Pages

miercuri, 29 februarie 2012

Pariu Google: un milion de dolari pentru hackerii care sparg Chrome

Google pariaza din nou pe calitatea browser-ului Chrome. Compania va oferi premii cu o valoare totala de un milion de dolari pentru hackerii care sparg Google Chrome la conferinta pe tema securitatii online CanSecWest.

Hackerii interesati vor fi nevoiti sa gaseasca modalitati de exploatare cat mai severe ale browser-ului web Google Chrome, pentru a castiga premii de cate 20.000, 40.000 sau 60.000 dolari, scrie ArsTechnica.

Premiile vor fi acordate in functie de severitatea problemei descoperite de hackeri, iar Google va rasplati hackerii in ordinea semnalarii problemelor, pana la pragul de un milion de dolari.

Concurs Google: un milion de dolari pentru hackerii care sparg Chrome

Google a fost prezent si anii trecuti la intrecerea Pwn2Own de la CanSecWest, unde hackerii au reusit sa exploateze vulnerabilitati Internet Explorer si Safari.

In 2011, nimeni nu a incercat sa sparga Chrome, chiar daca compania a oferit un premiu de 35.000 dolari.

Sursa: hit.ro

Sony Tablet P, un device pe care il vrem in Romania

Sony Tablet P, prezentata pentru prima oara in toamna anului trecut, apare in sfarsit la vanzare in SUA. Sony Tablet P este un concept de tableta total diferit fata de ceea ce avem pe piata in momentul de fata si ar trezi, cu siguranta, si interesul cumparatorilor romani.

Tableta Sony este primul gadget dual-screen cu Android si a fost vanduta mai intai in Marea Britanie la un pret de 500 lire. In SUA, Tablet P va avea conectivitate 4G si va fi vanduta cu abonament de catre operatorul telecom AT&T, scrie SlashGear.

Sony Tablet P are un design clamshell si doua ecrane tactile de 5,5 inci care pot functiona separat sau ca un display unitar. Cea mai evidenta aplicatie a acestui concept este introducerea tastaturii tactile pe unul dintre cele doua ecrane.

Sony Tablet P, un device pe care il vrem in Romania

Tableta Sony are un procesor NVIDIA Tegra 2 (dual-core la 1 GHz), 1GB de memorie RAM si 4GB, spatiu de stocare ce poate fi extins prin card microSD. Tablet P ruleaza Android 2.3 Honeycomb cu o interfata creata de Sony.

Sursa: hit.ro

Vezi ce inseamna revolutia Quantum Computing


Cercetatorii de la laboratoarele IBM au facut un anunt important: Quantum Computing este mai aproape ca niciodata. Performantele celor mai noi sisteme bazate pe qubiti se apropie de specificatiile minime pentru realizarea primului computer cuantic.

Saltul tehnologic va fi urias odata cu realizarea primului computer cuantic, iar repercusiunile tehnologie ar putea revolutiona stiinta, tehnologia, medicina si sistemele de securitate, scrie Engadget.

1) Ce este un qubit?

Tehnologia traditionala foloseste biti, unitati informatice care au doar doua stari: 0 sau 1, pornit sau oprit. Un qubit exista simultan in ambele stari si in toate cele intermediare, permitand astfel accesarea tuturor informatiilor stocate pe computer in acelasi timp. Un computer de 250 qubiti ar putea astfel stoca mai multe date decat toate particulele din Univers.


2) Ultimele descoperiri in quantum computing

Un qubit are aceleasi proprietati cuantice ca si un atom, astfel ca sistemele de computing cuantice sunt expuse oricarei interactiuni, de la caldura pana la radiatii, iar cel mai mare obstacol in realizarea unui computer cuantic este tocmai dificultatea in stabilizarea qubitilor.

Folosind avansul tehnologic obtinut prin efortul Universitatii Yale din SUA, specialistii IBM se apropie tot mai mult de realizarea unui qubit superconductor tridimensional stabil.



3) Experimente de laborator in mecanica cuantica

Folosind cele mai puternice congelatoare din lume, inginerii de la IBM au reusit sa creeze qubiti stabili pentru un timp de 100 microsecunde. Chiar daca aceasta durata pare infima, este foarte aproape de pragul in care stabilitatea pe termen lung va putea fi asigurata de sisteme autocorectoare. IBM a publicat doua lucrari stiintifice in care detaliaza avansurile tehnologice care sunt tot mai aproape de pragul in care computerele cuantice vor putea fi produse la scara larga.


