentru modelul de 16GB, 599 dolari pentru cel de 32 GB si 699 dolari pentru cel de 64 GB. iPad Wi-Fi + 4G costa 629, 729 respectiv 829 dolari pentru modelele de 16,32 si 64 GB.

Un simplu calcul arata ca, la cursul BNR euro si dolar de marti, tableta de 16 GB costa 1656 lei, cu peste 1000 de lei mai putin decat inRomania. Diferenta este data de TVA-ul de 24% din Romania si adaosul comercial mare practicat la noi.

Sursa: gadgetreport.ro

NanoSIM - motiv de ceartă între producătorii de telefoane

Apple, Nokia, Samsung şi Motorola sunt producătorii de telefoane mobile care folosesc la ora actuală formatul microSIM în unele din modelele de pe piaţă. Se pare însă că Apple nu este mulţumit de dimensiunile reduse cu mai mult de 50% ale microSIM-ului şi militează împreună cu Orange pentru un format mai compact. Pentru comparaţie, un SIM are dimensiunile 25x15x0,76 mm, iar un microSIM, 15x12x0,76 mm. Apple susţine implementarea unui format care să măsoare 12x9x0,64 mm.


Deşi nanoSIM-ul nu ocupă o suprafaţă cu mult mai mică decât microSIM, el este uşor mai subţire. Se pare că diferenţa este destul de importantă pentru producătorii care se luptă acum să scoată pe piaţă cele mai subţiri smartphone-uri.

Deşi au căzut oarecum de acord în privinţa dimensiunilor, implementarea fizică în terminal diferă din perspectiva producătorilor. Apple susţine un format în care nanoSIM-ul trebuie plasat într-un suport înainte de-a fi introdus în telefon, format pe care-l are implementat pe telefoanele iPhone.

Designul propus de Nokia şi susţinut de Motorola şi RIM pare să fie mai simplu şi să aibă „avantaje tehnice semnificative”. În general nu se pune problema patentării unui format de către o companie producătoare de telefoane, însă mai multe voci şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu propunerea care vine exclusiv de la Apple.

 ETSI, Institutul European pentru Standarde în Telecomunicaţii va vota în legătură cu implementarea formatului nanoSIM în această săptămână. Vom aflat mai multe detalii după acel vot.

Sursa: go4it.ro

Seagate a inghesuit 1TB intr-un inci patrat

Seagate a realizat un prototip ce dubleaza densitatea de date in HDD: 1TB intr-un inci patrat. Chiar daca recordul este simbolic pentru sistemul anglo-saxon de unitati, saltul in densitate este impresionant.
Tehnologia care a permis cresterea densitatii datelor stocate in HDD este HAMR, "heat-assisted magnetic recording", ce permite o miniaturizare considerata imposibila pana acum, scrie ExtremeTech. Folosind HAMR, un HDD de 3,5 inci ce poate in prezent sa ofere spatiu de stocare de 3TB ar ajunge la 6TB.

Seagate nu a inventat HAMR, tehnologia a fost introdusa pentru prima oara de Fujitsu in 2006, insa compania americana a perfectionat sistemul cu un laser care incalzeste bitii magnetici pana la temperaturi la care scrierea datelor este usurata. HAMR ar putea inlocui in curand PMR, "perpendicular magnetic recording", tehnologia folosita in prezenta de HDD-uri.
Fiecare bit scris pe noul prototip de HDD Seagate are o marime de 12,7 nanometri sau 12 atomi. Compania nu a dat detalii cu privire la costurile noii tehnologii sau cu privire la consumul energetic dupa adaugarea sistemului pe baza de laser.
Sursa: Hit.ro

File sharing in cer - Pirate bay construieste drone!

The Pirate Bay a gasit o noua solutie pentru a continua distributia de continut ce incalca drepturile de autor fara consecinte legale. Piratii suedezi planuiesc sa mute file sharing-ul in cer, unde serverele ar putea zbura la bordul unor drone.
Cel mai cunoscut site de torente, care a trecut de curand la tehnologia magnet, planuieste sa cucereasca cerurile, cu drone de tip Low Orbit Server Stations (LOOS), scrie Mashable.