4) Consecintele avansului tehnologic cuantic

Marimea este primul avantaj al quantum computing, rezultatele puterii de calcul uriase fiind stocate in unitati mult mai mici decat in prezent. Cea mai importanta repercusiune a avansului tehnologic este afectarea sistemele de securitate. Un computer bazat pe qubiti ar putea incerca in cateva secunde toate parolele posibile, gasind-o pe loc pe cea corecta pentru spargerea oricarui sistem de securitate.

Suntem in plina revolutie Quantum Computing (IBM)

5) Qubit 2D vs Qubit 3D

Cercetatorii IBM avanseaza in doua directii: lucreaza la un qubit bidimensional, model clasic teoretizat de multa vreme, dar si la un qubit 3D, care are o durata de stabilitate mai lunga. In timp ce qubit-ul 2D este stabil doar 10 microsecunde, cel 3D are o stabilitate de 100 milisecunde, foarte aproape de punctul in care poate fi stabilizat definitiv.

Suntem in plina revolutie Quantum Computing (IBM)

6) Cat de aproape este computerul cuantic?

Eforturile tehnologice s-au concentrat pana acum in directia imbunatatirii performantei unui computer bazat pe qubiti, insa integrarea acestei noi tehnologii in sistemele existente nu va fi un proces instant. Chiar daca avansurile tehnologice IBM in domeniul microcipurilor s-au imbunatatit de aproape 1000 ori din 2009 pana in prezent, integrarea tehnologiei va necesita eforturi din partea intregii comunitati stiintifice si a industriei tehnologice.

Suntem in plina revolutie Quantum Computing (IBM)

Sursa: hit.ro

Orange anunţă primul smartphone cu procesor Intel Atom

Nu, acesta nu este un netbook miniaturizat. Procesorul din smartphone-ul de faţă este Intel Atom Z2460, cu nucleu Medfield, creat special pentru tablete şi telefoane mobile. El are un singur nucleu ce rulează la 1,6 GHz. Sistemul de operare al telefonului este Android 2.3, însă este aşteptat un update la Android 4.0. Numele de cod al terminalului este Santa Clara, însă el va fi disponibil pe piaţă cu o altă denumire.
Orange Santa Clara - ecran de 4" cu 600x1024 pixeli
Ecranul de 4” al telefonului vine cu o rezoluţie de 600x1024 pixeli, întâlnită la netbook-urile din prima generaţie. Camera foto de 8 MP are un LED pentru blitz şi se laudă cu performanţe de top. Alături de filmare 1080p, ea poate fotografia în rafală cu 10 cadre pe secundă. Smartphone-ul permite viteze de transfer 3G de până la 21 Mbps şi va fi compatibil cu serviciu de voce HD oferit de Orange. Autonomia specificată de producător este de 14 zile de stand by şi opt ore de convorbiri 3G.
Orange Santa Clara va primi update la Android 4.0
Conform declaraţiilor celor de la Orange, preţul pentru smartphone-ul Santa Clara va fi foarte competitiv, în comparaţie cu modelele de la producători consacraţi. Ne aşteptăm ca Santa Clara să intre şi oferta Orange din România. Data la care va fi disponibil pe piaţă nu a fost anuţată.

Orange Santa Clara - un profil relativ subţire
Santa Clara va intra în curând în oferta Orange


Sursa: go4it.ro

Windows 8 Consumer Preview va putea fi descarcat de azi

alt

Imediat după conferința de presă Microsoft de la Mobile World Congress 2012 din Barcelona se va putea descărca și folosi versiunea beta de Windows 8, denumită Windows 8 Consumer Preview. Undeva după ora 16:00, ora României.

Stați cu ochii pe paginile Microsoft Windows 8 și Dev center pentru că acolo vor fi postate link-urile de download.

Sursa: chip.ro

iPad 3 va fi lansat pe 7 martie - vezi la ce ne putem astepta

Apple a anuntat prezentarea noii tablete iPad 3 in data de 7 martie. Evenimentul  va avea loc la San Francisco si, potrivit programului de lansari Apple, este un indiciu important cu privire la anuntul despre iPhone 5, care va sosi probabil in toamna. 

Mai avem de asteptat doar o saptamana pana la toate detaliile despre iPad 3, scrie ZDNet. Anuntul Apple nu ofera nicio informatie suplimentara (ca de obicei), insa insa unele voci sustin ca poza prezinta un display HD. Pana la confirmarea oficiala, iata cele mai probabile imbunatatiri pe care le va aduce noua tableta Apple.

iPad 3 va fi lansat pe 7 martie - la ce ne putem astepta?

1) iPad 3: acelasi design, grosime mai mare

Cel mai credibil zvon cu privire la designul noului iPad 3 este o grosime mai mare cu 1 mm. Diferenta este destul de mica pentru a pastra acelasi design ca in cazul tabletei iPad 2 si chiar pentru a oferi compatibilitate completa cu husele si standurile produse pentru a doua generatie a tabletei.
Chiar daca Apple lanseaza de obicei gadget-uri mai subtiri si mai usoare, este putin probabil ca tendinta sa afecteze si iPad 3, deoarece compania are de facut multe imbunatatiri in interiorul tabletei pentru ca aceasta sa ramana competitiva.

iPad 3 va fi lansat pe 7 martie - la ce ne putem astepta? 

2) iPad 3: procesor mai rapid

Este aproape sigur ca Apple va folosi un procesor mai rapid pentru iPad 3, insa zvonurile sunt contradictorii cu privire la acesta.

Noul procesor A6 va fi cu siguranta quad-core, insa nu se stie daca Apple a avut timp sa-l finalizeze pana la inceperea productiei iPad 3.

In cel mai "rau" caz, noua tableta va folosit un procesor dual-core "A5x", mai bun decat cel al iPad 2, dar nu la fel de rapid ca un quad-core.


3) iPad 3: camere mai bune

Modificarile aduse noii carcase par sa indice un upgrade major cu privire la cele doua camere ale tabletei. Este foarte posibil ca iPad 3 sa aiba integrata o camera de 8 MP, foarte similara celei folosite de iPhone 4S.

O imbunatatire cu adevarat importanta ar fi capacitatea camerei sa filmeze la rezolutie 1080p full HD. Camera frontala ar putea fi deasemenea schimbata cu una mai noua, capabila sa captureze imagini HD, lucru ce va imbunatati mult calitatea apelurilor video FaceTime.

iPad 3 va fi lansat pe 7 martie - la ce ne putem astepta?

4) iPad 3: ecran cu rezolutie mai mare

Costurile unui ecran Retina Display ar putea fi in continuare prea ridicate pentru tableta Apple.
Chiar daca Apple a folosit Retina Display pentru iPhone si iPhone 4S, unii spun ca este prea devreme pentru sosirea ecranului pe tableta iPad.

Indiferent de tipul de ecran ales, rezolutia de pe iPad 3 va fi cu siguranta HD. Zvonurile publicate de MacRumors mentioneaza o rezolutie de 2048x1536, de doua ori mai mare ca cea a generatiei precedente de tablete.

Surse apropiate companiei anuntau in urma cu cateva luni si dezvoltarea unui prototip cu ecran 3D, insa este foarte putin probabil ca noua tableta sa fie un iPad 3D.

iPad 3 va fi lansat pe 7 martie - la ce ne putem astepta?

5) iPad 3: conectivitate 4G LTE

Pentru a-si mentine competivitatea pe piata americana, Apple va include aproape sigur si conectivitate 4G LTE pentru iPad 3. 

In Europa, implementarea retelelor 4G este un proces de durata, insa este foarte posibil ca in cativa ani iPad-urile sa se vanda la pret redus de catre operatorii telecom, la pachet cu abonamente 4G.

In SUA, AT&T si Verizon sunt companiile care ar putea anunta astfel de oferte, la scurt timp dupa lansarea lui iPad 3.

iPad 3 va fi lansat pe 7 martie - la ce ne putem astepta?

Sursa: hit.ro

marți, 28 februarie 2012

Nokia: noi terminale şi servicii la MWC 212

okia a anunţat astăzi o nouă gamă de produse, servicii şi parteneriate în cadrul Mobile World Congress. Stephen Elop, preşedinte şi CEO al Nokia, a preyentat cel de-al patrulea terminal Lumia, telefoane mobile mai inteligente şi o gamă nouă de servicii.

Portofoliul Lumia se extinde

Nokia şi-a extins gama de produse cu Windows Phone prin introducerea noului Nokia Lumia 610, cel mai accesibil terminal Lumia lansat până acum. Producătorul intenţionează să extindă disponibilitatea Lumia 900 pe mai multe pieţe din afara SUA.
Nokia Lumia 610

Creat pentru cei care doresc un prim terminal Lumia cu Windows Phone la un preţ accesibil, Nokia Lumia 610 oferă acces rapid la reţele de socializare, browser web, muzică, jocuri, navigaţie şi aplicaţii din Windows Phone Marketplace. Va fi disponibil în patru culori, la un preţ estimativ de doar 189 euro înainte de taxe şi subvenţii, iar livrările sunt programate să înceapă din al doilea trimestru al acestui an.