Dispozitivele create de The Pirate Bay ar urma sa pluteasca la bordul unordrone controlate prin GPS la cativa kilometri deasupra pamantului, asigura noduri de transmisie pentru file sharing.
Planul celor de la The Pirate Bay poate parea SF pentru multi cititori, insa piratii au prezis cu succes si transmisia de obiecte fizice prin intermediului internetului, proiect ce se apropie de realitate, dupa cum HIT.ro a scris de curand.

Sursa:hit.ro

RIM: Jailbreak-ul Blackberry Playbook elimina garantia

Research in Motion a anuntat oficial, dupa o lunga perioada de tacere, ca efectuarea jailbreak-ului asupra tabletei Blackberry Playbook va duce la pierderea garantiei produsului.

"Clientii are au folosit instrumente pentru jailbreak-ul produselor Blackberry au pierdut garantia", a declarat Adrian Stone, reprezentant al companiei.


Momentan, posesorii de BB Playbook care vor sa profite din plin de capabilitatile tabletei lor folosesc pentru jailbreak tool-ul DingleBerry, instrument cu ajutorul caruia pot instala, evitand limitarile RIM, aplicatii precum Dolphin Browser sau WinAmp.

Sursa: hit.ro

marți, 20 martie 2012

Te enerveaza noul Timeline de la Facebook? Cum poti scapa de el

Iata o metoda simpla prin care poti anula noul design al profilului tau de Facebook. 
 
Te enerveaza noul Timeline de la Facebook? Cum poti scapa de el
30 martie e data la care toti utilizatorii Facebook vor fi obligati sa-si schimbe pagina de pe reteaua de socializare, prin introducerea optiunii Timeline.

Multi dintre fanii Facebook nu sunt incantati de modificare, astfel ca au inceput sa caute disperati solutii de a "dribla" schimbarea la fata. Iar un site pare sa raspunda la intrebarea "Cum scap de Timeline?", care este deja in topul cautarilor pe Google.

TimeLineRemove.com ofera gratuit un plug-in care ar activa / dezactiva controversata optiune, daca browser-ul folosit este Firefox, Chrome sau Internet Explorer.

Asa cum era de asteptat, cei de la Facebok nu sunt incantati de initiativa. "Dupa ce a raportat site-ul oficial ca fiind spam, Facebook a dezactivat pagina TimelineRemove, care avea 29.000 de fani. Desi nu incalca niciun standard sau regula. Multumiri Facebook, multimim pentru ca ati ascultat vocea utilitzatorilor nostri", se plang creatorii TimeLineRemover.com.

Sursa: yoda.ro


Codul sursa al kernel-ului ICS disponibil pentru HTC Sensation XE si Samsung Galaxy SII

image
După ce pe 14 martie posesorii de smartphone-uri Samsung Galaxy SII au început să primească (în sfârșit!) update-ul Ice Cream Sandwich (ICS) – la mai bine de 5 luni de la lansarea oficială – Samsung a decis că e momentul să ofere codul sursă al kernel-ului către toți dezvoltatorii interesați de fabricarea de ROM-uri personalizate. Pe site-ul Samsung Open Source Release Center se poate găsi deja și descărca codul sursă pentru ICS asociat GT-i9100.

Astăzi se pare că și HTC a decis să facă public codul sursă de Ice Cream Sandwich pentru modelele HTC Sensation, HTC Vivid și HTC Sensation XE cu toate că update-ul nu a ajuns oficial în toate regiunile (apropo de asta, e cineva din România care a primit update-ul de ICS pentru Sensation XE oficial?). Se poate descărca de pe HTC Developer Center.

Dacă nu mai puteți aștepta update-ul oficial, poate că e momentul să apelați la un ROM personalizat de ICS pentru seria Sensation. Aruncați un ochi pe versiunile InsertCoin făcute de Adrian

Sursa: chip.ro

Fără reclame, aplicaţiile Android sunt cu 50% mai eficiente

Dacă am înlătura din ele toate reclamele, aplicaţiile pentru dispozitive cu sistem Android ar consuma cu până la 50% mai puţină energie, ridicând substanţial autonomia bateriei.


Fără reclame, aplicaţiile Android sunt cu 50% mai eficiente

Studiile desfăşurate de o echipă mixtă de cercetători, proveniţi de la Microsoft şi Purdue University, au concluzionat că până la 75% din energia consumată pentru rularea unei aplicaţii este folosită la afişarea de mesaje publicitare, eclipsând total funcţia principală a aplicaţiei.