Nokia Lumia 900Nokia Lumia 900, lansat în Ianuarie ca primul smartphone Nokia compatibil cu standardul LTE, va fi disponibil cu tehnologia HSPA dual-carrier de până la 42,2 Mbps. Experienţa superioară a conţinutului redat pe ecranul capacitiv ClearBlack AMOLED de 4,3 inci al terminalului şi acumulatorul cu capacitate extinsă vor fi disponibile în mai multe ţări din întreaga lume.

Nokia a anuntat şi aplicația Nokia Reading, care va oferi o experienţă integrată de citire. Cu Nokia Reading, utilizatorii se vor putea bucura mai uşor şi mai rapid de ştiri, cărţi, cărţi audio, inclusiv un catalog de material de citit în limba locală şi posibilitatea de a accesa conţinut offline.

Anunţurile vin după un an în care Nokia a lansat Lumia 710, 800 şi 900 înainte de datele anticipate, dispozitivele fiind foarte bine primite în industrie.

Nokia 808 PureView

Nokia 808 PureView este primul smartphone cu tehnologia exclusivă de prelucrare a imaginilor Nokia PureView, care va permite integrarea unei game largi de experienţe foto de înaltă calitate pe produse Nokia în următorii ani.
Nokia 808 PureView
Nokia 808 PureView îmbină un senzor mare, de înaltă rezoluţie, la 41 megapixeli, tehnologie optică Carl Zeiss şi tehnologia de oversampling dezvoltată de Nokia. Rezultatul constă în imagini extrem de clare, până la cele mai mici detalii, performanţă superioară în condiţii de iluminare scăzută şi capabilitatea de a salva imagini ca fişiere de dimensiuni reduse pentru expedierea prin email, MMS sau distribuirea în reţele de socializare.

Nokia 808 PureView include şi Nokia Rich Recording pentru înregistrare audio la calitate de CD, înregistrare şi redare video HD la 1080p şi tehnologie exclusivă Dolby Headphone, care transformă orice conţinut stereo într-o experienţă surround sound personală, oricare ar fi setul cu căşti folosit.

Asha, terminale mobile tot mai inteligente

Nokia Asha 302 Producătorul face trecerea de la terminalele cu capabilităţi de bază la smartphone-uri, lansâns trei noi terminale Asha pentru utilizatorii care doresc să lucreze, să înveţe şi să se joace.

Creat pentru consumatori urbani şi antreprenori, Nokia Asha 302 este un dispozitiv cu tastatură QWERTY premium. Oferă o experienţă de lucru mobilă, cu push email, calendar şi sincronizarea contactelor cu suport Mail for Exchange – o capabilitate nouă oferită de terminalele Nokia S40.

Nokia Asha 202 Destinate accesării rapide a reţelelor de socializare, Nokia Asha 202 şi 203 aduc ecranul tactil pe produse cu preţ accesibil şi oferă un pachet de 40 de jocuri Electronic Arts gratuite.

Asha 202 oferă şi tehnologia Nokia Easy Swap pentru terminale dual-SIM, care permite utilizatorilor să comute uşor între cartelele SIM şi să se bucure de avantajele planurilor tarifare oferite de operatori.

Nokia Asha 203Un alt factor de diferenţiere îl reprezintă actualizarea cunoscutului serviciu Life Tools, redenumit Nokia Life, care oferă informaţii utile pe terminale Nokia S30 şi S40, inclusiv pe noile Asha 202 şi Asha 203. Utilizatorii din India, China, Indonezia şi Nigeria vor beneficia de sfaturi utile legate de viaţa cotidiană, creşterea şi educarea copiilor, educaţie, agricultură şi servicii de divertisment, livrate prin SMS.

Noile terminale Asha completează gama Nokia Asha, disponibilă acum în peste 100 de ţări.

Mai departe, mai rapid

În domeniul serviciilor bazate pe locaţie, Nokia şi Groupon intenţionează să lanseze reduceri şi oferte competitive pe piaţă. Nokia anunţă şi o nouă versiune a Nokia Drive pentru Windows Phone, care va include şi asistenţă completă offline pentru navigaţia pas cu pas. În plus, Nokia Drive va reţine trasee personale cu mijloace de transport în comun, va oferi informaţii despre trafic şi va reconfigura automat traseele pentru evitarea blocajelor în trafic.

Nokia intenţionează să lanseze şi versiunea pentru Windows Phone a Nokia Transport, care va oferi informaţii pentru deplasarea pe jos, cu metroul, tramvaiul, cu trenuri suburbane şi autobuze în peste 500 de oraşe din 45 de ţări.

Sursa: chip.ro

Ce știm despre seria LG Optimus L cu L3, L5 și L7

LG a prezentat o întreagă gamă de telefoane noi la MWC Barcelona 2012. La unele dintre ele se știu toate datele tehnice și aici mă refer la: LG Optimus 3D Max, LG Optimus Vu, LG Optimus 4X HD, LG Optimus LTE . Seria Optimus L a rămas puțin în umbră și nu am găsit informațiile complete.
 
Ce știm despre seria LG Optimus L cu L3, L5 și L7

Mai jos aveți un tabel cu informațiile bănuite sau pe jumătate confirmate strânse până în acest moment:

Telefoane mobile
Date tehnice
LG Optimus L3
E400
LG Optimus L5 LG Optimus L7 P700
Ecran TFT capacitiv de 3.2 inch cu rezoluție 240x320 pixeli TFT capacitiv de 4 inch cu rezoluție 320x480 pixeli ??? TFT capacitiv de 4.3 inch
Procesor - 800 MHz Dual-core la 1 GHz
Memorie microSD de până la 32 GB microSD de până la 32 GB 1 GB RAM
Sistem de operare Android 2.3 Gingerbread Android 2.3 Gingerbread Android 4.O ICS
Conectivitate 3G, Wi-Fi 3G, Wi-Fi, 3G, Wi-Fi
Cameră foto și video 3.15 Megapixeli 5 Megapixeli 5 Megapixeli
Baterie - - -
Greutate - - -
Grosime - - -

Informațiile sunt luate de pe mai multe site-uri și nu sunt oficiale. Spre exemplu nu îmi vine să cred că LG va lansa un telefon de 4 inch cu rezoluție de doar 320x480 pixeli. Vom vedea în zilele următoare care este hardware-ul integrat de către Optimus L7, L5 sau L3.

Sursa: mobilissimo.ro

duminică, 26 februarie 2012

Chinezii de la Huawei impresioneaza! Au lansat cel mai rapid smartphone din lume si alte doua mobile de top

Cele trei noi modele au procesor quad-core, diplay de 4,5 inch si sistem de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwich
Chinezii de la Huawei impresioneaza! Au lansat cel mai rapid smartphone din lume si alte doua mobile de top
Marca Huawei n-a emotionat pe nimeni pana acum la capitolul smartphone-uri. Producatorul chinez vine insa la Mobile World Congress de la Barcelona cu un telefon cu proceson quad-core, ecran de 4,5 inch, sunet Dolby 5.1, camera de 8 MP, Ice Cream Sandwich si o grosime de doar 8,9 milimetri. Sa fie, oare, aceasta noua directie in care se indreapta compania chineza?
Iata specificatiile celor 3 modele lansate de chinezii de la Huawei la Mobile World Congress 2012:

Huawei Ascend D quad - cel mai rapid smartphone din lume
  • procesor: quad-core 1,2 GHz / 1,5 GHz
  • display: 4,5 inch, 720p
  • sistem de operare: Android 4.0 Ice Cream Sandwich
  • sunet: Dolby 5.1 Surround
  • camera: 8 MP, 1080p
  • camera frontala: 1,3 MP
  • capacitate baterie: 1800 mAh
  • grosime: 8,9 mm
  • disponibilitate: Q2 2012
Huawei Ascend D quad XL
  • procesor: quad-core 1,2 GHz / 1,5 GHz
  • display: 4,5 inch, 720p
  • sistem de operare: Android 4.0 Ice Cream Sandwich
  • sunet: Dolby 5.1 Surround
  • camera: 8 MP, 1080p
  • camera frontala: 1,3 MP
  • capacitate baterie: 2500 mAh
  • grosime: 10,9 mm
  • disponibilitate: Q2 2012
Huawei Ascend D1
  • procesor: quad-core 1,5 GHz
  • display: 4,5 inch, 720p
  • sistem de operare: Android 4.0 Ice Cream Sandwich
  • sunet: Dolby 5.1 Surround
  • camera: 8 MP, 1080p
  • camera frontala: 1,3 MP
  • capacitate baterie: 1670 mAh
  • grosime: 8,9 mm
  • disponibilitate: aprilie 2012
Sursa: yoda.ro

joi, 23 februarie 2012

Top 5 routere wireless pana intr-o suta de lei

O retea wireless poate usura comunicarea intre tot mai multe gadget-uri, iar crearea ei implica o investitie de bani si de timp tot mai mica. HIT.ro va prezinta 5 routere wireless pana intr-o suta de lei, care fac o treaba buna fara sa va afecteze prea mult bugetul.

1) D-Link DIR-600 (99 RON)

Creat pentru case sau apartamente mici, D-Link DIR-600 nu are modem inclus. Routerul wireless poate fi asezat si vertical pe birou si ofera o viteza maxima de 150 Mbps. Dotat cu patru porturi LAN si un WAN, DIR-600 este compatibil cu standardul IEEE 802.11 g/n si ofera un wizard simplu de folosit, alaturi de optiuni multiple de securitate, de la un firewall NAT integrat pana la SPI si prevenirea atacurilor DoS. Garantie 24 luni, disponibil pe MartketOnline.ro.