Evaluarea făcută cu ajutorul unui utilitar numit EProf, separă şi analizează fiecare funcţie a unei aplicaţii, realizând un grafic detaliat al consumului de energie. Printre aplicaţiile cele mai proeminente supuse testării se numără şi jocuri populare ca Angry Birds şi Free Chess, ambele demonstrând că până la 70% din energia consumată este folosită pentru încărcarea pe serverele companiilor de publicitate a profilului şi locaţia utilizatorului, urmată de download-ul şi afişarea de bannere promoţionale. În timp ce încărcarea profilului de utilizator este realizată doar odată, la pornirea aplicaţiei, mesajele promoţionale sunt descărcate la fiecare încărcare a unui nou nivel de joc, solicitând deopotrivă conexiunea la internet şi procesorul grafic pentru afişarea bannerelor pe ecran.

Folosirea serviciilor de localizare în aplicaţii este un alt factor important ce afectează autonomia bateriei, contorizând în unele cazuri până la 15% din energia totală consumată.

În prezent, software-ul creat de echipa condusă de Abhinav Pathak a intrat în atenţia Microsoft, compania intenţionând să aducă utilitarul EProf în lumea Windows Phone, cu scopul de a contribui la eforturile demarate pentru eficientizarea consumului de energie. Cert este că şi aplicaţiile Android au mare nevoie de optimizări pentru reducerea consumului de energie, iar expunerea principalilor vinovaţi pentru risipa de resurse este un pas important de făcut. Presiunile venite din partea utilizatorilor şi nu numai, ar putea motiva dezvoltatorii software să găsească modalităţi mai eficiente pentru implementarea anumitor funcţii în aplicaţii, sau măcar limitarea celor cunoscute ca fiind problematice.

Sursa: go4it.ro

sâmbătă, 17 martie 2012

Google planuieste sa devina mai destept

Google va folosi asa-numitele "cautari semantice", adica va sti ca Alpii sunt munti, iar Claude Monet e pictor.
Motorul de cautare Google planuieste sa devina mai destept
Google va trece printr-o schimbare radicala. El va introduce "cautarile semantice". In urmatoarele luni ar trebui sa vedem diferente subtile intre rezultatele afisate.
Potrivit Wall Street Journal, o cautare dupa "Lacul Tahoe" va returna "atribute cheie" precum altidudinea, pozitia geografica, temperatura medie, continutul de sare, atribute care arata faptul ca Google stie e vorba despre un lac.
Un search dupa "Claude Monet" va fi, de asemenea, diferita, pentru ca Google ne va intreba daca dorim sa cautam printre lucrarile lui de arta.
Cei care vor scrie "What are the 10 largest lakes in California" vor primi raspunsul si nu o lista cu site-uri relevante, cum se intampla deocamdata.
Cautarea semnatica poate ajuta la asocierea diferitelor cuvinte. Spre exemplu, Google va fi asociat cu fondatorii lui, Larry Page si Sergey Brin.
Eforturile acestea vin cu scopul de a impinge motorul de cautare Google spre domeniul inteligentei artificiale.

Sursa:Yoda.ro

vineri, 16 martie 2012

Samsung Galaxy S II trece oficial pe Android 4.0 Ice Cream Sandwich

Producatorul coreean pregateste un update si pentru alte smartphone-uri si tablete din seria Galaxy
Samsung Galaxy S II trece oficial pe Android 4.0 Ice Cream Sandwich
Samsung anunta ca este disponibil incepand de astazi update-ul Android 4.0 Ice Cream Sandwich pentru celebrul model Galaxy S II. Pentru inceput, update-ul va fi disponibil in Europa in tari precum Polonia, Ungaria si Suedia, urmand sa fie introdus treptat si in celelalte tari.
Android 4.0 Ice Cream Sandwich va fi disponibil in curand si pentru alte smartphone-uri si tablete printre care: Galaxy Note, Galaxy S II LTE, Galaxy R, Galaxy Tab 7.0 Plus, 7.7, 8.9, 8.9 LTE si 10.1.
Producatorul coreean nu uita nici dispozitivele mai vechi precum Galaxy S, Galaxy Tab 7", Galaxy S Plus, Galaxy S SCL (Super Clear LCD), si Galaxy W, pentru care va fi disponibil un nou update Android 2.3 Gingerbread la sfarsitul lunii martie.
Android 4.0 Ice Cream Sandwich a fost lansat pe 19 octombrie 2011, odata cu lansarea de catre Samsung si Google a modelului Galaxy Nexus. Producatorul coreean a prezentat deja primele tablete cu Android 4 ICS: Samsung Galaxy Note 10.1", Galaxy Tab 2 10.1" si Galaxy Tab 2 7", la Barcelona, cu ocazia MWC 2012