5 routere wireless pana intr-o suta de lei (recomandari)

2) NetGear WNR612 (95,6 RON)

Cu doua porturi LAN si un WAN, routerul NetGear WNR616 are viteza de transfer intre 10 si 100 Mbps si este compatibil cu standardele 802.11 b/g. Masurile de securitate includ criptarea WEP, WPA-PSK si WPA2-PSK, iar antena este interna. Compatibil cu adaptoare Wireless-G si Wireless-N, routerul poate fi configurat pentru SSID-uri multiple. Alte optiuni utile ale routerului NetGear sunt crearea de statistici ale traficului online si posibilitatea de a ajusta puterea de transmisie. Garantie 24 luni, disponibil pe PCGarage.ro.
5 routere wireless pana intr-o suta de lei (recomandari)

3) Canyon CNP-WF514N1 (89,9 RON)

Routerul wireless Canyon este compatibil cu standardele IEEE 802.122 b/g/n si ofera viteza de transimie a datelor de pana la 150 Mbps. Dotat cu patru porturi LAN, alaturi de cel WAN, CNP-WF514N1 include un firewall integrat si server DHCP intergrat. Poate functiona in modalitati diferite, de la AP si AP Client pana la WDS, Bridge sau Universal Repeater si are o interfata web usor de folosit. Criptarea pentru siguranta datelor este WEP, 64 bit sau 128 bit, iar routerul este compatibil si WPA/WPA2. Disponibil pe Domo.ro.

5 routere wireless pana intr-o suta de lei (recomandari) 

4) Serioux SWR-N150 (99,9 RON)

Compatibil cu standardele 802.1 b/g/n, routerul wireless Serioux SWR-N150 are o viteza de transmisie a datelor de pana la 150 Mbps si 4 porturi LAN. Include server integrat DHCP si un firewall puternic pentru securitatea impotriva atacurilor online, alaturi de suport pentru SSID-uri multiple si proxy IGMP. Masurile de securitate includ criptarea WEP 64 bit sau 128 bit, alaturi de filtrarea IP, MAC, URL si NAT/NAPT. Routerul wireless Serioux este compatibil 802.1 d si suporta modul de repeater universal. Garantie contra-cost pana la 48 luni, disponibil pe Flanco.ro.


5) BELKIN F6D4230NV4 (99,9 RON)

Cu o raza de acoperire de 40 m, routerul wireless BELKIN ofera viteza de pana la 100 Mbps. Cu patru porturi LAN si un WAN, F6D4230NV4 este compatibil cu standardul wireless IEEE 802.11 b/g/n si ofera optiunea de criptare WEP 128 bit. Routerul nu este compatibil cu sisteme de operare mai vechi ca Windows 2000 si Mac OS X 10.2. Designul placut si posibilitatea de a-l tine vertical sunt alte avantaje ale acestui router wireless ce opereaza la frecventa de 2,4 GHz. Garantie 24 luni, disponibil pe MediaGalaxy.ro.

5 routere wireless pana intr-o suta de lei (recomandari)

Sursa: hit.ro

LG Optimus 4X HD, un smartphone quad-core cu Android 4.0

LG Optimus 4X HD este un smartphone multimedia în toată puterea cuvântului, construit în jurul unui ecran cu rată de aspect 16:9 şi rezoluţie 1280x720 pixeli, gestionat cu ajutorul unui procesor quad-core la 1.5 GHz, suficient de puternic pentru a rula cam orice joc sau aplicaţie Android existentă în momentul actual.

În carcasa cu o grosime de numai 8.9 mm şi greutate 158 grame se ascunde un acumulator Li-Ion de 2150 mAh, absolut necesar pentru cerinţele ecranului IPS de 4.7 inch şi chipsetul nVidia Tegra 3.


Mulţumită configuraţiei quad-core +1, în care cele patru nuclee de procesare principale sunt asistate de un procesor satelit cu eficienţă energetică ridicată, responsabil de gestionarea aplicaţiilor software puţin solicitante, Optimus 4X HD promite o mai bună economisire a energiei la funcţionarea în regim de aşteptare decât generaţiile smartphone anterioare.

Cât despre performanţele oferite, primele benchmark-ul plasează Optimus 4X HD peste nivelul lui Samsung Galaxy Note şi mult peste modele ca Samsung Galaxy Tab, Galaxy Nexus sau Nexus S.