Sursa:Yoda.ro

marți, 13 martie 2012

Cu acest gadget, telefonul tau nu se va mai descarca niciodata

O companie americana a construit un dispozitiv care ar putea schimba radical telefoanele, tabletele si laptop-urile
Cu acest gadget, telefonul tau nu se va mai descarca niciodata
O companie americana a creat un sistem wireless prin care ne putem incarca telefoanele mobile, laptopurile sau tabletele in geanta sau in buzunarul de la pantaloni.
Sistemul se numeste WiTricity si foloseste inductia magnetica. Gadgetul produs de americani permite incarcarea aparatelor la o distanta de 2,5 metri folosind asa-numitele "repeater pad", care trimit energie electrica in toata casa.
Producatorii spera ca tehnologia sa fie folosita in viitor la crearea unor aspiratoare care nu au nevoie de cablu si a unor masini electrice care, in loc sa fie alimentate de la priza, sa ia curent electric de la o platforma pe care stau.
Compania a semnat deja un contract cu o firma din Taiwan pentru a produce acest sistem. Mai multe detalii despre modul in care functioneaza nu au fost facute publice deocamdata.
Tehnologia ar putea fi folosita si de companiile producatoare de telefoane mobile, ceea ce ar insemna ca nu vom mai avea nevoie sa caram incarcatoarele dupa noi.

Sursa:yoda.ro

luni, 12 martie 2012

TOP Smartphone-uri la pret accesibil in Romania

Daca nu vrei sa dai o carca de bani pe iPhone 4S sau Samsung Galaxy S II, iata cateva smartphone-uri ieftine care ar trebui sa te multumeasca si care costa la liber cel mult 650 RON.
TOP Smartphone-uri la pret accesibil in Romania
Huawei, Motorola si LG au ales sa aduca pe piata trei telefoane la pret redus, care promit o experienta smart.

Huawei Sonic ( ~ 500 RON fara abonament)

Huawei de ceva timp lanseaza telefoane inteligente care mai sunt si ieftine. Smartphone-ul Sonic m-a impresionat prin design si prin lucrurile pe care le face. Camera lui de 3.2 MP realizeaza imagini destul de bune, desi nu li se adreseaza celor pretentiosi.
Pe partea din fata, jos, avem cele 4 butoane clasice pentru telefoanele cu Android, care dau un aspect interesant telefonului. Sistemul de operare Android 2.3.3 ii permite sa execute mai multe aplicatii deodata, dar ca sfat, v-aa sugera sa nu il incarcati prea mult deoarece s-ar putea sa se blocheze.
Telefonul este o alegere buna pentru cei care asculta muzica si trimit mesaje sau e-mailuri.
Date tehnice :
  • 2G Network: GSM 900 / 1800 / 1900
  • 3G Network: HSDPA 900 / 2100
  • Anuntat: Iulie 2011
  • Greutate: 120 g
  • Memorie: 512 MB ROM, 256 MB RAM si 160 MB spatiu de stocare pentru utilizator (se poate extinde cu un card microSD de până la 32 Gb)
  • OS: Android 2.3.3
  • Retele: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi hotspot, Bluetooth v2.1 cu A2DP, EDR
  • Camera: 3.2 MP cu Geo-tagging
  • Baterie: Li-Ion 1400 mAh, standby pana la 400 de ore.

Motorola Fire (~ 550 RON)

Motorola chiar ne impresioneaza cu acest telefon prin look-ul lui deosebit. Telefonul are ecran tactil si tastatura QWERTY. Aparatul este, de asemenea facut pentru socializare, nu pentru gaming. In concluzie, utilizatorii de Facebook si Messenger ar fi foarte multumiti.
Camera foto scoate poze destul de reusite pentru cei 3.15 MP ai sai, fara blitz.
Date tehnice:
  • 2G Network: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
  • 3G Network: HSDPA 900 / 2100
  • Anuntat: Septembrie 2011
  • Greutate: 110 g
  • OS: Android 2.3.4 (Gingerbread)
  • Memorie: 512 MB ROM, 256 MB RAM (stocarea se faceprintr- un card microSD de pana la 32 Gb)
  • Retele: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth v2.1 cu A2DP, EDR
  • Camera: 3.15 MP, Video 480p@24fps
  • Baterie: Li-Ion 1420 mAh, standby pana la 720 de ore(3G).

LG Optimus Hub (E510) (~ 650 RON)
Dintre aceste trei telefoane Optimus Hub este varful. Desi are un design destul de simplu, el bate la performante. Camera de 5 MP este unul dintre plusurile lui. Gamerii l-ar putea adora deoarece poate rula peste 75% din aplicațiile de pe Android Market.
Sticla Gorilla Glass il protejeaza de zgarieturi, iar bateria tine destul de mult pe langa alte smartphone-uri mai bune ca el. Poate fi folosit si ca mp4 player deoarece daca il incarci cu muzica sunetul se aude tare si clar.
In concluzie LG Optimus Hub este o alegere buna daca doriti un telefon inteligent la bani putini.
Date tehnice:
  • 2G Network: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
  • 3G Network: HSDPA 900 / 2100
  • Anuntat: Octombrie 2011
  • Greutate: 123 g
  • OS: Android 2.3.4 (Gingerbread)
  • Memorie: 512 MB ROM, 512 MB RAM si 150 MB spatiu de stocare pentru utilizator (card 2 GB inclus, care se poate inlocui cu un card microSD de panala 32 GB)
  • Retele: Wi-Fi 802.11 b/g/n, DLNA, Wi-Fi hotspot, Bluetooth v3.0 cu A2DP
  • Camera: 5 mpx , Video 640x480 VGA
  • Baterie: Li-Ion 1500 mAh, standby pana la 600 de ore (3G).

Sursa:Yoda.ro

joi, 8 martie 2012

Google Chrome a fost spart de hackeri

Google Chrome nu mai este web browser-ul invincibil de anul trecut, când a rezistat eroic în faţa echipelor de hackeri participanţi la Pwn2Own, o competiţie organizată de HP în care tentativele reuşite de ocolire a mecanismelor de securitate implementate de dezvoltatori sunt premiate cu sume de bani şi notorietate pentru cei implicaţi.

Google Chrome a fost spart de hackeri

Reuşita este atribuită unui student rus pe nume Sergey Glazunov, participant la competiţia Pwnium organizată chiar de Google. Acesta profitat de pe urma unei deficienţe de securitate necunoscută până în acel moment, reuşind să obţină rularea de cod executabil în afara mediului sandbox - sistemul de protecţie folosit pentru a restricţiona accesul programelor maliţioase la restul sistemului de operare, în cazul în care web browser-ul Chrome a fost compromis de hackeri. Reuşita lui Sergey a fost premiată de Google cu suma de 60.000 de dolari.

Din păcate acesta nu este singurul eşec pentru Google Chrome, deoarece o echipă de hackeri numită Vupen, participantă la ediţia de anul acesta a competiţiei Pwn2Own, a reuşit să treacă de mecanismele de securitate ale web browser-ului în doar 5 minute. Aceştia nu au făcut publice metodele exacte prin care au reuşit performanţa.

Chiar dacă cele două eşecuri răpesc puţin din aura de invincibilitate pe care Google a încercat să o imprime web browser-ului Chrome, competiţiile de hacking au un rol bine definit pentru îmbunătăţirea nivelului de securitate oferit utilizatorilor. În timp ce premiile în bani au rolul de a motiva eforturile depuse de hackeri, acordarea acestora este condiţionată de dezvăluirea completă a mijloacelor folosite pentru desfăşurarea atacului.