LG Optimus 4X HD primeşte versiunea Ice Cream Sandwich a sistemului de operare Android încă de la lansare, astfel că utilizatorii se vor putea bucura întreg potenţialul său fără a fi nevoiţi să aştepte după pachete de actualizare. Configuraţia mai include 1GB memorie RAM DDR2 pentru gestionarea aplicaţiilor active şi 16GB spaţiu de stocare intern.

În afară de camera frontală cu rezoluţie 1.3MP folosită pentru apeluri video, avem la dispoziţie şi o cameră foto de 8MP cu autofocus şi blitz LED, capabilă să filmeze la rezoluţie Full HD.

Alături de conectivitate 3G HSPA şi Wi-Fi N, Optimus 4X HD pune la dispoziţie suport DLNA pentru video streaming wireless către televizoare LCD compatibile şi conector MHL (Mobile High-Definition video Link), ce ia forma unui conector microUSB compact dar oferă funcţionalitatea unei ieşiri HDMI.


Optimus 4X HD va ajunge în Europa către jumătatea acestui an, însă LG nu a dezvăluit încă preţul de achiziţie oficial.


  Sursa: go4it.ro

miercuri, 22 februarie 2012

Samsung a lansat laptopul Series 9 in Romania. Vezi pretul si foto

Samsung Electronics anunata lansarea pe piata locala a laptopului Samsung 9 Series lansat în 2011 la CES.

Notebook-ul se remarca prin design-ul ultra portabil, avand o greutate de numai 1,31 kg, o grosime de 16,3 mm si o dimensiune a ecranului de 13 inci.
Modelul este echipat cu Microsoft Windows 7 si cu cea de a doua generatie de procesoare Intel Core i5/i7, cu o memorie de pana la 8GB.
Samsung Notebook 9 Series este un model premium si are un pret recomandat de 5999 RON.

Sursa: hit.ro

Cosmote, tinta unui fals concurs pe Facebook

Cosmote Romania anuntat miercuri ca numele sau este folosit ilegal in promovarea unui concurs pe reteaua de socializare Facebook.

“Pagina de Facebook ‘Cosmote Shop‘ nu apartine Cosmote Romania”, au precizat reprezentantii operatorului telecom, in urma sesizarii aparitiei acestei pagini, care promoveaza un concurs aparent in numele companiei.

Reprezentantii Cosmote au mai spus ca toate concursurile si promotiile din mediul online derulate de companie se desfasoara pe pagina oficiala de Facebook CosmoteRomania.

“In acest moment se fac demersurile pentru blocarea tuturor paginilor care folosesc ilicit numele si imaginea Cosmote”, au precizat reprezentantii operatorului telecom.

Sursa: gadgetreport.ro

„Wall Street Journal“: ONU ar negocia un tratat mult mai periculos decât ACTA

Dacă ACTA este o problemă, un tratat despre care se crede că-l negociază statele membre ale Organizaţiei Naţiunilor Unite începând de pe 27 februarie la Geneva ar putea fi o ameninţare mult mai mare, consideră Robert M. McDowell, comisar al Comisiei Federale de Comunicaţii în „Wall Street Journal".

Conform „Wall Street Journal", procesul diplomatic va începe să renegocieze regulile din 1988 asupra internetului, care la acel moment a liberalizat această piaţă. În acel an, 114 naţiuni s-au adunat în Australia care a liberalizat dramatic telecomunicaţiile internaţionale. Acest lucru a izolat internetul de reglementările economice şi tehnice obişnuite şi a devenit cea mai de succes poveste de dereglementare.

În 1995, la scurt timp după ce internetul a fost privatizat şi nu a mai fost doar apanajul unor institute şi ale unor state, 16 milioane de oameni îl foloseau la nivel global. În 2011, două miliarde de persoane au acces online, iar numărul creşte cu jumătate de milion anual. Această creştere explozivă ar fi influenţată şi de faptul că guvernele au stat departe de reglementare internetului.

Cu toate acestea, Rusia şi China, împreună cu 193 de state membre vor să renegocieze tratatul din 1988 şi să-şi extindă influenţa în zone nereglementate până acum, susţine McDowell. Conform acestuia, în decembrie la Dubai s-a citit o listă de propuneri care conţinea:

- Securitatea online şi intimitatea datelor trebuie să fie supuse controlului internaţional. 

- Companiile de telefonie străină vor avea voie să pună taxe internaţionale pe traficul de internet, poate la modul „per click", pentru a aduce profituri mari. 

- Stabilirea clară a tarifelor de roaming.

Multe ţări subdezvoltate sau în curs de dezvoltare sunt intrigate de aceste idei. Chiar dacă internetul este un mod de a educa populaţia, unele guverne se simt excluse din această ecuaţie.

Robert McDowell de la „Wall Street Journal" consideră că amendarea legislaţiei internaţionale a internetului ar împărţi lumea online în două, despărţite de un zid asemănător cu cel al Berlinului, deoarece unele ţări nu vor dori să accepte aceste reglementări.

Citeşte mai mult în articolul original în engleză

Sursa: adevarul.ro

marți, 21 februarie 2012

Site-ul ANRE, spart de o grupare care se recomanda Anonymous Romania. Mesajul lasat de hackeri

Site-ul Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a fost spart marti de o grupare de hackeri care se recomanda Anonymous Romania.

Anonymous a postat pe site-ul ANRE un film de un minut, in care pe fond muzical apare We Are Anonymous, Antisec, care se incheie cu mesajul "Expect us" (Asteptati-ne). Site-ul ANRE nu este complet nefunctional, insa unele aplicatii sunt blocate.

Gruparea Anonymous este formata din persoane care se descriu drept luptatori pentru libertatea Internetului si au atacat in trecut mai multe site-uri, printre care si cele ale Bisericii Scientologice, Amazon, Mastercard si ale altor companii sau chiar gurverne.

La inceputul lunii februarie, grupul de hackeri Anonymous a difuzat o conversatie telefonica intre FBI si Scotland Yard pe tema combaterii atacurilor informatice, autoritatile federale americane afirmand ca este vorba de o inregistrare obtinuta ilegal. NATO considera gruparea Anonymous o amenintare pentru alianta militara.

Sursa: stirileprotv.ro

Internetul ne influenţează decizia de cumpărare?

Internetul influenţează din ce în ce mai mult alegerile şi deciziile finale atunci când românii se gândesc la noi achiziţii. Chiar dacă nu tot românul se trezeşte dimineaţa şi începe să navigheze pe web, se pare că cel care are acces la internet - respectiv utilizatorul din mediul urban – îl foloseşte nu doar pentru a mai afla ce au făcut prietenii pe Facebook sau pentru a se juca, ci şi pentru a căuta informaţii!

Cum am ajuns la această concluzie? Citind rezultatele celui mai recent studiu GfK „Internetul şi decizia de cumpărare”, din care reiese că 84% dintre utilizatorii români de Internet din mediul urban au luat în considerare pentru cumpărare alte mărci decât cele pe care le aveau iniţial în minte, după ce au căutat informaţii online.

Mai mult decât atât, 57% au şi cumpărat alte mărci decât cele la care se gândiseră iniţial după ce au căutat informaţii pe Internet. Tendinţa este mai accentuată în cazul bărbaţilor (62%), a persoanelor între 25 şi 34 ani (63%), cu educaţie superioară (65%) şi a celor din Bucureşti (70%).

Internetul a fost prima sau a doua sursă de informare pentru produsele cumpărate în fiecare dintre industriile analizate în studiul GfK: financiar, telecom şi servicii Internet, electronice şi electrocasnice, turism şi timp liber, Do It Yourself, piese şi servicii auto. Atât mixul de surse de informare online şi offline cât şi tipurile de informaţii căutate de utilizatori pe Internet diferă însă de la o industrie la alta, în funcţie de caracteristicile fiecărui produs sau serviciu: adresabilitate, tangibil sau intangibil, cu un preţ mai ridicat sau mai scăzut, care necesită un grad mai mare sau mai mic de planificare etc.

Cei care au realizat studiul spun că, în modelul clasic de luare a deciziei de cumpărare, consumatorul caută să îşi îngusteze opţiunile proprii, pentru a facilita alegerea propriu-zisă a produsului. În mediul online, însă, datorită varietăţii de informaţii disponibile, opţiunile se lărgesc. Paradoxal, acest fapt ajută consumatorul să ia cea mai bună decizie.

Ei bine, aici intervine şi ştiinţa marketingului – fenomenul reprezintă o provocate pentru companii, care ar trebui să includă într-un mod inteligent şi eficient Internetul în mixul de comunicare.

Voi cum procedaţi – găsiţi suficiente informaţii în mediul online pentru a vă ajuta să decideţi ce veţi cumpăra? Îşi promovează companiile eficient produsele în mediul online?


Sursa: chip.ro

Celebrul mar de pe sigla Apple va fi istorie

Sigla care se afla acum pe toate gadgeturile de la Apple se va transforma radical

Celebrul mar de pe sigla Apple va fi istorie

Artistul Ivan Raszl a facut istoria logo-urilor si ne spune cum crede ca vor evolua acestea, daca vor continua sa se simplifice.











Sursa: yoda.ro

 
Powered by High tech Blog™