Sursa: go4it.ro

Guvernele si firmele au o noua metoda de a-ti intra in contul de Facebook. Vezi cat e de simplu

Au venit cu o idee banala prin care pot intra in contul tau fara nicio problema
Guvernele si firmele au o noua metoda de a-ti intra in contul de Facebook. Vezi cat e de simplu

Firmele si agentiile guvernamentale au o tehnica simpla prin care dobandesc accesul la conturile de Facebook ale oamenilor. Viitorii angajatori, de exemplu, nu hackuiesc conturile in modul clasic. Pur si simplu intreba care e parola, iar unii sunt suficient de naivi ca sa o spuna.

MSNBC anunta ca unele agentii guvernamentale si institutii de invatamant din SUA le cer oamenilor pe fata parola, pentru a vedea toate datele despre ei.

Departamentul de Corectie din Maryland le-a cerut aplicantilor sa lase un intervievator sa se uite in timp ce ei se logau la Facebook. De asemenea, unele colegii americane le cer atletilor sa accepte prieteni ceruti de antrenori.

San Francisco Chronicle spune, de asemenea, ca unele institutii de invatamant care ofera burse folosesc retelele sociale pentru a decide ce candidati sa selecteze. 75% din organizatiile acestea cauta pe net tinerii si ii descalifica pe ce care au poze cu paharul de bautura in fata desi n-au varsta potrivitita, au imagini provocatoare, imagini cu droguri sau cu sloganuri rasiste.

Statul Illinois a introdus, luna trecuta, o lege prin care a interzis firmelor sa ceara parolele angajatilor de Facebook si de la alte site-uri sociale.

Sursa: yoda.ro

Yahoo! Messenger devine istorie? Facebook lanseaza un program similar. Download aici

Facebook Messenger poate fi instalat pe calculatoarele care au Windows 7.
 
Yahoo! Messenger devine istorie? Facebook lanseaza un program similar. Download aici

Compania Facebook a prezentat saptamana aceasta noul Facebook Messenger, care se vrea o alternativa la mult mai cunoscutul Yahoo Messenger. Planurile gastii lui Mark Zuckerberg sunt cam ambitioase, pentru ca deocamdata softul lor seamana destul de bine cu chat-ul pe care il au in site si nu se apropie decat tangential de softul celor de la Yahoo!.

Unii oameni au instalat Facebook Messenger inca din decembrie, cand o persoana care a fost platita de Facebook sa testeze programul l-a publicat pe Internet.

Cei care isi instaleaza noul Facebook Messenger pot sta la taclale si pot citi update-urile prietenilor din reteaua de socializare.

Momentant, programul de mesagerie instant merge doar pe Windows 7. Cei care au versiuni mai vechi sau Mac-uri, trebuie sa mai astepte.


Sursa: yoda.ro

Anonymous a atacat si inchis site-ul Vaticanului

Vaticanul este noua tinta a unui atac cibernetic din partea grupului de activisti online Anonymous. Hackerii sustin ca inchiderea site-ului Vaticanului a fost motivata de "coruptia din Biserica Catolica".
Site-ul Vatican.va nu a fost disponibil aproape o zi intreaga, insa purtatorii de cuvant au evitat sa reacunoasta faptul ca site-ul a fost tinta hackerilor, scrie BusinessInsider.
Anonymous a publicat o scrisoare in care explica faptul ca "atacul nu vizeaza religia crestina si credinciosii din lume, ci Biserica Romano-Catolica corupta".
  Hackerii sustin ca Vaticanul este o povara pentru italieni, care sunt nevoiti sa suporte implicarea organizatiei in viata lor de zi cu zi, in politicile publice si sociale. Biserica Catolica a mai fost acuzata de Anonymous ca este "o institutie ce urmareste doar profitul propriu si prolifereaza concepte absurde si anacronice".
Sursa:hit.ro

miercuri, 7 martie 2012

GALAXY Pocket: smartphone Samsung accesibil

Un nou smartphone Samsung din gama GALAXY, modelul Pocket (GT S5300), va ajunge pe piaţa din România începând cu luna aprilie.

GALAXY Pocket

GALAXY Pocket cu SO AndroidTM 2.3 se dorește un smartphone accesibil, la un preț avantajos. Cu o grosime de 11,98 mm, o greutate de numai 97 grame şi un display de 2,8 inci, dispozitivul rămâne portabil - asigurând, în acelaşi timp, vizionarea optimă a conţinutului şi imaginilor.

Interfaţa de utilizator actualizată – TouchWiz – dispune de un meniu de navigare îmbunătăţit, oferind shortcut-uri la îndemână pentru funcţiile des folosite. Totodată, datorită funcţiei îmbunătăţite de scriere, utilizatorii pot căuta mai ușor pe Web sau pot scrie mesaje mai rapid.

Dispozitivul dispune de o memorie de 3GB pentru aplicaţii, fişiere MP3, fotografii şi alte materiale media, precum şi un radio FM integrat, care le oferă utilizatorilor posibilitatea de a asculta programele favorite de radio. Sistemul integrat Wi-Fi de mare viteză, precum şi conectivitatea HSDPA 3.6, asigură navigarea Web fără întârzieri şi descărcarea rapidă a conţinutului multimedia.

GALAXY Pocket  GALAXY Pocket  GALAXY Pocket

GALAXY Pocket asigură împărtăşirea rapidă de conţinut prin funcţiile care asigură comunicarea şi accesul la reţelele sociale. Totodată, platforma Samsung ChatON, disponibilă pe Samsung Apps, conectează toţi utilizatorii într-o singură comunitate, oferindu-le mesagerie instant, chat de grup şi transmiterea de conţinut în formate multiple, făcând astfel comunicarea mai simplă şi mult mai intuitivă. În acelaşi timp, Social Hub le oferă utilizatorilor posibilitatea de a avea, într-un singur Inbox, mesajele, reţelele sociale şi email-urile, pentru o utilizare mai uşoară.

Samsung GALAXY Pocket specificaţii:

image

Sursa: chip.ro

Google schimba Android Market cu Google Play: adauga muzica, filme si ebook-uri

Google mareste diversitatea de continut din Android Market prin adaugarea de filme, muzica si carti in format electronic. Mai mult, a schimbat si numele Market-ului in Google Play. In Romania, deocamdata, raman disponibile doar aplicatiile pentru smartphone-uri si tablete Android.

Google a combinat Android Market cu Google Music si Google eBookstore intr-un singur magazin, ce ofera si filme si seriale TV, dupa modelul iTunes, scrie CNET.

Unul dintre motivele pentru integrarea serviciilor pare a fi scaderea clientilor din Android Market, care ar putea beneficia de tendinta de crestere a Google Music, folosit inainte de fuziune de 4 milioane de utilizatori.


Utilizatorii din Romania ar putea avea de asteptat mult si bine pana la aparitia continutului multimedia in magazinul Google Play local. iTunes a inceput sa vanda muzica in tara noastra abia la sfarsitul anului trecut, la 9 ani dupa infiintarea magazinului in SUA.

Sursa: hit.ro

A picat Facebook. Site-ul nu a putut fi accesat din Europa

facebook
Reteaua de socializare Facebook a picat in aceasta dimineta. Site-ul nu poate fi accesat din Europa. Exista informatii ca acelasi lucru se intampla si in Egipt, Africa de Sud sau Emiratele Arabe Unite.
"Facebook a picat in Europa. Nu este clar cat de raspandita este problema, insa am primit mesaje de la useri din Franta, Germania, Islanda, Italia, Olanda, Rusia, Spania si Marea Britanie. Exista, de asemenea zvonuri ca Facebook nu functioneaza nici in Egipt, Africa de Sud si Emiratele Arabe Unite, chiar daca acestea sunt mai greu de verificat", scrie un user pe site-ul zdnet.com.
In Canada, locul unde se afla bloggerul care a scris despre Facebook pe zdnet.com, reteaua de socializare merge perfect.
Potrivit unor rapoarte de pe Twitter, aplicatiile Facebook pentru smartphone-uri, ca cea pentru iPhone sau BlackBerry, au functionat in continuare.
Gruparea Anonymous a amenintat de mai multe ori de la inceputul anului ca va ataca Facebook. Credeti ca eroarea din aceasta dimineata a fost o problema tehnica sau un atac al hackerilor?

Sursa:Yoda.ro

Reteaua nemteasca pe fibra optica: transfer 512 Gbps

Fibra optica este viitorul in domeniul transferului de date in volum si viteza mare. Deutsche Telekom are acum o retea functionala ale carei caracteristici sunt desprinse parca din filmele SF.
iLiKeIT. Reteaua nemteasca pe fibra optica: transfer 512 Gbps
Este vorba despre retea cu o singura fibra optica, capabila sa atinga viteze de transmisie a datelor de pana la 512Gbps, in conditii de test. In realitate limita utilizabila este de "doar" 400Gbps.
Cel mai impresionant aspect este acela ca reteaua de super-viteza este deja instalata pe portiune de un kilometru, intre Berlin si Hanovra, impreuna cu traditionala retea de 10Gbps.
Cercetatorii germani de la Telekom Innovation Laboratories au reusit astfel o premiera mondiala, transmisia de date in acest caz fiind echivalentul transmisiei simultane a 77 de CD-uri de muzica.
Rata maxima de transfer folosita de retelele de internet pe fibra optica existente pana in acest moment era de 100 Gbps, pentru fiecare canal. Daca s-ar folosi toate cele 48 canale ale fibrei optice testate si inventate de catre nemti, viteza totala de trasfer ar atinge uimitoarea rata de 24,6 Tbps (24.600.000.000.000 bit/s).
O colectie intreaga de 3.696 de CD-uri ar putea fi transmise simultan pe o singura fibra optica - un cablu mai subtire decat un fir de par, potrivit Telekom Inovation Laboratories.

marți, 6 martie 2012

OldMaps: 60.000 de harti istorice, disponibile online

Pasionatii de cartografie au la dispozitie o noua unealta digitala: OldMapsOnline, site care integreaza harti vechi cu sistemul MapRank Search.
Noul proiect online a fost lansat de Universitatea din Portsmouth si ofera acces la peste 60.000 de harti istorice, prin combinarea software-ului MapRank Search cu Google Maps. Cea mai veche harta din colectie provine din anul 1551 si poate fi accesata pe OldMapsOnline.
Sistemul ofera o interfata simpla care permite localizarea hartilor cautate dupa zona geografica si perioada istorica in mod simultan.


Considerata cea mai mare colectie de harti online, OldMapsOnline include nenumarate harti vechi puse la dispozitie de British Library si David Rumsey Collection.
La proiectul digital initiat de universitatea din Marea Britanie urmeaza sa fie adagate in cursul acesui an si colectiile de harti de la Universitatea Harvard si New York Public Library.
 Sursa:hit.ro

Galaxy S2 primeste update la Android 4.0 pe 15 martie


Samsung Galaxy S2 va primi in luna martie update-ul promis de mult la noua versiune a sistemului de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwich.
 
Luna martie era de mai mult timp in planurile producatorului coreean, insa data de 15 martie a fost confirmata de un importator Samsung din Israel, Sunny Communications, scrie GSMArena.

Galaxy S2 primeste update la Android 4.0 pe 15 martie

Data vizeaza in principal smartphone-urile Samsung Galaxy S2 vandute in Israel si ar putea varia in functie de tara. In absenta unui Galaxy S3, Samsung se grabeste sa faca Galaxy S2 un telefon cat mai competitiv, pentru a nu pierde din cota de piata in favoarea altor producatori de smartphone-uri Android.

Samsung a facut demonstratii la MWC 2012 ce au aratat cum va functiona noul Android 4.0 Ice Cream Sandwich pe smartphone-uri, insa nu a oferit la Barcelona o data clara pentru update.

Sursa: hit.ro

luni, 5 martie 2012

Assassin's Creed III - vezi noile detalii

Fanii seriei de jocuri Ubisoft stiau ca Assassin's Creed III, asteptat in data de 30 octombrie 2012, va avea actiunea plasata intr-o perioada istorica diferita de Italia renascentista, insa acum au aflat si noul "decor": Revolutia Americana de la 1774.

Ezio si-a incheiat definitiv aventurile, iar noul erou al Assassin's Creed va avea ca tinte soldatii britanici care incearca sa opreasca revoltele din coloniile americane, potrivit MaximumPC.

Assassins Creed III - vezi noile detalii

Assassin's Creed 3 va avea loc in timpul Revolutei americana de la 1774, care a generat apoi Razboiul de Independenta al coloniilor americane impotriva dominatiei britanice si formarea SUA.

Din fotografiile aparute neoficial reiese faptul ca si George Washington va fi un personaj al jocului, iar Ubisoft urmeaza sa dezvaluie foarte curand "toate detaliile" despre joc.

Sursa: hit.ro

 
Powered by High tech Blog™